Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108048 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #465 dnia: Listopada 13, 2018, 21:35:42 »
PS: Kupiłem pad jaki ma YoYo, działa od ręki. W grze się trzeba przyzwyczaić do innego sterowania, ale w walce chyba rzeczywiście poręczniejsze...

Hehe, no proszę, jest okej, gra się całkiem miło na padzie, chociaż jestem z zasady przeciwnikiem padów i konsol  :053:, no i ten jest spoko, bo faktycznie jest taki gumowaty, łapy się nie kleją i nie ślizgają. Trzeba tylko się przyzwyczaić, że symbole na PC są pod XBoxa (bo Microsoft), a tu mamy na PS, ale szczerze, bardziej mi odpowiadają dwie gałki obok siebie niż tak jak jest w XBoxie. A i tak się przecież nie patrzy na pada, po chwili się załapie gdzie jest A, Z, X i B.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #466 dnia: Listopada 13, 2018, 23:14:13 »
Trzeba tylko się przyzwyczaić, że symbole na PC są pod XBoxa (bo Microsoft), a tu mamy na PS
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1657/

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #467 dnia: Listopada 15, 2018, 21:56:09 »
Ha, doszedłem do swojego poziomu niekompetencji, jestem na poziomie 4, może 5, a muszę walczyć z jakimś golemem (udało się) a potem z gościem z Dzikiego Gonu. Na razie 3 próby i zgony, jeszcze spróbuję z 5 razy, i trzeba się będzie z save'm z wczoraj przywitać. Czarno to widzę, na liście mam zadania z wysokimi numerkami, chyba tylko 1 jest w moim zasięgu, trzeba będzie chyba wrócić się do tej początkowej wioski. :D
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2019, 12:34:39 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #469 dnia: Stycznia 02, 2019, 21:26:36 »
A przy okazji Wojna Krwi w nieco lepszej cenie:
https://www.gog.com/game/thronebreaker_the_witcher_tales

Wojna Krwi: Wiedźmińskie opowieści. Skusiłem się i .... poległem już na opcjach menu.
Mamy tutaj menu crazy, to znaczy, że gra widzi ... wszystkie nasze kontrolery równocześnie!!!
Czyli pa pa, tytuł nie dla miłośników symulacji i kogokolwiek, kto ma coś więcej podłączonego do komputera niż tylko gamepad.
Wszystko skacze, wariuje, nie da się nic kliknąć, opcje same się przesuwają. Jak coś takiego można puścić?

Na razie zadałem pyt do supportu. Jak będzie opcja, a odłącz sobie pan wszystko na czas grania, to na szczęście ponoć zwracają pieniądze:
https://support.gog.com/hc/pl/articles/115000487189-Polityka-gwarancji-zwrotu-pieni%C4%99dzy

Słabe to, w RPG'u i takie jaja. Chcę grać tylko myszką i klawiaturą, a jak widać tytuł nie filtruje kontrolerów, tylko dla niego wszystko inne to game pad. Masakra.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #470 dnia: Stycznia 02, 2019, 21:30:42 »
Niestety dość często się to przytrafia, przynajmniej jedna na 10 gier tak ma. Dlatego ja zrobiłem sobie cały inwentarz na jednym hubie, pstryk i działa tylko pad ;-)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #471 dnia: Stycznia 03, 2019, 15:07:32 »
No niefajnie. Zdaje się efekt wyłączenia hub'a można sobie zrobić w menadżerze sprzętu, wyłączając odpowiedni sterownik, jak ktoś ma podłączone joy'e z tyłu kompa.

Miałem przerwę z Wieśkiem i trudno do niego wrócić. Nic nie pamiętam. To jak powrót do nowego sezonu serialu po roku. :)   Tu jest przewaga gier online jak Battlefield'y czy BoX - siadasz i grasz...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #472 dnia: Lutego 04, 2019, 22:15:21 »
No dobra, pykło mi 60 godzin gry... i się wszystko zakończyło. Czy ja jestem taki geniusz, czy właściwie wszystkie ścieżki i rozwiązania kończą się w sumie happy endem? Cysorz ma zwycięstwo, Temeria wolność, Wiedźmin wiedźminkę i kobitę... Dziwne... Gdzieś czytałem, że gra może trwać nawet ponad 300 godzin, ale pewnie wypełniając wszystkie zlecenia. Ja właściwie zleceń z knajp wziąłem parę, i to na początku. Hmmm...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #473 dnia: Lutego 04, 2019, 22:32:50 »
No dobra, pykło mi 60 godzin gry... i się wszystko zakończyło. Czy ja jestem taki geniusz, czy właściwie wszystkie ścieżki i rozwiązania kończą się w sumie happy endem? Cysorz ma zwycięstwo, Temeria wolność, Wiedźmin wiedźminkę i kobitę... Dziwne... Gdzieś czytałem, że gra może trwać nawet ponad 300 godzin, ale pewnie wypełniając wszystkie zlecenia. Ja właściwie zleceń z knajp wziąłem parę, i to na początku. Hmmm...

Ale to chyba nie "3"?

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #474 dnia: Lutego 04, 2019, 22:36:13 »
Ale co nie 3? W3? Tak, pisałem o Wiedźmaku Trzecim, podstawce bez DLC, one przede mną.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #475 dnia: Lutego 04, 2019, 23:25:45 »
Ale co nie 3? W3? Tak, pisałem o Wiedźmaku Trzecim, podstawce bez DLC, one przede mną.

No to jak 60h? ;) Chyba nie robiłeś nic pobocznego. Ja nastukałem na pewno pod 200 i nie skończyłem do tej pory nawet, a na pewno nie chwytałem się wszystkiego.
Może jakieś 75% wątku głównego. Fakt, przechodziłem też DLC w trakcie. Musiałeś lecieć jak szalony. ;D.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #476 dnia: Lutego 05, 2019, 10:16:47 »
Leciałem główny wątek. Pewnie dlatego mam na mapie milion znaków zapytania i wiele potworów czy innych maruderów do utłuczenia. Albo skarbów do odnalezienia czy grot do eksploracji. :)  Na szczęście nie zniknęło to wszystko, a po zakończeniu właściwie wracasz do zawodu wiedźmina i masz wszystko do nadrobienia. Można się też rzucić na zadania z DLC...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #477 dnia: Lutego 05, 2019, 11:44:03 »
Leciałem główny wątek. Pewnie dlatego mam na mapie milion znaków zapytania i wiele potworów czy innych maruderów do utłuczenia. Albo skarbów do odnalezienia czy grot do eksploracji. :)  Na szczęście nie zniknęło to wszystko, a po zakończeniu właściwie wracasz do zawodu wiedźmina i masz wszystko do nadrobienia. Można się też rzucić na zadania z DLC...

To trochę tak jakbyś grę wstępną robił po skończeniu "głównego wątku"... :evil:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #478 dnia: Lutego 06, 2019, 07:58:15 »
Wydaje ci się. :P    To nie symulator ani FPS online - pamiętajcie, że do takiej gry można podejść jak do oglądania serialu. W sumie te 60h to przecież można przeliczyć na 6 sezonów serialu fantasy. :)  Do tego dojdzie parę sezonów sequeli z DLC. A potem, jak w wielu serialach, fabuła trochę siądzie jak wrócę do różnych zadań pobocznych i zleceń wiedźmińskich, i serial odejdzie w przeszłość...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #479 dnia: Lutego 06, 2019, 11:12:57 »
Wydaje ci się. :P    To nie symulator ani FPS online - pamiętajcie, że do takiej gry można podejść jak do oglądania serialu.

Nie do końca, szczególnie jeśli zależy komuś na zdobywaniu doświadczenia i kolejnych poziomów rozwoju postaci. Ilość punktów doświadczenia, które dostajemy za wykonania zadania pobocznego, zależy od poziomu, który ma Wiesiek - ogólnie więcej punktów im trudniejsze zadanie. Jeśli zrobisz coś co ma trudność na poziomie 5, a Twoja postać ma np. 10, to dostaniesz bardzo mało punktów doświadczenia, albo i nic. Doświadczenie w W3 buduje poziom postaci, a to się przekłada na dostępne bronie i wyposażenie. Inaczej mówiąc są takie sprzęta, których można używać mając np. poziom 30, albo i lepiej. Tak więc robienie bokami ma sens, o ile zadanie jest +-2 poziomy trudności w stosunku do levelu Wieśka. Po skończeniu zadania głównego robienie poboczniaków w sumie mało daje i jest dość mozolne.

Tako rzecze,
Zaratustra