Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108157 razy)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #510 dnia: Sierpnia 27, 2020, 09:09:54 »
To dobra maszynka do zarabiania pieniędzy, zwłaszcza po zamieszaniu z CDP i Cyberpunkiem. Plan awaryjny na lata ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #511 dnia: Września 05, 2020, 08:44:15 »
Podobno W3 ma otrzymac Ray tracing.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #512 dnia: Września 05, 2020, 11:22:09 »
...no i podobno za free dla obecnych właścicieli Wiedźmaka na wszystkich wiodących platformach. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #513 dnia: Września 14, 2020, 07:36:26 »
Taki modzik ma wyjsc dla W2. Troche szkoda ze nie bedzie dubbingu tutaj, w zasadzie zero gadanych kwestii, ale to tez zrozumiale, bo to fan mod, ktory bedzie za darmo: https://www.gram.pl/news/2020/09/13/geralt-powraca-w-ostatniej-przygodzie-data-premiery-wiedzmin-pozegnanie-bialego-wilka.shtml (chociaz na przykladzie Diablo PL dali rade ;)).

Poprawiłem link. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Września 14, 2020, 07:39:54 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #514 dnia: Czerwca 27, 2021, 08:40:27 »
A jednak, chyba na tym WitcherCon zaprezentuja i zapowiedza wersje RTX:
https://www.ppe.pl/news/158846/wiedzmin-3-nextgen-pewniakiem-witchercon-zanalizowano-tajne-obrazki-z-odmlodzonego-trailera.html .

Gra (uaktualnienie za free) byla planowana na ten rok, ale po ataku na CD Projekt temat jakos ucichl. Premiera pewne w okolicach premiery serialu 2 sezonu.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #515 dnia: Czerwca 29, 2021, 18:39:55 »
Naprawdę, oni na swoje życzenie strzelają sobie w kolano, teraz drugie:
https://www.ppe.pl/news/158943/wiedzmin-3-nextgen-nie-pojawi-sie-na-witchercon-cd-projekt-red-wydalo-oswiadczenie.html

„Zaprezentowaliśmy pełny program nadchodzącego WitcherConu, którego pierwsza transmisja zaplanowana jest na 9 lipca na godzinę 19:00. W programie tym nie znajdzie się nowa edycja gry Wiedźmin 3: Dziki Gon, wykorzystująca dodatkową moc konsol nowej generacji Xbox Series X i PlayStation 5 oraz komputerów PC.”

Zaczynam wątpić, czy oni zrobią wersję W3 RTX na PC w tym roku ...

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #516 dnia: Lipca 02, 2021, 14:55:11 »
The Witcher: Monster Slayer 21.07. Taka gierka na komórki w stylu Pokemon Go.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #517 dnia: Lipca 07, 2021, 17:58:27 »

A ja Wam powiem, że .... skończyłem Wiedźmina 1 ;D. W sumie nigdy go nie przeszedłem, zawsze kończyło się na Podgrodziu. Wreszcie się zawziąłem i powiedziałem - kiedy jak nie teraz ;>! Czy gra się broni po blisko 14 latach? Na pewno trzeba do tego podejść w pewien sposób ulgowy akceptując drzeworyty. Grałem na widoku F1, czyli tym rzucie izometrycznym jak w klasycznych RPG'ach. Bugi po tylu latach są (na szczęście nie psujące fabuły, taki był tylko 1), aż dziwne, że wtedy tak jak było to było ok, a teraz w takim CP77 wypomina się w zasadzie to samo i robi afery, głownie to animacje. Nikt zdaje się już tego nie pamięta. Oczywiście, dalej i wciąż na pierwszym miejscu dla mnie to W3, ale muszę przyznać, że tytuł jak na tamte lata musiał robić fajne wrażenie i poniekąd robi je dalej jeśli będziemy pamiętać, że to gra z 2007 roku (Ps. grałem w wersję zmodowaną: Powrót białego wilka). Ciężko tutaj też mówić o optymalizacji pod obecne GPU, tytuł rządzi się swoimi prawami, grałem na laptopie z dobrą GPU i zdarzyło się, że FPS były na poziomie ... 30 klatek, chociaż przeważnie to okolice 80-100. Jak ktoś nie przeszedł, to może dobry moment przed drugim sezonem serialu.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #518 dnia: Lipca 07, 2021, 18:36:12 »
Podziwiam, ja się bałem. Już W2 był trochę wyzwaniem, ale - trochę jak ty - zawziąłem się i skończyłem. I nie żałuję w sumie...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #519 dnia: Lipca 07, 2021, 20:17:58 »
Ja najwięcej frajdy miałem z grania właśnie w jedynkę, ale byłem kilkanaście lat młodszy, może to przez to :D

Natomiast nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby grać w trybie izometrycznym, TPP + WSAD jest bardziej naturalne.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #520 dnia: Lipca 07, 2021, 22:21:48 »
Jedynka bardzo zacna. Przeszedłem 2 lub 3 razy. Mam jeszcze save'y na zbroję do wykorzystania w W2. Tego i W3 jeszcze nie ruszyłem :(.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #521 dnia: Lipca 09, 2021, 21:41:16 »

A jednak! Zapowiedzieli na WitcherCon W3 RTX/PS5 i to z nową zawartością :) !

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #522 dnia: Lipca 14, 2021, 18:14:06 »
Po skończeniu 1, zabrałem się na nowo za cz.2, w sumie i tak niewiele pamiętam z tej części, a chętnie jak wyjdzie ten next genowy Dziki Gon wrócę do niego na nowo, więc tak w ramach przypomnienia :). Natomiast polecam ten mod  FCR2 https://www.nexusmods.com/witcher2/mods/822 ,  w zasadzie obowiązkowy dla W2 teraz widzę. Znacznie poprawia walkę i rozgrywka staje się o niebo płynniejsza, coś jak w W3. Mod jest spolszczony już w obecnej wersji więc nic nie trzeba doinstalowywać. Dodaje też więcej animacji podczas walki i Geralt szybciej reaguje na wszystkie komendy, tak jak powinno być (zauważyłem, że z tym w W2 jest problem, a tak grałem cały akt we Flotsam). Zresztą ten mod jest stworzony przez pracownika CDRP co też powinno gwarantować jego jakość.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #523 dnia: Sierpnia 05, 2021, 08:45:11 »

Eloł, a ktoś gra w Wiedźmin Go? Tfuu Monster Slayer? Przyznam, że zainstalowałem by zobaczyć co to 8), w sumie łażę dużo każdego dnia i tak (po 4-8k kroków), bo i pies, więc stwierdziłem, że trzeba poznać przynajmniej co tam nasz CDR i Spokko wyrzeźbiło. Tym bardziej, że często chodzę po lesie, więc faktycznie w miłym otoczeniu przyrody. Fakt - zabijam Ghule, ale przegrywam z komarami :]. Ogólnie gierka Spokko, okazjonalnie coś tam można pogrindować, może jakbym miał z lat 15 to faktycznie fajną opcją byłby rower i wtedy jakieś większe zaangażowanie. To co mi się podoba to myślę, że wiele osób ten tytuł faktycznie wyciągnął z domu i zamiast siedzieć przed kompem czy konsolą, dzieciaki biegają po okolicy i to jest bardzo dobre. Sam parę razy podczas spaceru z psem miałem tak, że no dobra, pójdziemy tam dalej bo było coś do ubicia albo ziółko do wciągnięcia (co dobre gra odzwierciedla bardzo dobrze wszystkie dróżki, także te w lesie, co pozwala zaplanować dokładnie trasę). To jest bardzo dobre tak myślę. Pies się na pewno cieszył. Mam jakieś paczki do dania, bo samemu nie można ich użyć, więc jak ktoś chce gifta, to niech mi poda na PW swój ID z tej gry to mu wyślę (i liczę na to samo ;)). Aha i nie gram z AR, chyba mam za słaby tel na to, wtedy strasznie klatkuje.

Tutaj opis tej gierki wraz z poradami na start:
https://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=14500 .
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2021, 07:42:55 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #524 dnia: Października 05, 2021, 19:06:40 »
Na Throgala to bym się napalił jak szczerbaty na suchary. Kto wie, ale to byłby znów hit, coś dzieje się na rzeczy:

www.yoyosims.pl