Dziobas, mnie też nie działało, kombinowałem , dodawałem linijki i takie tam. W końcu się wkurzyłem wywaliłem cały katalog files (przeniosłem go gdzie indziej) wykasowałem plik filelist.txt i zacząłem wszystko od początku.
Wrzuciłem sound moda 0.91, żeby bez specjalnej zabawy mieć wersję angielską, potem podmieniłem sample z 0.90 bo meser ma ładniejszy w nim dźwięk. W paczce 0.91 był od razu spaczowany il2fb.exe i reszta tych wszystkich plików, łącznie z filelist.txt więc je też dograłem/nadpisałem do katalogu z iłkiem.
I teraz najlepsze: Ręcznie wypakowywałem do chwilowego katalogu paczkę cośtambombers v3.3 z forum o modach, potem kopiowałem pliki do katalogu files i te dwa do usuwania dublujących się wpisów do głównego i tam uruchamiałem. Po tej operacji nie miałem kokpitów. Potem ściągnąłem wersję którą dał Shoki i zrobiłem tak jak napisał, czyli rozpakowałem bezpośrednio do katalogu z grą. Usunęło mi jakieś dwa wpisy (poprzednio żadnego) i kokpity się pojawiły.
Spróbuj może w ten sposób. Innego sposobu nie znalazłem choć siedziałem ładnych kilka godzin ściągając różne wersje poprawek do kokpitów itd. Teraz co prawda czeka mnie dodanie kilku modów ale szybciej mi to pójdzie niż wyszukiwanie dlaczego mi te kokpity nie pojawiają się.
Powodzenia.