Autor Wątek: Znaczenie Waszych nicków i awatarów - jak powstały i co oznaczają ?  (Przeczytany 11504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Znaczenie Waszych nicków i awatarów - jak powstały i co oznaczają ?
« Odpowiedź #15 dnia: Października 05, 2007, 22:01:10 »
Pochodzę z miasta które leży na pograniczu kujaw i pomorza . W moim miescie znajduje się browar Kujawiak . Więc wybrałem sobie taki właśnie nick . Ludzie na Hl i tak wołają od kilku lat na mnie Kujaw . Awatarów na tym forum miałem kilka ponieważ szybko mi się nudzą . Pierwszy to był chyba KNŻ - Kocham tą kapele . Potem było logo browaru Kujawiak , a teraz mam w awatarze okładke zespołu Clawfinger - Use your brain .

Pozdrawiam Kujaw

« Odpowiedź #16 dnia: Października 05, 2007, 22:03:47 »
... w związku z tym czy któryś z moderatorów może zmienić moją ksywkę na Rasiak? Grzegorz zresztą :118:

Co jest? Koncert życzeń?!

hellkitty

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Października 05, 2007, 22:07:39 »
Żarcik tylko.

chincz

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Października 05, 2007, 22:15:41 »
A mnie na studiach nazwali chinczyk. Zawsze przez "n". Nie wiem czemu  :004: Natomiast avatar mi się spodobał, bo ten gratek ma oznaczenie kodowe YO, co oznacza tylko i wyłącznie "yello"  :020:

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #19 dnia: Października 05, 2007, 22:25:25 »
Marcinos - od imienia, a że ktoś mnie tak w szkole nazwał to przyjęło się i zostało.
Avatar - szukałem jakiegoś ładnego samolociku i trafił się Liberator z iłka w ciekawym malowaniu  :004:
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

3mw

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Października 05, 2007, 23:23:22 »
Pochodzę z miasta które leży na pograniczu kujaw i pomorza .
Haha ależ to tajemniczo zabrzmiało :D

A mój nick powstał od moich inicjałów tylko zamieniłem literkę e na 3 i już.

« Odpowiedź #21 dnia: Października 05, 2007, 23:52:25 »
Ale fajny temacik. :D

No więc tak. Rodzice ochrzcili mnie wdzięcznym imieniem Jakub, za co jestem Im dozgonnie wdzięczny gdyż można było wylądować gorzej, z jakimś Gerwazym tudzież Pankracym, wtedy to by miał człowiek dopiero przechlapane... Swego czasu na pierwszym roku studiów kolega, który był (i nadal jest) rusofilem do potęgi n-tej wołał na mnie cały czas Jasza. Po rosyjsku jak wiadomo Jakub to Jakow, a zdrobnienie od tego to Jasza, po naszemu Kuba. Spodobało mi się i taki to mam teraz już oficjalną ksyfkę.

Ale jako, że wybadałem nieco to forum przed zarejestrowaniem się, zastosowałem pisownię niemiecką - czyli Jascha. LOL I tym wdzięcznym sposobem łączę moim rosyjskim nickiem o niemieckiej pisowni ogień z wodą. :D

A co do awatarków. Najpierw miałem naszywkę GROMu - jako, że to przeze mnie najbardziej ceniona formacja WP. Potem był Vito Corleone - jako, że to jedna z ulubionych postaci literatury/filmu. Następnie - Solid Snake z Metal Gear, jako że to ulubiony bohater ze świata gier. A potem... znalazłem to mroczne cudeńko. Darkness inside! ;) I niech tak może na razie zostanie.

I to by było na tyle. :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #22 dnia: Października 06, 2007, 00:09:34 »
@ jascha
Ten Pan to maskotka Disturbed :>. Coś ala Edek  Ironów ;]

A co do mojego nicka powstał w zamierzchłej przeszłosci kiedy to po raz kolejny przechytrzyłem smierć...czy jakoś tak. Szukałem czegoś z jajem i trafiło się KosiMazaki. Wtedy tez interesowałem się konsolami i Japonią więc powstało to z jajem. Brzmiało tak egzotycznie i nie było tak populatne jak Slater albo Sarge :DDDD bo też pogrywałem w Q]|[. Później powstały klony. Następnie mój nick ewolułował. Powstał Kosi, póżniej Mazak, a na końcu Marker, a o von się upomniałem sam :DDDD.

Avatar to mój guru, czyli Richthofen. Dobrze się kojarzy, jest z moich terenów i ma styl oraz fantazję. Nie wspominając już że miał skila :D. Kojarzy się raczej neutralnie wielu osobom, a poza tym zafascynował mnie i tak już zostało.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #23 dnia: Października 06, 2007, 00:37:14 »
@ von Marker :D

Z tym Disturbed to nie nie miałem zielonego pojęcia. Dzięki za oświecenie. :) GIFa znalazłem na pewnym forum (za którego samo wspominanie tu grozi strzał w kolano) i od razu mi przypadł do gustu. Kapelę kojarzę nawet, ale tylko utwór "Stupified".

Co do Twojego nicka to ja właśnie zastanawiałem, czy to ma związek z Japonią (z kapitanem Tsubasą mi się kojarzy lol) czy też jakąś historią z podstawówki, kiedy to "ktoś" komuś zakosił jakieś pisaki. :D

Dodam, że Japonia to też mój konik. Historia średniowiecznej Japonii, obyczaje itp. uściślając.

No to ja jeszcze czekam na historię życia towarzysza Kusha. Ups. ;)

« Odpowiedź #24 dnia: Października 06, 2007, 02:15:03 »
I ja się dołączę.
Fiero zaczęli mówić do mnie znajomi kiedy kupiłem sobie obiekt w którym wręcz zakochałem się od pierwszej przejażdżki, a mianowicie Pontiac Fiero. Z uwagi że jest to rzadko spotykane autko na naszych drogach najlepiej mnie było rozpoznać właśnie po aucie. Ludzie mówili "...no ten co jeździ takim czerwonym Fiero.......aaaa Fiero....." no i tak jakoś zostało. Reszta nicku to wirtualna eskadra w której latam już prawie 3 lata. 185th Reservoir Dogs.  Avatar jest również z eskadry, jest to symbol jednego z czterech "Flight Package" w eskadrze.

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Października 06, 2007, 09:19:27 »
Nick - z milosci do kufajmanow? Nie... raczej jako podpucha. Sam teraz wymyslam powody, bo nie     mam zielonego pojecia skad :D
Avatar - bo z twarzy jakis taki podobny jestem :D

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Października 06, 2007, 09:56:03 »
Taddaaaa a teraz opowieść na którą wszyscy czekali. Tak wiem jestem egocentrykiem, ale moje liczne inne zalety rekompensują to z nawiązką :D

Dostałem Szturmovika. Trzeba było stworzyć profil. Wiedziałem że będe latał niemieckimi samolotami. Dlaczego :D ? Z przekory :D
Dałem sobie nicka Hauptmann. Potem na jakimś serverze panowie którzy później stali się zrębem dywizjonu 303 wyzwali mnie od nazistów.
Tego dnia narodziłem się :D. Do Hauptmanna postanowiłem dodać pierwsze słowo będące kwintesencją okupacji, niemieckiej buty i terroru. Niemalże symbol. Dla mnie to pistolet maszynowy MP-38 ( razor proszę .... ten jeden raz :D ). Imię ? Najbardziej niemieckie z niemieckich. Nazwisko? Zasłyszane w pewnym kabarecie.I tak powstał Hptmn. Siegfried "Schmeisser" Von Katzenscheisse, kawaler Krzyża Żelaznego mit demben liścien, aktywny członek NSDAP, wychowanek twardej pruskiej szkoły :D. O wąskich horyzaontach, ograniczony i fanatyczny :D Budzący śmiech na zasadzie tego jak śmieszni są niemcy w 'Jak rozpętałem drugą wojnę'.
Wybór był perfekcyjny. Szmajsera albo się kocha albo się nienawidzi :D

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #27 dnia: Października 06, 2007, 10:47:16 »
Wszyscy Cię kochamy, tych co Cię nienawidzą już tu nie ma  :021:

Nick Kusch wziął się z... Nazwiska Dziadka i Ojca z czasów kawalerskich. Gdy chciał się ożenić postawiono mu warunek (podobnie jak tysiącom innych w całym kraju) albo zmienisz nazwisko na polsko brzmiące, albo papierka nie dostaniesz. Więc chociaż w ten sposób chciałem podtrzymać tradycje  niemiecko brzmiącego nazwiska rodem z Szwajacarii :D Natomiast avatar, no cóż Kosimazaki zawsze mi mówił, że szybko kończę :D więc wybór padł na diabła tasmańskiego. Zresztą podobny mam charakter, wolę być piętnaście minut przed czasem niż się pięć minut spóznić.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #28 dnia: Października 06, 2007, 11:12:28 »
Skoro moderatorzy sie wypowiedzieli to znaczy że wątek uzyskał akceptację  :118:

Więc mogę i ja. Nick mój jest starszy niż wielu z naszych forumowiczów :) a powstał w zamierzchłych czasach gdy jako młody uczeń urywałem się ze szkoły by ruszyć po bytomskich salonach gier z kieszenią wypchaną dwudziestozłotówkami za sprzedane butelki  :021:. Tam też by imie moję budziło szacunek kolejnych graczy i by móc chwalić sie przed kumplami wpisywałem skrót rut a gdzie sie dało więcej rutkov. Fani Zaxxona, Green Berets, Missile Command i wielu innych których nazw juz nie pamiętam znali me imię i szanowali.
A powstał on ze skrócenia i małej modyfikacji mojego nazwiska. Nazwisko mam jak pewien znany detektyw* polski który ostatnio miał kłopoty z prawem a literka w zamieniona jest na v. Kiedys było jeszcze jak przystało na niemieckie forum "von" ale pomyslałem że to już brzmi zbyt pretensjonalnie  :020:
Obecnie kiedy jestem osobą bardziej publiczna w realu, w wielu miejscach nie mogę juz występować jako rutkov i mam innego nicka :P. Ale jest jeszcze kilka ze starym.

ps. *to nie moja rodzina ten palant ;) 
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Października 06, 2007, 11:16:53 »
Ja w zasadzie nigdy nie lubiłem wymyślać sobie jakiejś ksywki by jej pózniej używać więc tradycyjnie Pogo od nazwiska Pogocki  zresztą tak na mnie od małego wołają.  :)

A awatar no cóż mam zboczenie na punkcie tego pana zresztą jego historia urzekła mnie tym że nie jest jakoś taka pompatyczna i jest owiana tajemniczością  .