Autor Wątek: Znaczenie Waszych nicków i awatarów - jak powstały i co oznaczają ?  (Przeczytany 11525 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Odp: Znaczenie Waszych nicków i awatarów - jak powstały i co oznaczają ?
« Odpowiedź #45 dnia: Października 06, 2007, 21:16:37 »
W moich czasach licealnych razem z kolegą mieliśmy straszliwą zajawkę na Warhammera i fantasy w ogóle (do dzisiaj nie wyleczyłem się z tego całkowicie :003:).

Stary dobry Młotek... ehhh. Bardzo już rzadko grywam. Ale moje najlepsze postacie nazywały się zwyczajnie - Kurt, Klaus, Willi, Gunther... ale już więcej nie piszę, bo tylko pogarszam opinię tego forum lol

Łezka w oku...

« Odpowiedź #46 dnia: Października 06, 2007, 23:26:32 »
(..) Kurt, Klaus, Willi, Gunther... ale już więcej nie piszę, bo tylko pogarszam opinię tego forum (...)

Nie kapuję o co chodzi, przecież to najbardziej popularne w Altdorfie imiona. :020:

Ale do rzeczy...

Spowiedzi część II, awatar

Tutaj historia jest trochę krótsza niż w przypadku mojej ksywy, ale równie nietypowa.
Mój kolega (ten sam co wcześniej) dość dokładnie studiował hipotezy i mity dotyczące upadłych aniołów (egregorikoi, Samael i spółka, te sprawy :021:). Pewnego pięknego dnia spłodził dłuższy elaborat traktujący o tym temacie i zapragnął ozdobić swoje dzieło jakimś obrazkiem. Z nas dwóch to ja zostałem obdarzony zdolnościami plastycznymi więc zadanie przygotowania ilustracji spadło na mnie. Pomęczyłem się trochę i spłodziłem miecz, któremu z obu stron towarzyszyły skrzydła z płonącymi piórami (:012:). Obrazek się spodobał. Potem, kiedy przyszły czasy gry w Operation Flashpoint stworzyliśmy jednostkę "Egregorikoi", której logiem była właśnie ta ilustracja. Dość szybko doszedłem do wniosku, że logo musi zostać uproszczone bo po zmniejszeniu rozmiarów obrazka detale zmieniają się w nieczytelną papkę. W ten sposób powstał wariant ilustracji, którego używałem latając online w FB, który widnieje na moim awatarze i którego używam często jako swojego prywatnego "znaczka".
Tutaj można zobaczyć wersję hi-res: http://img35.imageshack.us/img35/7198/rnrlogo6bj.jpg

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Października 07, 2007, 00:56:26 »
Avatar - motyw z teledysku QOTSA - Go with the flow (polecam! :021:). Od strony technicznej jest to zdjęcie elementu górnej części mojej poprzedniej obudowy, na której to namalowałem. ;)

Jeśli chodzi o nick to nic nie powiem , bo znowu wyjdę na idiotę. :118: (chociaż zawsze mogę powiedzieć że te cyferki to od roku urodzenia :D)
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #48 dnia: Października 07, 2007, 10:08:58 »
Banan bo Krzysztof Banasiak i wszystko jasne :) Dodałem PL bo banany są wiecznie "zajete" on-line, ponadto myślę, że to dobrze, gdy widać skąd "mój ród".
Awatar - bawiłem się kiedyś zdjęciami w momencie przygotowywania herbu 13 WELT - spodobało mi się co stworzyłem i tak już zostało - Banał ;)
Pozdrawiam, Banan
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Października 07, 2007, 10:54:53 »
Moje pseudo ( bo nie był to jeszcze nick :121:) zrodziło się na początku lat 70-tych. W związku z niemiecko brzmiącym nazwiskiem wołali na mnie Gebels. Prócz jednego kumpla, który dzisiaj pracuje w Służbach Celnych .... :118:  (Służby Celne nie mają z tym nic wspólnego :004: ). On mówił do mnie Glebas właśnie. Nie chcąc propagować treści faszystowskich w internecie przyjąłem ten właśnie nick. Do avatara nie przywiązuję większej wagi. Było ich kilka. Ten orzeł mi się podoba. Tak przenikliwie patrzy. Kiedyś postanowiłem trzy razy tak popatrzeć zanim cokolwiek napiszę. To jest bardzo wygodna postawa. Nie trzeba się potem wstydzić swoich słów.... Nawet po trzech piwach... :021:
« Ostatnia zmiana: Października 07, 2007, 11:00:55 wysłana przez Glebas »

Doktor M

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Października 07, 2007, 12:19:39 »
Dawno dawno temu, na pierwszm roku studiów, jechaliśmy ze znajomymi jako jakaś tam delegacja do Warszawy. Jako że miałem w perspektywie  pięć godzin podróży pociągiem, zabrałem lekturę: "Medycyna sądowa dla prawników tom II", książkę nota bene dość bogato ilustrowaną. I tak to zostałem Doktorem. W dodatku ubrany byłem akutat w zielony prochowiec i glany, więc  ksywka ta uzupełniona jeszcze była nazwiskiem pewnego niemieckiego lekarza, który po zakończeniu służby na froncie wschodnim prowadził pseudonaukową działalność w pewnym nieprzyjemnym miejscu na południu Polski, i też nosił nazwisko na M... O ile "Doktor" mi się spodobał, o tyle z tym drugim raczej nie chciałem mieć nic wspólnego, więc wstawiłem sobie pierwszą literę imienia i tak powstał Doktor M.

Evingolis

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Października 07, 2007, 16:11:05 »
Evingolis - imie tajemniczej besti z pewnego opowiadania K.E.Wagnera (cykl o przygodach Kane'a). Dla mnie wzór wilkołaka, dokładnie tak sobie takiego stwora wyobrażałem  :021: . Nazwałem się tak rejestrując po raz pierwszy na forum internetowym i tak już zostało.

Avatar - kiedy przyszło do wyboru avatara na tym 1 forum migneła mi ta dynia. Od tamtej pory, pewnie już z 10 latek dynia wędruje wraz ze mną od forum do forum  :002: . Pewnie już jej nie zmienię.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: Października 07, 2007, 19:04:41 »
Tera kurna ja......Moja ksywa ciągnie się za mną od technikum .
Jeśli do mojego nicku dodacie końcówkę "..ik" wyjdzie nazwisko czyli Cyganik , mój awatar ...eeeee......bo lepszego nie znalazłem  :118:
...na tym forum raczej powszechnie wiadomo  :001:.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Oberst26

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Października 08, 2007, 11:11:41 »
Hmmmm.... Mój nick wymyśliłem podczas grania w,,Panzer commander'' ...i tak już zostało.

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #54 dnia: Października 08, 2007, 16:40:07 »
No ja nie mam pojęcia co może mieć wspólnego mój nick i widoczny obok avatar.
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Października 08, 2007, 16:43:40 »
No ja nie mam pojęcia co może mieć wspólnego mój nick i widoczny obok avatar.

Pomogę... na twoim awatarze widać "amerykańską drabinę do demokracji". Małe szczebelki wypadają i lecą do szlachetnych dzikusów, którzy po nich się mogą wspinać na wyżyny cywilizacji  :020:
Co ma to jednak wspólnego z nickiem, to nie mam pojęcia... pewnie Kusch albo J. Cool wiedzą lepiej.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Października 08, 2007, 16:54:22 »
Pomogę... na twoim awatarze widać "amerykańską drabinę do demokracji". Małe szczebelki wypadają i lecą do szlachetnych dzikusów, którzy po nich się mogą wspinać na wyżyny cywilizacji  :020:

Taa... zaczynając od zera :P I to dosłownie.

« Odpowiedź #57 dnia: Października 08, 2007, 16:57:36 »
Ooo... zbyt wściekły to nie jestem, w policji też nie pracuje :003:, tak jakoś mi sie spodobała ta ksywka, zresztą używałem jej kiedyś na forach gsm a pasuje do lotnictwa więc już została, a avatar no cóż - uwielbiam hornety jak kobiety  :karpik  

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Października 08, 2007, 17:10:03 »
:061:..... rasista..... :061:

P.S.
Wcale tak nie myślę, to tylko joke O Boski !........ Ale dlaczego Boski? .... Nie no, to tylko joke....., Boski, bo Boski, Ale dlaczego Boski, bo Boski..... nie no, Boski  bo ........ da cappo al fine  :karpik

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #59 dnia: Października 08, 2007, 23:41:20 »
Co ma to jednak wspólnego z nickiem, to nie mam pojęcia... pewnie Kusch albo J. Cool wiedzą lepiej.

Zaprawdę, boskie wizje  :020: Ja tam się na polityce nie znam, ważne że ma 4 skrzydełka, 4 silniki i na pierwsze ma B1B :P Cała wypadająca reszta to efekt uboczny  :021:
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!