Nie jest problemem zdobycie wyświetlacza,problemem jest oprogramowanie.Atrakcyjność Logitecha polega na tym,że Holender AiRdAncE napisał program,który współpracuje z oprogramowaniem wyświetlaczy Logitecha.
Jest inny twórca oprogramowania FAST do sterowania między innymi wyświetlaczy Mihi4 z Austrii.Pytałem go o sterowanie DED przy pomocy FAST,ale na dzień dzisiejszy nie działa.Fast z kolei współpracuje z oprogramowaniem Open Cokpits.
Pytałem także RedDoga z Belgi o jego rozwiązanie,ale on z to sprzedaje i poradził mi zastosować rozwiązanie AiRdAncE,ale jest problem zakupu albo klawiatury albo głośników(cena).Reasumując można wysnuć wniosek,że programista jest w stanie napisać sterownik do wyświetlacza LCD wykorzystując jakiś program do przechwytywania danych z pamięci współdzielonej w Falconie.Interesuję się tematem DED od paru miesięcy,ale nie ma taniego rozwiązania na dzień dzisiejszy.Damos próbował przechwytywać dane i je wyświetlać na MFD (dotyczyło to LO),ale nie wiem czy sobie poradził z tym problemem.Gdybym był programistą to prawdopodobnie próbował bym napisać jakiś sterownik,ale ten temat mnie przerasta.Tyle moich refleksji.