Zastanawiałem się,gdzie umieścić ten post i w końcu doszedłem do wniosku,że ten wątek będzie odpowiedni.Testowałem zakupioną ostatnio klawiaturę G15 pod kątem zastosowania LCD w kokpicie F16.Wyświetlacz LCD z G15 pracuje prawidłowo z programem G15Viper.Program ten można pobrać z strony
http://www.viperpits.org/smf/index.php?topic=3232.0Program umożliwia wybór jednej z 4 opcji :DED,PFL,GRD(Gauge Replacement Display) lub Fuel Flow.Wybierając GRD mamy na LCD następujące parametry:KT,ALT,RPM,STBK,CHF,FL,HDG,NZL,FF oraz FLR.Program G15Viper ma wbudowaną instrukcję ustawiania swoich parametrów oraz parametrów w Logitech GamePanel Manager.Można wybrać opcję wyświetlania cyklicznego dwóch wskaźników np.DED oraz PFL.Cykl wyświetlania można ustawić w setup.
Istotnym parametrem jest tzw.częstotliwość odświeżania.W moim przypadku ustawiłem na max tzn.800ms,ponieważ dla małych wartości jest spadek FPS.
Wniosek ogólny jest taki,że można bez obawy zastosować LCD z G15 jako np.DED w kokpicie.
Na zakończenie chciałbym zapytać kolegów posiadających G15 oraz grających a Falcona jak wygląda wyświetlanie DED przy korzystaniu tylko z programu Logitech.W moim przypadku przy korzystaniu z programu Logitech jest domyślnie tylko DED oraz wyświetlanie "znakowe" a nie "graficzne".Czy jest możliwość wyboru np.DED lub PFL i czy można wyświetlać np.DED,który jest dokładnym odwzorowaniem DED z monitora.