Ostatni temat na dzisiaj - elektronika.W moim starym kokpicie miałem 2 MJoye oraz karty OC.Widać to na zdjęciu.

W nowym będzie więcej elementów dlatego dojdą nowe karty.Na zdjęciu jest nowa karta codeking SimOUT,karta OC do sterowania serwo oraz nowa niedokończona karta Master OC.

Generalnie planuję zastosować nowy projekt Damosa,który w moim przypadku rozwiąże kilka problemów.Będą karty SimOUT oraz karty OC.
Dlaczego taka mozaika kart.Przyczyn jest kilka.Umiem programować karty OC,SimOUT jest uniwersalny i można zastosować kilka kart.Ja tak chcę zrobić,da mi to mniejszą liczbę kabli.Chcę zastosować oddzielne zasilacze dla lewej i prawej strony kokpitu oraz oddzielne karty.
Projekt Damosa daje możliwość zastosowania większej liczby kontrolerów programowanych autonomicznie bez użycia SVMappera.Można podobno zastosować Xpadder,ale jest to ostateczność.Wspomniany SVMapper był łatwy w programowaniu,gdy go się poznało dokładniej,dlatego jeden MJoy stary będzie w moim projekcie sterował panel MISC.Później go wymienię na DSMJoy.
Są to wstępne założenia.Wszystkie wymienione karty testowałem oprócz projektu Damosa ale jestem pewien,że jego projekt będzie pracował prawidłowo podobnie jak poprzednie projekty.