Autor Wątek: Spiskowa teoria dziejów...  (Przeczytany 99131 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Spiskowa teoria dziejów...
« Odpowiedź #405 dnia: Lutego 22, 2011, 22:06:33 »
No to Cie nie zrozumiałem.  :020:
Ale podtrzymuję, że dobrze piszesz, co na forum ma znaczenie: dobrze gada - polać mu.  :021:

Czesio

• Gość
« Odpowiedź #406 dnia: Lutego 22, 2011, 22:52:33 »
damos
Miałbym trudności z cytowaniem Twojego rozciągłego posta, dlatego będzie bez. Przyjmij to co napiszę z humorem. I zaznaczam, że do niczego Ciebie nie przekonuję, ot tylko tak... :118:
1. Jeśli chodzi o podejmowane próby obalania dziwnych tez to zgubiłem myszkę i mniej klikam, mimo to były one raczej niemrawe :002:;
2. Kolorowanie wyników - no cóż propaganda wojenna jest jaskrawym przykładem jak można oszukiwać masy ludzkie. Kiedyś wystarczyło podrzucić łuski z Parabellum do lasu, teraz fabrykuje się zdjęcia, a nawet ruchome obrazy. Propaganda ta jest zarazem doskonałym przykładem oszustw na skalę globalną (słynna akcja podjęcia zestrzelonego nad Kosowem pilota F-16 - kto ją filmował z ziemi? Ekipę telewizyjną porzucono na terytorium wroga? Żeby nie było - wydarzenie miało miejsce tylko trzeba było dla mediów materiał zrobić :002:);
3. Pierwsza wojna w Iraku - zapewne nie masz zielonego pojęcia o dyplomatycznych działaniach na rzecz pokojowego rozstrzygnięcia (i storpedowaniu tych działań przez SZA) i nic nie wiesz o mających mocną podstawę Irackich roszczeniach w stosunku do Kuwejtu;
4. Inną rzeczą są mordy z wojny domowej w Jugosławii z lat 1991 - 1995, a inną fabrykowanie zdjęć z konkretnych miejsc, mających udowodnić rzezie w czasie Allied Force z 1999 r. Nie mieszaj wydarzeń z różnych okresów;
5. 9/11 - zaprezentowane materiały w mainstreamowych mediach były opatrzone komentarzem potwierdzającym niektóre teorie spiskowe i podałem tylko przykład działań mediów bez podtekstu.
I do Twojego apropos
Lampki Ci się przepaliły, czy to skok napięcia? A może zadziałał detonator inicjujący ładunek człowieka z misją obalania teorii? :021: Bez urazy damos - nie bójmy się łatek  :004:

« Odpowiedź #407 dnia: Lutego 23, 2011, 01:26:54 »
damos [...]
Lampki Ci się przepaliły, czy to skok napięcia?
O widzisz! I tym mnie przekonałeś  :020:
(to była tajemnica, wiedziało o niej jedynie 6-ciu ludzi na tej planecie!)

Offline Norbertnaviedzony

• Trolle
  • *
  • Viper all the way :)
« Odpowiedź #408 dnia: Lutego 23, 2011, 19:30:35 »
Biedni ludzie. Zastanawialiście się kiedyś, dokąd zmierza ten świat? Zastanawiacie się jak będzie on wyglądał za dekade, dwie.. 30 lat? i co o tym zadecyduje? Czy jest to tylko zbiór przypadkowych wydarzeń inicjujących się samoistnie dając niemożliwe do przewidzenia skutki..  Czy może ktoś lub coś kieruje tym wszystkim w przemyślany, niejawny sposób? Niezależnie od tego, jak bardzo czasem ciężko jest nie tylko przyjąć ale i oswoić się z prawdą - czasem po prostu trzeba to zrobić, zrobić krok poza linię cienia i wyjść z pozoru bezpiecznej komfortowej strefy. Dzięki temu dostrzegając większy obraz całości. Niezależnie od tego jak bardzo prawda może wydawać się nieprawdopodobna i nie do przyjęcia - prędzej czy później trzeba się będzie z nią skonfrontować, świadomym bądź nie.
Zdaje sobie sprawe, że niektórym skonfrontowanie swoich przekonań i wiedzy o rzeczywistości może wydać się trudne i może ich to po prostu przerosnąć. W każdym razie dokonają wyboru. Pamiętajcie, że zawsze było tak, że jeśli nie jesteście częścią rozwiązania stajecie się częścią problemu. Pamiętajcie o tym wsypując płatki do miski przy śniadaniu dolewając sobie soku..

Nie wszystko jest tym na co wygląda. Tym którzy, są przynajmniej skorzy zaakceptować to stwierdzenie i wystawić swoje przekonania na próbę (jak ja i wielu innych już to zrobiło) polecam poniższy filmik. Cz. 1/16 . Całej reszcie, no cóż, pozostaje żyć swoim życiem w niewiedzy.. w poczuciu, że  wiedzą co dzieje się wokół nich każdego i następnego dnia.
Miłej "zabawy".
http://www.youtube.com/watch?v=KfwM4W96Ay0

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #409 dnia: Lutego 24, 2011, 02:42:51 »
Norbert, rozumiem, że lubisz amerykańską mentalność, czy styl życia. Nie zachodzi tu jakaś sprzeczność. Powiedz mi jednak, czemu, biorąc pod uwagę Twoje poglądy, zachwycasz się "narzędziami" w rękach tych "złych"? Biorąc pod uwagę stosunki międzynarodowe, nie można także wykluczyć, że 31. (Czesio :021:) i 32. BLT nie staną się kiedyś pionkami w tej grze :karpik.

Nawet mam pasujący cytat, z Top Gun :P:
Now, we don't make policy here, gentlemen. Elected officials, civilians, do that. We are the instruments of that policy.

Wydaje mi się, że kiedyś już zadawałem Ci to pytanie, ale je zignorowałeś - może teraz uda mi się uzyskać na nie odpowiedź...

PS Ile razy wrzucałeś już na tym forum link do "Wake Up Call"? Chyba naprawdę masz poczucie misji :P...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #410 dnia: Lutego 24, 2011, 09:32:13 »
Biedni ludzie. Zastanawialiście się kiedyś, dokąd zmierza ten świat?

Wiesz co? jak nie znudzi Ci się spamowanie tego forum takimi głodnymi tekstami to osobiści utwierdzę Cię w przekonaniu co do żydowskiego spisku kontroli nad światem i pójdziesz sobie mędrkować na Onet.pl w komentarzach.

Ps. Znając Ciebie pewnie uznasz, że to nie żydowski, a nazistowski spisek, bo wszak wg. niektórych to niemieckie forum.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #411 dnia: Lutego 24, 2011, 09:42:56 »
Mazaku, przecież to chyba oczywiste:
1. Na klawiaturach GTW "8" jest najbardziej wytartym przyciskiem.
2. Większość członków GTW to numerologiczne ósemki...
3. Poza tym, to fakt tak powszechnie znany, że nawet nie wypada zaprzeczać.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #412 dnia: Lutego 24, 2011, 09:47:18 »
3. Poza tym, to fakt tak powszechnie znany, że nawet nie wypada zaprzeczać.

Złodziej i pijak! bo każdy pijak to złodziej :). Panie Sławku... raz! :)

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #413 dnia: Lutego 24, 2011, 18:42:41 »
Swoją drogą, gdzieś ostatnio czytałem taki pogląd, że to właśnie spiskowcy siedzą w "komfortowej strefie" :)

Otóż człowiek potrzebuje, dla komfortu psychicznego, żeby wszystko miało cel, przyczynę, sens. Chaos przeraża. Niech nawet ten cel będzie tajemny i mroczny, ale jest wiara, że światem nie rządzi głupi przypadek, że gdzieś za tym całym bajzlem jest porządek, który można dojrzeć i przewidzieć.

A postrzeganie siebie jako oświeconego w stadzie owiec - to dopiero feel good ;)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #414 dnia: Lutego 24, 2011, 18:54:26 »
Swoją drogą, gdzieś ostatnio czytałem taki pogląd, że to właśnie spiskowcy siedzą w "komfortowej strefie" :)

Otóż człowiek potrzebuje, dla komfortu psychicznego, żeby wszystko miało cel, przyczynę, sens. Chaos przeraża. Niech nawet ten cel będzie tajemny i mroczny, ale jest wiara, że światem nie rządzi głupi przypadek, że gdzieś za tym całym bajzlem jest porządek, który można dojrzeć i przewidzieć.

Taka religia :)

Offline Norbertnaviedzony

• Trolle
  • *
  • Viper all the way :)
« Odpowiedź #415 dnia: Lutego 24, 2011, 19:17:07 »
Ps. Znając Ciebie

Nie znasz mnie Panie Mazaki.
Jeśli sądziłeś, że taki wątek będzie miał z zasady kombatancko-humorystyczny charakter o tym jak to niemiecka dywizja pancerna wylądowała na Marsie w poszukiwaniu kryptonitu lub kto i gdzie ostatnio widział Elvisa no to trzeba było zamknąć przybytek po pierwszym poście.

Temat przeze mnie poruszony odnosi się do rzeczywistości. Chyba, że 11 września, dwie kolejne wojny itd. jest tylko jakimś rodzajem zbiorowej halucynacji. Mam odwage mówić otwarcie o rzeczach o których Ty i wielu innych nawet boi się pomyśleć, ponieważ jak sądze przerasta ich to.. Ale tak czy inaczej, nawet jeśli ktoś boi się przyznać przed samym sobą teraz, że coś z tym światem jest nie tak.. to i tak niechybnie każda krytycznie myśląca jednostka w którymś momencie zda sobie sprawe, ze jest tylko małym nieświadomym trybikiem w wielkiej maszynie której ostatecznego celu nie zna. Jakkolwiek teraz to co teraz powiedziałem może wydać się niedorzeczne, głupie i śmieszne tak własnie jest i.. to niestety prawda.

ps. Mazaki, nie wiem co to onet, musisz mi pokazać jak się tam doklikać  :118:

[gmod]http://forum.onet.pl/ - powodzenia.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2011, 19:42:10 wysłana przez Syringe »

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

empeck

• Gość
« Odpowiedź #416 dnia: Lutego 24, 2011, 19:29:14 »
Tak jak mówiłem. Religia.

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #417 dnia: Lutego 24, 2011, 19:51:47 »
Czy pamiętacie pojazdy, które nazywano dorożkami? Zamiast silnika był koń a koń jaki jest to każdy widzi. A skoro tak to pamiętacie, że te konie miały na oczach klapki, które nie pozwalały im patrzeć na boki a jedynie do przodu. Szanowny NN chyba też takowe ma bo nie dostrzega tak prostej rzeczy jak ta, że GTW ma go już dość. No może nie jego ale tego o czym usilnie stara się nas przekonać. A ponieważ sprawa spisków dotyczy, to i ja do tego spisku się przyłączę i dołożę cegiełkę do urlopu szanownego NN. Niestety... Linka do YT nie zapodam.
Dziadek Kos

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #418 dnia: Lutego 24, 2011, 19:55:22 »
Wydaje mi się, że kiedyś już zadawałem Ci to pytanie, ale je zignorowałeś - może teraz uda mi się uzyskać na nie odpowiedź...

I ponownie zignorowałeś to pytanie - jak rozumiem, sam nie znasz na nie odpowiedzi :118:... Czyli jesteś miłośnikiem lotnictwa wojskowego, szczególnie tego realizującego cele "NWO" (evil :021:), posiadającym pacyfistyczne alter ego ("wine-sipping communist dick-suck" :003:). Powodzenia... Aha, wstawki po angielsku specjalnie dla Ciebie  :004:...

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #419 dnia: Lutego 24, 2011, 21:05:04 »
Zgodnie z moją obietnicą wskazałem drogę na Onet.pl  szanownemu Naviedzonemu, który został uraczony "owocowym rajem". Awansowaliśmy go do rangi "godlike ban" przy pomocy dzidy laserowej którą kitrał Janek. Gość jest niereformowalny, żyje w swoim świecie i na wielu forach jest znienawidzony. W sumie powinien zmienić ksywę z "Naviedzony" na "Znienavidzony". Guzik mnie obchodzi co On o tym myśli w każdym razie taryfa ulgowa, limit kredytów i poziom tolerancji się skończył. Urlopy też się skończyły, a w zasadzie Schmeisser je wykorzystał w ramach tego samego spisku/układu. Szkoda miejsca i czasu na czytanie dziesiąty raz postów o tym samym, czy też oglądanie 9/11 resurection, reloaded, masturbatied itd. Koniec z karmieniem trolla. Tyle tytułem wyjaśnienia.

Temat przeze mnie poruszony odnosi się do rzeczywistości. Chyba, że 11 września, dwie kolejne wojny itd. jest tylko jakimś rodzajem zbiorowej halucynacji. Mam odwage mówić otwarcie o rzeczach o których Ty i wielu innych nawet boi się pomyśleć, ponieważ jak sądze przerasta ich to.. Ale tak czy inaczej, nawet jeśli ktoś boi się przyznać przed samym sobą teraz, że coś z tym światem jest nie tak.. to i tak niechybnie każda krytycznie myśląca jednostka w którymś momencie zda sobie sprawe, ze jest tylko małym nieświadomym trybikiem w wielkiej maszynie której ostatecznego celu nie zna. Jakkolwiek teraz to co teraz powiedziałem może wydać się niedorzeczne, głupie i śmieszne tak własnie jest i.. to niestety prawda.

Nie znam Cię... i dzięki Bogu. Możesz się obrazić ale Ty chyba nawet nie wiesz co to jest rzeczywistość i z całym szacunkiem ale nie potrzebuje aby mnie uświadamiał (z zgrozo) jakiś "filozof" z YouTuba któremu na głowę chyba spadł F-16 przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na twoje wypowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2011, 07:52:02 wysłana przez KosiMazaki »