Autor Wątek: Kampanie oraz tryb kariery  (Przeczytany 27661 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kampanie oraz tryb kariery
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 29, 2011, 09:32:14 »
Proponuję zatem dołączyć do tych męczących - im więcej głosów tym większa siła przebicia.
płk pil. Sander
1. Pułk Lotniczy / 1. Eskadra Myśliwska
Oficer Dowodzący

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 29, 2011, 09:53:47 »
Może panowie z ROF'a powinni się skontaktować z gośćmi, którzy pisali AI do BoB'a II Rowana? Wiele pisali/dopisywali/ sami, sporo zmieniali w stosunku do oryginału (podobno), a powszechnie chwalono tamto AI pilotów za nieszablonowość i stopień trudności...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 29, 2011, 10:13:55 »

Jak na razie nie zdażyło mi się za to lecieć 2 misji jednego dnia.

Jak widać początkowa faza wojny w powietrzu była dosyć spokojna i sielska. Ja latam jako Brytyjczyk w czasie "krwawego kwietnia 1917" i dowództwo wysyła mnie czasem do akcji nawet 3x dziennie. Start, patrol, powrót, uzupełnienie paliwa i ponowny start. Potrafi to uzmysłowić jak bardzo takie maratony mogły wykończyć pilota. Swoją drogą za mało jest misji szturmowych, mam już wylatane prawie 3 tyg, a takich misji trafiło się raptem dwie, trzy i mimo, że działam na odcinku gdzie trwa według informacji wywiadu niemiecka ofensywa (ciekawy smaczek z tym wywiadem). Brakuje też bardziej spektakularnych scen. Czytając wspomnienia lotników, często można natknąć się na opisy, gdzie ci lecieli na akcję i spotykali nad linią frontu kilka-kilkanaście drachenów, zawieszonych nad okopami, pilnowanych przez całe mrowie AA. W rofie niestety czegoś tak spektakularnego nie uświadczymy.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 29, 2011, 11:24:56 »
W RoF nie doświadczysz takich rzeczy, bo zwyczajnie silnik gry by nie wyrobił. W czasie tworzenia scenariusza obowiązują bardzo surowe limity obiektów przypisanych do misji. W singlu jest co prawda znacznie lepiej niż w multi, ale np. taka misja na korektę ognia to jest maksimum co może być wyciśnięte. Otwierałem sobie taką misję w edytorze po jej wygenerowaniu przez sima i mój sprzęt ledwo zipiał gdy ją w końcu odpalił.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 03, 2011, 16:01:31 »
Przepraszam ale mam pytanie.

Jak w czasie zwiadu fotograficznego wykonać zdjęcia???
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 03, 2011, 17:21:30 »
Pstryk! i słychać takie "kszyszy".

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 03, 2011, 17:50:19 »
Bardzo śmieszne.
Jak przelatuję nad obiektem to wyświetla mi się aparat ale jest niepodświetlony i nie mogę na niego kliknąć...
Otworzyłem luk bombowy, nic. Przesiadłem się na strzelca - nic. O co chodzi...
GG 4834952

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 03, 2011, 20:04:41 »
Jak wyświetli się okno aparatu, powinieneś kliknąć prawym klawiszem myszki, żeby pojawił się kursor, a następnie kliknąć w okienko aparatu, by "wykonać" zdjęcia.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 03, 2011, 20:15:42 »
Dzięki.
Na Ciebie zawsze można liczyć...
GG 4834952

« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 20, 2011, 20:15:08 »
Nie wiem jak wasze odczucia co do trybu kariery ale u mnie jak na początku było jeszcze ok to teraz już tam praktycznie nie zaglądam, po ostatnim patch-u moi kompani rozbijają się na potęgę, generalnie moja jasta 2 to ja z kilkoma zestrzeleniami i cała lista nowych AI (ktorzy zmieniają się dosyć często wiadomo z jakiego powodu)
Ostatni raz jak grałem to aby przerwać codzienna monotonię postanowiłem wylądować w szpitalu - w tym celu podprowadziłem dwa Nieuporty żeby mnie ładnie ogarnęły i od tyłu zaszły. Jakież było moje zdziwienie gdy po kilku minutach lecąc jak po sznurku maszyny wroga nawet mnie nie drasnęły, owszem kule gęsto latały ale co z tego... próbowałem zwalniać, przyspieszać wszystko żeby ułatwić im robotę i nic !?! po wystrzelaniu ammo leciały za mną jak święte krowy  :008:   
W końcu nie wytrzymałem i jak zwykle w kilka manewrów zestrzeliłem spokojnie wroga, a po misji zajrzałem w statystyki i obaj mieli rangę wyższą ode mnie czyli teoretycznie powinni być groźniejsi. Słowem nie przysiądę nawet na minutę do trybu kariery dopóki ktoś w powietrzu nie zacznie mi zagrażać (to nie był jeden przypadek potem zrobiłem jeszcze kilka testów które wypadły podobnie). AI wroga jest po prostu żenujące ...

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 27, 2011, 07:30:51 »
Niestety, to prawda. AI jest teraz tak skopane że OFF-line nie da się praktycznie latać...
No Panowie po urlopie do roboty i poprawiać to w 1.021...
GG 4834952

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #71 dnia: Listopada 26, 2011, 22:05:41 »
Ta gra nieprzestanie mnie zadziwiać...

Postanowiłem odpocząć od serwerów i polatać karierę (to taka nowa mania)

Latałem jako Francuz w 48 eskadrze która może latać zarówno N11c1 jak i N17c1.
Oba te samoloty pokochałem szczerze a latanie nimi sprawia mi nieopisaną frajdę...
Szło mi całkiem dobrze wylatałem lato doszedłem do jesieni miałem coś 8 zestrzeleń i kilka balonów i nadszedł ten dzień...
Miałem lecieć na atak naziemny ale w trakcie lotu zobaczyłem wysoko przelatujący wrogi samolot... Oddaliłem się samowolnie od eskadry ale miałem wielką ochotę zapolować samotnie na DFW CV bo tak rozpoznałem ów samolot...
Moja 17 wznosiła się rewelacyjnie lecz po chwili wrogi samolot wykonał nawrót bojowy w moim kierunku i stwierdziłem że mam naprzeciw siebie Albatrosa II z Jesta 5. Udało mi się zejść z jego linii ognia i błyskawicznym wywrotem znalazłem się na jego ogonie. Już po pierwszych strzałach samolot zaczął puszczać paliwo a pilot był chyba ranny. W tym momencie na plac boju wkroczył jeszcze jeden germański Fokker EIII. Zlekceważyłem go (bo co to za przeciwnik dla N17) i postanowiłem wykończyć Albatrosa.  W pewnej chwili Fokker zaatakował od czoła ale udało mi się zejść z linii ognia (już byłem zadowolony że zanim zawróci za mną to spokojnie dokończę Albatrosa lecz Fokker za moim ogonem zrobił klasycznego Immelmana i zjechał pod mój samolot otwierając ogień i trafiając w silnik oraz zapalając mój samolot. Lot nurkowy nic nie pomógł i zginąłem w płomieniach...

Z żalem wykasowałem karierę i zacząłem nową.. AI zaskoczyło mnie całkowicie raz lata jak patałach a tu proszę taki manewr....

P.S. Pojawiły się w końcu misje eskortowe. Na przykład ja często latałem w osłonie R.E.8
GG 4834952

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 26, 2011, 23:29:53 »
AI z tego co widzę jest super realistyczne - fajne jest właśnie to, ze lata jak patałach, ale potrafi zaskoczyć. Tak w końcu było, większość pilotów nie miała dobrych umiejętności, ale trafiali się czasem utalentowani. Dla mnie po tym patchu AI to sama słodycz.

« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 12, 2011, 15:24:15 »
Zapytanie odnośnie kampani "Du Doch Nicht " , mianowicie podchodzę chyba już z 10 raz i za każdym lotem  siada mi silnik w Fokke'rze D VII , to w po pierwszych potyczkach z wrogiem , innym razem w drodze powrotnej do bazy - co robie nie tak ? Staram sie monitorować temperaturę ale przecież jak ją regulować skoro nie ma dźwigni chłodnicy.
Jestem otwarty na wszelkie sugestie tudzież słowa kryryki.

pozdrawiam Nietrafie.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 12, 2011, 15:37:07 »
Może zdejmij trochę mocy z przepustnicy.