Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!  (Przeczytany 104049 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 12, 2012, 16:34:02 »
Hey.

W sumie to news jest super, ale ...
Sukces iłka (obojętnie "starego" czy FB) polegał w dużej mierze na olbrzymim potencjale do gry online.
O ile dobrze pamiętam ROF na początku (a kupiłem go nie za długo po premierze) miał spore problemy z grą online. Z tego co widzę, te problemy w jakimś sensie zostały rozwiązane, ale nadal w tej kwestii brakuje "elastyczności" jaką do dzisiaj ma bazowa wersja FB. Mam nadzieję, że ta choroba wieku dziecięcego RoF nie przejdzie na nowy produkt.

Druga sprawa to sami twórcy. Nie mam nic do rosjan, ale w I wojnie światowej nie dorobili się swoich maszyn, więc w RoF ... nie było co i w czym przeginać :-P
Słysząc o kolejnym simie z II wś nad frontem wschodnim - szczerze wątpię w poprawne odwzorowanie maszyn radzieckich, w imie szerokopojętego  .... jak to oni w 1C ładnie mówili ... playing ??, gaming ?? .... nie ... game balance ! Tak zwany na VF'ach "balanced planset" (czytane  balanced planced )  :-D
Bardzo, ale to bardzo chciałbym się mylić w tej kwestii ... ale zbyt długo latałem na rosyjskich serverach, żeby uwierzyć w takie cuda. Ale być może ....

Stan techniczny to oczywiscie nie wszystko ale tez cieszy. Stan sowieckich samolotow zmienial sie w czasie, z drugiej strony mamy niemieckie maszyny z 1945 r.
Nadal po tylu latach wolę w 1945 siedzieć w D9 czy K4 niż w Jaku-3 czy La-7 :-P

A sama gra, extra info. Niech powstaje jak najszybciej. Niech cos sie na rynku ruszy w koncu... A jak sobie poradza z odwzorowaniem realiow, czy engine bedzie dla niskich czy znacznych wysokosci, to zobaczymy. Wazne zeby bylo w co grac i o czym gadac.
I tutaj się z Tobą zgodzę Towarzyszu :-D
Przecież nareszcie będzie można się kulturalnie pokłócić przez nastepne parę lat :D

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 12, 2012, 17:13:59 »
Ramm, obecnie RoF online oferuje lub moze oferowc dokladnie to samo co ilek za czasow FB. Po prostu temat jest mniej popularny i mniej lata ludzi online, ale i tak codzien na serwerach jest po kilkaset osob, wiec jak ktos chce to ma co robic. Jedyna przewaga ilka to edytor do single czy multi. RoF ma o wiele trudniejszy, wiec jesli pomysla o prostszym edytorze to tego bym sie nie obawial.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 12, 2012, 17:43:53 »
Ramm, obecnie RoF online oferuje lub moze oferowc dokladnie to samo co ilek za czasow FB. Po prostu temat jest mniej popularny i mniej lata ludzi online, ale i tak codzien na serwerach jest po kilkaset osob, wiec jak ktos chce to ma co robic. Jedyna przewaga ilka to edytor do single czy multi. RoF ma o wiele trudniejszy, wiec jesli pomysla o prostszym edytorze to tego bym sie nie obawial.

Ja mówiłem o początkach RoF'a, jakieś 3.5 roku temu. Nie śledzę tematu ROF z taką uwagą jaką poświęcałem FB czy "staremu".
News mnie cieszy, naprawdę.  Pozostaje kwestia czy w tym nowym simie będzie dominowało "777" czy "1C" ??
Bo dopowiedz na to pytanie, daje sporo wyobrażenia o tym jak będzie wyglądała sama gra ...
Ideałem było by wziać same "plusy" z jednego i drugiego. Pożyjemy zobaczymy ;-)

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2012, 17:48:32 wysłana przez Zefirro »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 12, 2012, 17:53:21 »
Teraz zabawa w RoFie jest o wiele bardziej przednia. Zdarzyło mi się kilka razy przelecieć z Qrdlem także doświadczyłem zabawy. Natomiast co do samej fuzji mi osobiście się nie podoba. Po prostu nie ufam gościom z 1C, nie pokazali się od dobrej strony i dziwię się z takiej decyzji Studia 777. Zwłaszcza po takim potraktowaniu ich kiedyś przez Ola. Żeby to tylko nie wpłynęło negatywnie na wysoki poziom ich produktów. Samo latanie nad frontem wschodnim też mi się przejadło ale pożyjemy zobaczymy. Może powstanie z tego coś dobrego.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 12, 2012, 18:35:41 »
Na dobrą sprawę to mnie osobiście zastanawia co to połączenie oznacza pod kątem powiązania ubishit z serią iłka? Czy nadal zostaje wydawcą, a oba zespoły będą po prostu szykować grę dla tego niego, czy może oznacza to całkowite odcięcie ubisyfu od tytułu?

Z tego co kojarzę z wczorajszych wpisów na tym ichnim oficjalnym forum, Ubi jest całkowicie poza przedsięwzięciem. Pamiętaj, że Francuzi byli wydawcami Cloda tylko na zachodzie, na wschodzie zaś rolę tą pełniło 1C. Kwiestia praw do nazwy serii jest więc pomieszana, ale widać jakoś z tego (chyba) wybrnęli.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 12, 2012, 19:49:43 »
W kwestii wydawcy sprawa wydaje się być dość oczywista - będziemy tutaj mieli model z RoFa - czyli zapewne podstawka i dodatkowe samolociki jako DLC. O ile mnie pamięć nie myli, wydawcą pudełkowej wersji był chyba Aerosoft  (nie chce mi się biegać do szafki). Bardzo bym się zdziwił, gdyby Ubikacja pojawiła się w tym projekcie, zresztą wyobraźcie sobie hektolitry hejtu ze strony entuzjastów symulacji, jakie by się polały po takim mariażu. W naszym światku Ubi jest kojarzone tylko filtrem na epilepsję i zamordowaniem Silent Huntera - nikt, ale to absolutnie nikt ich tu nie chce, przy czym w dobie szerokiej gamy możliwości cyfrowej dystrybucji są zupełnie zbędni. Pytanie tylko, czy mają prawa do nazwy... Ale to można obejść.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 12, 2012, 23:28:17 »
RoF wymaga poprawek i rozbudowy. Mówię tu o zamulaniu komputera tylko dlatego że misja jest zrobiona w scenerii jesiennej czy możliwościach jeśli chodzi o układanie dróg (niemożliwe jest obecnie zbudowanie gęstej siatki funkcjonalnych dróg czy torów, np. w mieście, a układanie ich jest koszmarem). O jakiś systemach nie wspominając. Pytanie ile potrzeba aby to wszystko zrobić. I czy robiąc to dla BoS zrobią to dla RoF, czy też RoF zostawią w obecnym stanie.

Swoją drogą, do dziś nie doczekaliśmy się w RoF możliwości tworzenia niestandardowych lotnisk czy ustawiania statycznych obiektów (np. samolotów na lotnisku), a oni biorą się za nowy produkt :)

Aha, minęło 3,5 roku od wydania gry, a w RoF jeszcze nie ma możliwości trymowania samolotów. Teraz mają cyknąć w rok systemy drugowojennych maszynek? ;)
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 13, 2012, 09:08:43 »
W kwestii formalnej. Cytat z Q&A Jason'a.

"Q. Will BOS be published by Ubisoft?
A. No, international rights for selling new IL-2 Sturmovik titles has returned to 1C and the new joint venture will use this opportunity to publish and operate new titles on its own."

Czyli Ubi jest poza grą, prawa do do marki wróciły do 1C.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 13, 2012, 11:19:57 »
Elegancko.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sherman

• *
« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 13, 2012, 14:55:43 »
Chciałem sprawdzić czy RoF poradziłby sobie dziś z miastem wielkości Stalingradu. Miałem wątpliwości, bo nad większymi miastami w RoF mam widoczne spadki fps, a one mają ile, po kilka km^2. Mówiąc krótko- radzi sobie bardzo dobrze, ale robi to nie wyświetlając większości budynków. Właściwie to wyświetla pojedyncze bloki budynków, a problemy zaczynają się już w edytorze.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 13, 2012, 15:05:57 »
No to zrobią Stalingrad zimową porą - ruiny zasypane śniegiem ;). Po same wierzchołki ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 13, 2012, 16:47:31 »
Już sam Iłek '46 ma problemy ze Stanigradem/Leningradem niezależnie od ilości MHz pod maską. Myślę, że jakoś to zoptymalizują. Jak dla mnie silnik RoFa to i tak bomba, bo to jedyny nowoczesny sim (nie licząc BMSa), w którym mam stałe 60 klatek (to lepiej niż pierwszy Lock On).

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 13, 2012, 17:01:47 »
Mi szarpał Berlin i Leningrad - Stalingrad był cienki, tzn długi a wąski, stąd mało go było na raz widać ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Sherman

• *
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 13, 2012, 17:20:52 »
No, mi dziś szarpie nad Amiens, z Paryża czy Châlons-en-Champagne są obecnie narysowane tylko główne ulice. Domyślam się, że wiedzą że to da się zrobić skoro oficjalnie mówią o BoS. Tylko RoF'a zostawią zapewne niedorobionego, a szkoda.

Ciekawe czy kolejne mapy do BoS też będzie trzeba kupować po $25. Smoleńsk, Moskwa, Leningrad, Krym, Kubań, Kursk... :evil:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 13, 2012, 18:01:15 »
Ciekawe czy kolejne mapy do BoS też będzie trzeba kupować po $25. Smoleńsk, Moskwa, Leningrad, Krym, Kubań, Kursk... :evil:

Obawiam się, że nie tylko mapy będą do kupienia ... :-P
Dodatkowe działka, zyroskopowe celowniki, bombracki, wydajniejsze chłodnice, szkło w owiewce zamiast zółtej pleksi, radio, amunicja zapalająca, zbiorniki paliwa etc. :-D
Nie mówiąć o różnistych wersjach samolotów.
Modowany iłek dorobił się chyba ze trzydziestu wersji spita, to jaki problem zrobić to samo w BoS ?? Niektórzy i tak kupią :-P

Ramm.