Hey.
W sumie to news jest super, ale ...
Sukces iłka (obojętnie "starego" czy FB) polegał w dużej mierze na olbrzymim potencjale do gry online.
O ile dobrze pamiętam ROF na początku (a kupiłem go nie za długo po premierze) miał spore problemy z grą online. Z tego co widzę, te problemy w jakimś sensie zostały rozwiązane, ale nadal w tej kwestii brakuje "elastyczności" jaką do dzisiaj ma bazowa wersja FB. Mam nadzieję, że ta choroba wieku dziecięcego RoF nie przejdzie na nowy produkt.
Druga sprawa to sami twórcy. Nie mam nic do rosjan, ale w I wojnie światowej nie dorobili się swoich maszyn, więc w RoF ... nie było co i w czym przeginać

Słysząc o kolejnym simie z II wś nad frontem wschodnim - szczerze wątpię w poprawne odwzorowanie maszyn radzieckich, w imie szerokopojętego .... jak to oni w 1C ładnie mówili ... playing ??, gaming ?? .... nie ... game balance ! Tak zwany na VF'ach "balanced planset" (czytane balanced planced )

Bardzo, ale to bardzo chciałbym się mylić w tej kwestii ... ale zbyt długo latałem na rosyjskich serverach, żeby uwierzyć w takie cuda. Ale być może ....
Stan techniczny to oczywiscie nie wszystko ale tez cieszy. Stan sowieckich samolotow zmienial sie w czasie, z drugiej strony mamy niemieckie maszyny z 1945 r.
Nadal po tylu latach wolę w 1945 siedzieć w D9 czy K4 niż w Jaku-3 czy La-7

A sama gra, extra info. Niech powstaje jak najszybciej. Niech cos sie na rynku ruszy w koncu... A jak sobie poradza z odwzorowaniem realiow, czy engine bedzie dla niskich czy znacznych wysokosci, to zobaczymy. Wazne zeby bylo w co grac i o czym gadac.
I tutaj się z Tobą zgodzę Towarzyszu

Przecież nareszcie będzie można się kulturalnie pokłócić przez nastepne parę lat

Ramm.