Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142464 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #360 dnia: Kwietnia 02, 2014, 10:03:45 »
Zauważyłem pewien problem w BF 109.
Po przekroczeniu 1000 metrów , następuje redukcja mocy do 75% (fizycznie przepustnica jest na 100% , saitek x52pro )
Problem nie dotyczy maszyn ZSRR.

Znalazłem na forum Il2 taki wpis:
Bf109  mają ograniczony czas  praca silnika - 1 minuta na 2700 i 5 minut na 2500. Jeśli praca silnika będzie utrzymywana ponad ten czas , silnik może ulec uszkodzeniu.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #361 dnia: Kwietnia 02, 2014, 18:44:24 »
Zauważyłem pewien problem w BF 109.
Po przekroczeniu 1000 metrów , następuje redukcja mocy do 75% (fizycznie przepustnica jest na 100% , saitek x52pro )
Problem nie dotyczy maszyn ZSRR.

Niczego takiego nie zauważyłem.
Ponieważ nie działają wskaźniki temperatury, ciśnienia oleju i paliwa, poziomu paliwa ciężko jest się zorientować dlaczego silnik pracuje tak a nie inaczej.

Dodali dzisiaj informację na czacie "kto - kogo". Wszyscy, którzy mnie kiedyś przeklinali jako złodzieja kill'i - całkowicie bezpodstawnie zresztą ;D - mogą spać spokojnie. Najwyraźniej liczy się liczba wpakowanych kulek. Zaliczyło mi dzisiaj dwóch po tym jak obrabiali ich jeszcze inni goście.
Działa "Tab" i można zobaczyć kto jest na serwerze. Ruscy się wyrabiają - coraz częściej wspinają się na duże wysokości i schodzą na polujące niżej mietki. Uważać na polujące pary - jeden robi unik w dół i czeka na zejście mietka niżej, drugi mając zapas wysokości punktuje z góry.  Co ciekawe na serwerze było dzisiaj tylko 6 blue na 17-tu czerwonych :-D
Z moich obserwacji - pody MG151/15 mają mniejszy zapas amunicji niż MG151/20. Ale łatwiej się strzela. Nie do końca potrafię to wytłumaczyć, ale jakby stabilniej mi się bf zachowywał w trakcie strzelania w takim zestawie.
Bardzo brakuje możliwości ustawiania zbieżności uzbrojenia. Dla mnie jest to jedna z bardzo istotnych kwestii jeśli chodzi o strzelanie. Szczególnie dla konfiguracji z podami, a w przyszłości dla konfiguracji uzbrojenia A3. Ustawienie na 200 jest nijakie ... nie można z bliska dobrze jenbn#ć, strzelając z daleka rozłazi się to po całej atmosferze ;-)

Ramm.

" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #362 dnia: Kwietnia 02, 2014, 23:15:01 »
Faktycznie, są już te komunikaty. Dobrze, że to dodali, ot po prostu łatwiej spamięta się nicki ;). Przed chwilą też chyba otworzyli znów serwery na 65 osób, czy jakoś tak, ale niestety wtedy już fpsy czasem siadają, zwłaszcza jak jest duża kotłowanina nad lotniskiem. Niemniej dziś się super latało. 0 strat własnych, albo czerwoni kilerzy poszli spać. Za to nastała nowa technika, masowe naloty iłów. Największą sztuką było się poderwać, potem jak po maśle.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #363 dnia: Kwietnia 03, 2014, 20:45:20 »
Kolejny dzień, kolejna porcja obserwacji ...
Nie działają samouszczelniające się zbiorniki, a o ile mi wiadomo F4 takowe posiadał. Mały, biały dym to właśnie paliwo i choć po uszkodzeniu zbiornika można latać całkiem długo - to jednak zbiorniki nie działają tak jak powinny. A że nie działa główny wskaźnik ...

Pogrzebałem trochę w konfigach i istnieje manualna możliwość przestawienia czułości i martwych stref joya. Jestem na razie w fazie testów :-D , jutro jeszcze coś sprawdzę i dam znać ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #364 dnia: Kwietnia 03, 2014, 22:19:11 »
A ja dziś latałem na Sztukasie. Nawet może namieszać. W jednym locie - jeden LaGG na lotnisku od bombsztyla, drugi się właśnie nawinął przy starcie, a trzci leciał H2H ale Ju-87 ładnie sprejuje i chyba od razu było PK bo poszybował w dół. Owszem, sam zaraz spadłem, ale nie ma to jak zrzucić te 1800 kg komuś na łeb ; ))).

Ps. pojawił się filmik z Peszką: https://www.youtube.com/watch?v=EsMMiYMKjR8 .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #365 dnia: Kwietnia 04, 2014, 13:48:39 »

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #366 dnia: Kwietnia 04, 2014, 14:14:58 »
No, YoYo nadrabia zaległości, szkoda, że informacje z dzisiaj dostaniemy dopiero w poniedziałek  :P

« Odpowiedź #367 dnia: Kwietnia 04, 2014, 14:20:53 »
Nie śmiej się z Jojka, zawsze daje mi jeść.
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #368 dnia: Kwietnia 04, 2014, 15:48:01 »
No, YoYo nadrabia zaległości, szkoda, że informacje z dzisiaj dostaniemy dopiero w poniedziałek  :P

Żebyś nie marudził i miał dobry łikend: http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/?p=104388 :) .
Tym razem dołączymy do składu samolotu jako pilot lub strzelec w MP. Pe-2 może za tydzień, jest też zapis z ostatniego streamu.

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #369 dnia: Kwietnia 04, 2014, 23:39:18 »
Nie uważacie że tracery są jakieś ten, tego niezbyt odwzorowujące rzeczywistość? W porównaniu do CloDa są kiepskie, a już ich widoczność z dużej odległości chyba zbyt wyraźna. Ma to duże znaczenie, bo jak nie wiesz gdzie lecieć, leć na tracery, tam na pewno są nasi ;) Dziś podchodząc Łagga na wys. 1300 metrów ściągnął mnie flak, mają rozmach sukinsyny...
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #370 dnia: Kwietnia 06, 2014, 00:24:49 »
Dziś polatałem trochę na BoS EU experten i miałem takie klatkowania, że aż się w głowie kręci. Co kilka, kilkanaście sek. kolosalne spadki wydajności, nawet będąc w menu serwera.
Sądzę, że to raczej nie po mojej stronie problem.
Też tak macie ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #371 dnia: Kwietnia 06, 2014, 08:06:10 »
Dziś polatałem trochę na BoS EU experten i miałem takie klatkowania, że aż się w głowie kręci. Co kilka, kilkanaście sek. kolosalne spadki wydajności, nawet będąc w menu serwera.
Sądzę, że to raczej nie po mojej stronie problem.
Też tak macie ?

Nie, wszystko hula aż miło, ale miałem spadki jak była duża ilość graczy tzn. te 50t, no i czasem jak przy lotniskach kręci się z 10 samolotów, są wybuchy, wali flak itp. przy starcie.
W Offline jest okej u Ciebie?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #372 dnia: Kwietnia 06, 2014, 17:25:09 »
Mam tak samo, ale myślę, że to wina grafiki bo procek mam raczej mocny.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #373 dnia: Kwietnia 06, 2014, 20:14:22 »
Gdyby to była grafika, to byłby to chyba najbardziej wymagający sim z jakim miałem do czynienia. Ale to dopiero 45%. Trzeba mieć nadzieję :)

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #374 dnia: Kwietnia 06, 2014, 22:27:19 »
Dzisiaj znów trochę polatałem na serwerze Laggiem i chyba na razie odpuszczę. Poczekam na Jaka lub coś innego albo zmienię stronę. LaGG to maszyna z wrodzoną niechęcią do skręcania i wznoszenia. Upolowanie Me 109 zależy tylko od szczęścia, że akurat znalazł się przed nosem.