Zauważyłem pewien problem w BF 109.
Po przekroczeniu 1000 metrów , następuje redukcja mocy do 75% (fizycznie przepustnica jest na 100% , saitek x52pro )
Problem nie dotyczy maszyn ZSRR.
Niczego takiego nie zauważyłem.
Ponieważ nie działają wskaźniki temperatury, ciśnienia oleju i paliwa, poziomu paliwa ciężko jest się zorientować dlaczego silnik pracuje tak a nie inaczej.
Dodali dzisiaj informację na czacie "kto - kogo". Wszyscy, którzy mnie kiedyś przeklinali jako złodzieja kill'i - całkowicie bezpodstawnie zresztą

- mogą spać spokojnie. Najwyraźniej liczy się liczba wpakowanych kulek. Zaliczyło mi dzisiaj dwóch po tym jak obrabiali ich jeszcze inni goście.
Działa "Tab" i można zobaczyć kto jest na serwerze. Ruscy się wyrabiają - coraz częściej wspinają się na duże wysokości i schodzą na polujące niżej mietki. Uważać na polujące pary - jeden robi unik w dół i czeka na zejście mietka niżej, drugi mając zapas wysokości punktuje z góry. Co ciekawe na serwerze było dzisiaj tylko 6 blue na 17-tu czerwonych
Z moich obserwacji - pody MG151/15 mają mniejszy zapas amunicji niż MG151/20. Ale łatwiej się strzela. Nie do końca potrafię to wytłumaczyć, ale jakby stabilniej mi się bf zachowywał w trakcie strzelania w takim zestawie.
Bardzo brakuje możliwości ustawiania zbieżności uzbrojenia. Dla mnie jest to jedna z bardzo istotnych kwestii jeśli chodzi o strzelanie. Szczególnie dla konfiguracji z podami, a w przyszłości dla konfiguracji uzbrojenia A3. Ustawienie na 200 jest nijakie ... nie można z bliska dobrze jenbn#ć, strzelając z daleka rozłazi się to po całej atmosferze

Ramm.