Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142408 razy)

Offline karnalooch

• 16th VTFS
  • *
Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #420 dnia: Maja 13, 2014, 09:10:12 »
Ja będę jednak bronić developerów.... Z jednej strony są gracze, którzy chcieliby zapłacić i mieć produkt gotowy, pozbawiony większych wad, z drugiej strony gracze, którzy chcą mieć co tydzień poprawkę (i będą piszczeć i pisać "oooo jesteście świetni- mam nowego skina" ;-) ). Ale kupując BoSa mamy wyraźnie napisane, że to jest wersja rozwojowa, i nie ma co oczekiwać, że nas rzuci na kolana. A przecież Panowie deweloperzy mogliby zrobić tak- wypuścimy, skasujemy a oni niech jęczą, że coś nie pasuje, za pół roku wydamy patcha :).  Chyba pamiętacie co wyszło z CLoDem?? :) Tutaj mamy tydzień na obserwowanie jakiś małych zmianek- spadną klatki, gra będzie raczyć CTD?? Community zaraz zacznie się drzeć , że nie działa, że to, że "sramto", że przez to ich życie nie ma sensu... Ale na chwilę obecną to nieźle im wychodzi współpraca ...

Osobiście - sim mnie zauroczył, ale to nie powód, że będę nocami w niego grał, bo tak jak piszesz Rammjager, za mało jest zawartości, za dużo niedoróbek.

P.S. Na chwilę obecną są dwa serwery duelowe, bez startu na lotniskach i bez wulczujących głupków, fajna zabawa- polecam.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #421 dnia: Maja 13, 2014, 10:04:35 »
Co Wy z tym vulchingiem? Raz na 5 startów mnie spuszczą z majtkami na nogach.
« Ostatnia zmiana: Maja 13, 2014, 11:41:40 wysłana przez KosiMazaki »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #422 dnia: Maja 16, 2014, 19:47:26 »
Dziś będzie jakiś update?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #423 dnia: Maja 16, 2014, 19:58:03 »
Chyba coś będzie, bo próbowałem polatać, a tu komunikat że mam starą wersję gry ...
Wgrywają updejt na serwery pewnie ;-)
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #424 dnia: Czerwca 11, 2014, 21:48:29 »
Witam.
Coś dzisiaj się nie uruchamia. Podaje komunikat o dostępności nowej wersji, ale nic się nie ściąga.
Odinstalowałem, zainstalowałem nowy (ostatni ?) launcher i dalej nic.

« Odpowiedź #425 dnia: Czerwca 11, 2014, 21:56:42 »
Gdyż ma być nowa aktualizacja pisali o tym na forum il2.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #426 dnia: Czerwca 12, 2014, 00:39:55 »
Jest już patch i można ściągać.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #427 dnia: Czerwca 14, 2014, 09:10:44 »
A tak z innej beczki, czy Wam też już jakiś czas temu poznikały te misje z tej zakładki Missions? Były swego czasu dla każdego modelu, teraz ja tam widzę jeno dla IŁ-2.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #428 dnia: Czerwca 14, 2014, 09:15:47 »
Te misje zniknęły kilka tygodni temu. No i został tylko ten IŁ-2.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #429 dnia: Czerwca 22, 2014, 23:31:31 »
Jak teraz wyglądają kolizje z ziemią i ogólny damage model? Na starszych filmikach wygląda to kulawo, o wiele lepiej poczciwy il-2 1946 się prezentuje. Powiedział bym że prawie tak samo sparszone kolizje jak w DCS P-51. W ogóle jak to możliwe że w DCS tak spaczyli sprawę w mustangu.

Ciągle się zastanawiam a może bym zakupił, walczę sam ze sobą a walka ta przypomina mi ciągłe zapewnienia wszystkich twórców różnorakich symulatorów, którzy dużo gadają ***a robią.

Ale dobra w sumie takie symulatory porównując do muzyki to taka nisza czy underground a reszta to przysłowiowa papka dla mas zwana komerchą.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #430 dnia: Czerwca 23, 2014, 12:22:00 »
Tzn? Rozwalić się rozwalisz, a wybuch to bardzo ładny ognisto dymiący kwiatek. DM jeszcze nie jest ukończony ale samolot już i tak na tym etapie możesz bardziej rozebrać niż w starym Iłku, CoD jednak to nie jest pod tym względem (i nie będzie).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #431 dnia: Czerwca 23, 2014, 12:43:19 »
Do tego z punktu wybuchy wylatują różne ciekawe "elementy" i odbijają się od śniegu zostawiając na nim ślady...widziałem też scenę z nieśmiertelnym wytaczającym się kołem ;-)

« Odpowiedź #432 dnia: Czerwca 23, 2014, 14:03:58 »
Ta gra ma zostać wydana już we wrześniu. Na głównej stronie jest napisane, że to jeszcze alfa! Jak oni chcą to skończyć w 2-3 miesiące?
Czytam właśnie ostatnie kilka stron wątku Questions for Developers i odpowiedzi nie za bardzo napawają optymizmem. Generalnie przyszłość całego projektu uzależniona jest od ew. sukcesu wersji która będzie wprowadzona do sprzedaży we wrześniu. Oby się nie okazało, że BoS będzie bardziej niedorobiony niż był CloD w chwili premiery.
Na hardcore'owców się wypinają, a z drugiej strony nie widać żeby mieli ciekawą ofertę dla niedzielnych graczy?

« Odpowiedź #433 dnia: Czerwca 23, 2014, 14:16:42 »
Czytając między wierszami można wywnioskować, że testowana jest właśnie wersja beta, przy której (Jak pisał Jason) alpha to tylko "szkic" gry - jednym słowem trzeba czekać.
Inna sprawa, że to co zrobili z trybem "historycznym" to jakiś mało śmieszny żart - oczekiwałem poprawionej "kariery" z RoF'a, a będzie coś w stylu "kampanii" z DCS.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #434 dnia: Czerwca 27, 2014, 20:43:15 »
Jeśli chodzi o DM - czy zdarzyło Wam się oberwać z części np ostrzeliwanego iła tak żeby np odpadająca klapa zniszczyła śmigło czy skrzydło?

Tak. Parę razy na serwerze urwało mi końcówki skrzydeł, raz po uderzeniu w śmigła straciłem silnik. Ale tego ostatniego pewien nie jestem, bo nie wiem czy nie zawadziłem gościa odchodząc po strzelaniu.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "