Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 153137 razy)

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #525 dnia: Sierpnia 19, 2014, 10:05:33 »
Wkleiłem tłumaczenie na szybko do poprzedniego posta.

Dziękuję bardzo some1. S!

Ramm.

Edit.
W temacie mmarudy na forum BoS'a już znikają posty:-P
Może rzeczywiście należy narobić szumu, trochę flame'a niż spokojnie argumentować ...
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #526 dnia: Sierpnia 19, 2014, 10:22:56 »
Minusem spokojnej argumentacji jest to, że takie wątki szybko umierają, bo mało kto podchodzi do nich emocjonalnie i ciągnie temat.

Posty faktycznie poznikały, bo ktoś tam coś o Ukrainie chyba wtrącił, ale kilku sensownym wypowiedziom też się dostało. Pożyjemy zobaczymy, przynajmniej już wiedzą, że część ich klientów patrzy na produkt krytycznie, a nie tylko bije pokłony.

« Odpowiedź #527 dnia: Sierpnia 19, 2014, 10:31:52 »
Trzeba było zrobić crossposta na forum Steama. Tam deweloperzy też urzędują, a niewygodne posty/tematy mają dużo większe szanse na przeżycie.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #528 dnia: Sierpnia 19, 2014, 12:34:29 »
No i pozamiatane:
http://forum.il2sturmovik.com/topic/9594-fms-someone-please-explain-me/?p=149540

A tak swoją drogą, to nie wiem gdzie oni tu widzą wrogie nastawienie. Chyba wrogiego nastawienia nie widzieli.

« Odpowiedź #529 dnia: Sierpnia 19, 2014, 12:37:53 »
Pier***enie.
A fakty są takie, o których przez te dwanaście lat The Forum rozmawialiśmy już wielokrotnie przy różnych okazjach i sypiąc różnymi przykładami, że dopóki Ostheer miało rozsądnej długości linie zaopatrzenia, dostarczanego przez sprawną logistykę i sprawny przemysł, a sam konflikt miał charakter quasi symetryczny- to Niemcy średnio robili nawet po 50 kilometrów dziennie naprzód, mając przy tym ogromne problemy z zagospodarowaniem i transportem setek tysięcy jeńców (przypadki śmierci głodowej w masowych obozach przejściowych na Podlasiu, bo nie było czym wyżywić takiej ilości ludzi nagle zgromadzonych na polu i otoczonych drutem- rok 1941).
Front wschodni symetryczny nigdy nie był- ale dopóki przewaga liczebna Rosjan nie stała się miażdżąca po zagładzie 6 Armii i wyniszczających sprzętowo bitwach z 1943r., można powiedzieć że do tego czasu przewaga dowodzenia i wyszkolenia Niemców niwelowała przewagę liczbową Sowietów i trwała jakaś równowaga, sztucznie podtrzymywana przez relację jakości niemieckiego sprzętu do ilości sowieckich żołnierzy.
Jeśli ktoś ma z tym jakiś problem, to nieśmiało przypomnę że gdyby nie dostawy amerykańskich samochodów to Armia Sowiecka chodziłaby pieszo. Dopóki by mogła oczywiście, bo Ostheer przegrało nie tylko z generałem Mrozem, ale przede wszystkim z amerykańską gospodarką. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to polecam się przyjrzeć konstrukcji podstawowej sowieckiej ciężarówki GAZ-AA lub ZiS-5 i porównać ją z podstawową ciężarówką jaka ją zastąpiła- Studebaker. Nie trzeba być wybitnym specjalistą żeby zobaczyć co prezentowała sowiecka myśl techniczna, a co europejska/amerykańska. GMC, Dodge i Studebaker (oraz Ford i GP) stały się podstawą transportu w ZSRS i "wyzwolonych" krajach przez dekadę. Mam uwierzyć, że w tak skomplikowanym urządzeniu jakim jest samolot było inaczej?
Dopóki nie zaproszono do współpracy niemieckich inżynierów i techników w 1945r., do końca lat czterdziestych sowiecki sprzęt był masą, zdolną do samodzielnego poruszania się celem "zalania" przeciwnika- ale nic więcej, i tam gdzie ilości zabrakło rzeczywistość bywała przykra. Dotyczy to także lotnictwa.
O przepaści w zakresie dowodzenia i wyszkolenia nie mówię, bo z czasem te różnice skutecznie zacierały się- niemieckie straty były nieodwracalne w tym zakresie, a sowieckie wręcz przeciwnie. Faktem jednak jest że w żadnej armii świata nie było pilotów z rozkładem ponad 1000 lotów bojowych- poza Luftgangsta, ani panzerdekli z kilkudziesięcioma zniszczonymi pojazdami przeciwnika- poza PanzerneWafle; to się nie brało znikąd i bez odpowiedniego sprzętu nie byłoby możliwe, przy symetrycznym przeciwdziałaniu przeciwnika.
Pokoleniowa przepaść i technologiczna czarna dziura spowodowana specyficzną polityką kadrową lat `30 w ZSRS to jest odpowiedź na większość pytań w zakresie jakości i możliwości sowieckiego sprzętu w latach 1941-1945. Dziwne że wcześniej tylko kopiowali zdobyte lub kupione rozwiązania z Zachodu (dotyczy to dosłownie wszystkiego), a po 1945r. nagle zrobili gigantyczny skok naprzód.
Przypadek? Nie sądzę.
Który raz o tym dyskutujemy? Nie wiem...
Konkludując- miałem kontakt z Jak-9 organoleptycznie (powojennym!), znam budowę i historię rozwoju silników WK-105 i -107, i wierzę że tak lekki i mały samolot musiał być bardzo zwrotny. Nie uwierzę jednak w żadne inne zalety tego wynalazku i bałbym się tym latać i walczyć przeciwko doświadczonemu kierowcy w Bf-109G. Ale chociaż oczywiście wylatane mam dużo mniej godzin niż Toyo, to mam rozum i oczy i parę książek na półce, i żyję wystarczająco długo by wiedzieć że "szkłem dupy nie podetrzesz".
Dziękuję dobranoc.
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.

« Odpowiedź #530 dnia: Sierpnia 21, 2014, 12:58:33 »

« Odpowiedź #531 dnia: Sierpnia 21, 2014, 14:00:17 »
To jeden z tych, co mieli brać broń po martwych poprzednikach?

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #532 dnia: Sierpnia 21, 2014, 14:53:35 »
Nie, to jest ten co ucieka przed NKWD.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2014, 16:42:38 wysłana przez KosiMazaki »
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #533 dnia: Sierpnia 21, 2014, 20:10:12 »
Tymczasem niemiły zapaszek się ciągnie dalej:
http://www.reddit.com/r/battleofstalingrad/comments/2e68x0/battle_of_stalingrad_il2_sturmovik_bos_reasons/

PS Tym razem to nie ja.

« Odpowiedź #534 dnia: Sierpnia 21, 2014, 22:55:00 »
Widzę, że Siggiego nieźle poniosło LOL. Dostał już bana na oficjalnym i na Steamie. W sumie mu się nie dziwię, arogancja deweloperów i postawa niektórych fanboy'ów potrafi wku..., a ja dopiero od 6 dni mam tą grę :). Żadnej wymiany argumentów tylko "nie znasz się, nie latałeś Bf-109, nie podoba się to nie graj...

« Odpowiedź #535 dnia: Sierpnia 22, 2014, 17:22:53 »
Na marginesie ostatnich stron. Hmmm... Jakaś tam racja jest, a i długofalowa intencja może i zacna, ale... jakież efekty ma niby przynosić to sarmackie machanie szabelką poza paroma gdzieś tam zamkniętymi wątkami, paroma banami i chwilową poprawą samopoczucia tutejszego kółka wzajemnej adoracji? Za organizowanie trololo-zadym na niniejszym podwórku Mazak pewnie by plaskacze rozdawał, a "na wyjeździe" ustawki sobie z fanbojami i devami organizujecie? Z boku patrząc, czerstwo to trochę wygląda.

« Odpowiedź #536 dnia: Sierpnia 22, 2014, 17:40:33 »
Nie nazywałbym tego trolowaniem. Ludzie mają swoje uwagi na temat zachowania niemieckich maszyn i to wyrazili na oficjalnym forum. Niestety na BoSa złego słowa nie można powiedzieć bo to najwspanialszy sim na świecie.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #537 dnia: Sierpnia 22, 2014, 18:39:18 »
Z boku patrząc, czerstwo to trochę wygląda.

Czerstwo to wygląda podejście devów. Po kasę łapki chętnie wystawiają, a odpowiedzieć na pytania nie ma komu.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #538 dnia: Sierpnia 22, 2014, 20:03:18 »
Dalsze sensacje z Reddita:

"I've been on the receiving end of their heavy handed moderation so I can categorically state they don't block just for bad language or personal attacks as I was perfectly polite. Refusing to even discuss an issue is no way for a dev to treat his customers nor any way for him to improve his game"

Tutaj akurat Siggi ma rację, bo o ile wręcz "religijnie" obstawał przy swoim i grubo go poniosło, to nie doszło do pyskówek i obrażania kogokolwiek, no chyba, że jadąc po produkcie obraża się devów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #539 dnia: Sierpnia 22, 2014, 21:33:14 »
Hmm, 21:30, myślałem, że już Heniem polatam albo jakieś inne wieści, a tutaj "no news". Coś mają problemy z tymi ostatnimi odsłonami w piątki.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl