Autor Wątek: DCS: World 2.0...oraz 1.5  (Przeczytany 212052 razy)

Odp: DCS: World 2.0...oraz 1.5
« Odpowiedź #1635 dnia: Listopada 30, 2017, 14:24:14 »
Nie bardzo jestem w temacie tych zabezpieczeń, ale czy to znaczy, że znowu coś "ulepszają" ? Może ktoś to wytłumaczyć przekładając na zrozumiała , łatwą do opanowania formę?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #1636 dnia: Listopada 30, 2017, 14:48:22 »
Powtórzę to, co cytował z fejsbuka Kosi, ale w rozszerzonej formie z niebieskiego forum, gdzie jest to bardziej dokładnie opisane przez Wagsa, ale w taki sposób, by nas zbytnio nie zdenerwować:

Cytat: Wags
IMPORTANT: AV-8B COPY PROTECTION CHANGE!

Dear all,

With the release of the AV-8B today, it is import to know that this will be the first DCS World product that uses our new protection system. Rather than use StarForce keys, we are moving to a “keyless” system which binds your purchase to your www.dcs-world.com username, and NOT a key.
You will not need a constant internet connection either. The new system will just “phone home” after a four day period or the next time you log into DCS World.

This new system will also provide benefits for Steam users and Gifting. Once those details are worked out, we look forward to sharing them with you.

We strongly believe that this will make protection of your DCS World products much more simple. At a later point, we hope to apply this same protection system to all of our other modules.

Also, the AV-8B release today is for the Open Beta version of DCS World. Please make sure you use this version and that you update it today.

We must release all new aircraft modules on the Caucasus map first as not everyone may operate one of the DCS 2.1 maps. We don't believe it fair to force customers to purchase one of these maps to fly their new aircraft. We do though plan to update DCS 2.1 for the AV-8B in the next one to two weeks.

Thanks,
The Eagle Dynamics Team

Ten pogrubiony fragment jest ważny. Niby nie potrzebujemy ciągłego dostępu do netu, ale jednak – raz na cztery dni DCS będzie sprawdzał legalność kopii.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1637 dnia: Listopada 30, 2017, 19:40:24 »
No właśnie nikt na to zbytnio u nas nie zwrócił jakoś uwagi, a to jest bardzo BARDZO ważny news.

Czy dobrze rozumiem, że jeśli później wprowadzą to zabezpieczenie do wszystkich modułów i jeśli wtedy przez 4 dni nie uruchomię DCS'a to bez neta nie polatam nawet w singlu?
Tego niestety nie wiem Poko. Konkretów brak, aczkolwiek nie lubię takich akcji i zabezpieczeń. Przeważnie to utrudnia życie legalnym użytkownikom.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1638 dnia: Listopada 30, 2017, 19:48:48 »
Słusznie, zwłaszcza jak nie można sobie samemu polatać offline.  To stało się zmorą wielu gier, jak nie jesteś podłączony do netu, to nie możesz pograć wcale, czy to mulit czy to singiel. IRYTUJĄCE ! A co jak  dostawca netu ma awarię, to masz nie bawić się grą którą legalnie kupiłeś?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1639 dnia: Grudnia 01, 2017, 09:50:39 »
Jak myślicie, bedzie dziś update? Pytam bo jest info o poprawieniu tego szarpania klatek w kokpicie AV8B.

« Odpowiedź #1640 dnia: Grudnia 01, 2017, 11:41:41 »
Przeważnie to utrudnia życie legalnym użytkownikom.

Dokładnie.

« Odpowiedź #1641 dnia: Grudnia 01, 2017, 12:29:22 »
Nie mam zamiaru bronić ED, ale dramatyzujecie jakbyście mieli braki w dostawie netu średnio co tydzień. Ja w ciągu ostatnich trzech lat miałem całe dwa dni bez netu. Nawet w takiej sytuacji można to łatwo obejść łącząc się na chwilę przez 3G. Jak sami napisali stałe połączenie nie jest wymagane. Wg mnie jest to lepsza opcja niż starforce, na pewno mniej upierdliwa.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1642 dnia: Grudnia 01, 2017, 13:15:38 »
No niestety, może w UK to się nie zdarza ale w PL tak. Tam gdzie mam zamiar mieszkać budynek nie jest podpięty do żadnego solidnego kabla netowego i nie zanosi się aby ktoś szybko tam jakiś kabelek podciągnął. Natomiast tu gdzie wynajmuję to zdarzają się jazdy z prądem i przez to bywa, że neta nie ma. Dlatego nigdy nie byłem fanem SF, anie nie będę fanem żadnych zabezpieczeń które wymagają neta. Wolałbym już dongla na USB.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1643 dnia: Grudnia 01, 2017, 13:48:56 »
Ja mam niby światłowód podpięty pod budynek, niestety w Październiku miałem z 5-6 awarii, jedne trwały po 2-3 godziny, inne od 22:00 do 08:00 rano. Ponoć operator światłowodu ma jakieś problemy... Niestety u mnie mimo podłączenia, super sprzetu i niby że stolica czy jakoś tak, to awarie są dość częste niestety, czasem przez miesiąc czy dwa nic a potem ciągle.  Nie wspominając już o chłopakach mieszkających na jakiś zadupiach - bez urazy oczywiście dla kolegów. Co do 3G i sieci Orange, to też nie jest miętowo, jakiś czas temu Orange podzieliło się antenami z innymi sieciami. Od tego czasu zasięg jest fatalny, jak nie stoję przy oknie lub balkonie to zasiegu prawie nie mam lub się urywa. No ostatnio na Bemowie dostawili maszt LTE, tylko jeszcze musze wymienić telefon na taki z LTE.  :003: No i jeszcze jedno, wystarczy , że gdzies na swiecia jakiś serwer padnie i mimo że ty net masz to i tak nie pobawisz się bo zabraknie łączności z odpowiednim serwerem. Tak bywało już wiele razy na Steam-e czu Orgin-ie. Jak gra pozwalała gra bez połączenia to oki, jak nie to dupa blada.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1644 dnia: Grudnia 01, 2017, 18:40:34 »
Jak myślicie, bedzie dziś update? Pytam bo jest info o poprawieniu tego szarpania klatek w kokpicie AV8B.

Coś się obawiam, że tak już poprawili, że nic nie wyszło. U nich na natychmiastową reakcję nie ma co liczyć raczej. Tylko jakiś Newsletter  z którego w zasadzie nic nie wynika.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #1645 dnia: Grudnia 01, 2017, 19:30:28 »
A ja właśnie coś nowego ściągnąłem.

Cytat: Changelog
Update 2017-12-01
DCS 1.5.8.12265 Hotfix 1
UI background music will not play in multiplayer game.
Crash with spawn of four AV-8BNA on Tarava - fixed.
Сrash caused by deactivation of the ship which has AV-8BNA on it fixed.
Crash caused by addition of the ship route on F10 map was fixed.
The textures of 3D models in the encyclopedia restored.
The crash with flight.dll that appears after some player helicopter actions on the FARP is fixed.
MP. Shelling zone trigger will be visible to clients.
UH-1H. Corrected animation of a stick cargo button.
ME. The next route leg will not be go off the road when moved the previous route waypoint.
AV-8B. Fix of incockpit FPS hit.

« Odpowiedź #1646 dnia: Grudnia 01, 2017, 19:33:38 »
No ale na forum ED nic nie piszą, no zwracam honor zatem, zabłysnęli.  No i poprawili widoczność malowań w menadżerze.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #1647 dnia: Grudnia 01, 2017, 20:22:07 »
Napisali na forum, bo stamtąd wziąłem changelog - w wyedytowanym poście ze środy na samym dole jako "hotfix": https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3304547&postcount=61

« Odpowiedź #1648 dnia: Grudnia 01, 2017, 20:41:13 »
Szukałem wpisów z dzisiejszą datą, tylko Newsletter  był.
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1649 dnia: Grudnia 08, 2017, 16:34:36 »
Changelog z dziś.
Harrier trafia do DCS 2.
https://forums.eagle.ru/showthread.php?p=3317196#post3317196
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze