Autor Wątek: Kingdom Come: Deliverance  (Przeczytany 31119 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Kingdom Come: Deliverance
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 02, 2019, 22:30:54 »
Mocno zapuszkowany, mój mniej.

Po zaaplikowaniu dodatkowych zdolności rzeczywiście chyba ciut lepiej z walką. Paru bandytów poszło do piachu... Choć może nie? Z rozpędu zapisałem się na turniej i go wygrałem! Ciężko było, ale się udało. A teraz myślę, że mógł być "oskryptowany" tak, żeby wygrać, a to dlatego, że niejaki Czarny Piotr po nocy się na mnie zaczaił i złoił. Akurat miałem save'a z łózka, więc z 6 razy próbowałem, i zawsze mi dawał łupnia. Za 7 razem uciekłem... Znaczy - nadal jestem do bani, a te zdolności to placebo. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 02, 2019, 23:02:02 »
Mocno zapuszkowany, mój mniej.

Po zaaplikowaniu dodatkowych zdolności rzeczywiście chyba ciut lepiej z walką. Paru bandytów poszło do piachu... Choć może nie? Z rozpędu zapisałem się na turniej i go wygrałem! Ciężko było, ale się udało. A teraz myślę, że mógł być "oskryptowany" tak, żeby wygrać, a to dlatego, że niejaki Czarny Piotr po nocy się na mnie zaczaił i złoił. Akurat miałem save'a z łózka, więc z 6 razy próbowałem, i zawsze mi dawał łupnia. Za 7 razem uciekłem... Znaczy - nadal jestem do bani, a te zdolności to placebo. ;)

O to Gratulacje, ja jeszcze ani razu nie wygrałem turnieju. Zawsze dostaję łupnia od Pitera. ;D

Za to byłem na pielgrzymce, buhaha. Pół mapy na piechtę plus modlitwy.

Kolejny DLC zaliczony - "Matka boska Sazawska". Polecam, bardzo fajny, niczym dobry quest z fabułą z W3.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 02, 2019, 23:09:03 »
Kusicie Panowie... Widzę, że można wyrwać komplet za 117 zł. Swędzi mnie portfel... :-P

Pytanko - czy ktoś gra z niemieckim dubbingiem i może wypowiedzieć się na temat jego jakości? Bo o ile się nie mylę, z dostępnych, ta wersja językowa jest najbardziej "realistyczna".

Ja grałem z niemieckim dubbingiem + napisy (angielskie lub polskie, co kto woli). Bardzo dobry dla mnie, choć niemieckiego nie znam.
Angielski mi zupełnie nie pasował do realiów.

2 trailery po niemiecku i angielsku dla porównania:
https://www.youtube.com/watch?v=lhTl1R_9ug4
https://www.youtube.com/watch?v=F1z6ubHowgA

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 02, 2019, 23:38:10 »
Wiesz, że spróbuję niemiecki. :)

YoYo: No właśnie to chyba był jakiś cud, z tym turniejem, szczególnie, że na drugi dzień rano dawał mi łupnia za każdym razem... Ale zaraz - jak nie wygrałeś turnieju, to się na ciebie chyba nie czaił z linką zawieszoną niedaleko młyna? Bo i po co by się wtedy mścił... Hmmm...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 03, 2019, 00:17:46 »
Całkiem ok ten dubbing niemiecki, faktycznie.

@Co do tego questu, nie pomogłem w wyjaśnieniu śmierci syna niejakiego kowala. To on mi kazał walczyć z Czarnym Piotrem, a jako, że on wygrał, a nie ja nie miałem o czym z nim gadać ;).

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 09, 2019, 11:58:44 »
Po 10 próbach podejścia do ataku na Przybysławice - udało się! Co ciekawe nawet byłem tam wcześniej, potrułem im 3 kociołki, ale było to PO wizycie u pana Radka, drugie podejście do skradanki, i mam wrażenie, że skrypty tego nie załapały - wrogów było tyle co zawsze. Nie podchodziłem od dawna do tej misji, ponieważ niby nie miałem wystarczających zdolności/poziomu walki. Zresztą nadal nie mam. :)

Nb. gra mi sygnalizowała na początku, że podchodzę do walki z przedmiotem (miecz), który jest powyżej moich możliwości. W normalnej grze i walce nie mam takich niespodzianek.

Przeszedłem do walki z ostatnim "bossem" z połową paska życia. Próbowałem z łuku, jak ktoś doradzał, nie dało rady, próbowałem mieczem, był 2 razy lepszy. A za trzecim razem... palnąłem go raz i zadziałał "łamacz czaszek" i gościu padł! :)    Miałem czas się obandażować, bo krwawiłem z głowy i tułowia, zabrać mu nędzne grosze i co tam miał, i zastanawiałem się właśnie jak się SCHODZI z miejsca walki, bo nigdzie nie znalazłem zejścia, gdy nagle...   Wróg ożył! Tylko stracił przytomność, a ja głupi go nie dobiłem ciosem miłosierdzia... Na szczęście nie miał już miecza i atakował na pięści, co i tak sprawiało mi kłopot. :)  Po gdzieś minucie kłucia go padł wreszcie, i była epicka scenka pokonania złego (nijak się mająca do mojej nieudolnej walki).

Hura. :)

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 09, 2019, 12:10:29 »
Przestań spojlerować, albo ukrywaj spojlery  :x.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 09, 2019, 12:34:48 »
Kurcze, robicie coraz większego smaka, ale na moim sprzęcie nie mogę mieć stabilnych 60FPSów, ani nawet stabilnych 30FPS - są obszary gdzie mam 60 klatek z dropami to dwudziestukilku, masakra.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 12, 2019, 08:25:53 »
Bywa i tak w końcu :):

KCD za mną. Blisko 170H (wraz z DLC), co daje dobry wynik, w sumie podobny miałem w W3.

- A women's lot - też dobry DLC, bardzo fajnie się zazębia z główną fabułą i dodaje klimatu w opowieści ataku na Skalicę. Raczej ponura historia, wiadomo. Historia bardziej skradankowa, trudno, żeby Tereńka była Henrykiem. Trochę w stylu odskoczni w W3 z historią z Ciri ale ta tutaj jest ciekawiej zrobiona, bo liczą się nasze poczynania z początku gry w KCD.

Ogólnie gra zacna, jest co robić, owszem, może niektórym questom brak głębokiej fabuły (przynieś, odnieś) ale grało się bardzo miło. Zadań zrobiłem chyba z ok 90% więc prawie wszystko, a jak coś uciekło to cóż, Heniek miał inne ważniejsze zajęcia. O końcówce nie będę nic pisał, natomiast tworzy się KCD 2 i sam jestem ciekaw kolejnych losów Henryka. Wezmę w ciemno :).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #84 dnia: Września 06, 2019, 10:55:35 »
Na Steamie jest darmowy weekend plus zniżka 50%.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #85 dnia: Października 16, 2019, 10:44:47 »
Właśnie skończyłem główny wątek. 103 godziny pykły, czyli prawie dokładnie tyle, ile we Wieśku 3. Dziwnie zakończyć grę, coś jak skończyć oglądać serial. Ten akurat miał - w proporcjach czasowych - 10 sezonów po 12 odcinków. ;)     Polecam.  PS: Zastanawiam się nad DLC. Pomyślę.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #86 dnia: Października 17, 2019, 07:51:33 »
Właśnie skończyłem główny wątek. 103 godziny pykły, czyli prawie dokładnie tyle, ile we Wieśku 3. Dziwnie zakończyć grę, coś jak skończyć oglądać serial. Ten akurat miał - w proporcjach czasowych - 10 sezonów po 12 odcinków. ;)     Polecam.  PS: Zastanawiam się nad DLC. Pomyślę.

Mi coś zajęło z 170 godzin  8) ale ze wszystkimi DLC i odwiedzałem wszystkie wątki poboczne na jakie trafiłem. Teraz czekam na KCD2 ;D nad którym panowie usilnie ponoć pracują, ale potwierdzam, gra jest zacna.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #87 dnia: Października 17, 2019, 09:52:01 »
Zacna! Byłoby genialnie mieć taką grę dziejącą się u nas w 1409 i 1410, na granicy z państwem Krzyżackim. Wicie, Spychowo, Szczytno, Danuśkę porwali i trzeba odbić, źli Kuma... źli Krzyżacy napadli i wioskę spalili - a na końcu wielka bijatyka. Miodnie. A potem DLC o losach Danuśki. Albo Jagienki. Coś z kobietami. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #88 dnia: Października 17, 2019, 10:02:29 »
Dobre rzeczy piszecie o tej grze, a ja nie mam czasu popykać  :cry:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #89 dnia: Października 31, 2019, 13:27:00 »
Wow! Podobno wypuszczono narzędziach do tworzenia modów do KDC, Kingdom Come Deliverance Developer Tools. :)    Podali we Fleszu, 30 sekunda materiału:

https://youtu.be/hHLy34WekyE?t=30
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.