Autor Wątek: Nvidia RTX (przyszłość w grafice)?  (Przeczytany 71946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Nvidia RTX (przyszłość w grafice)?
« Odpowiedź #661 dnia: Czerwca 27, 2023, 20:50:40 »
Wydaje się, że jednak z serią 40xx szybko się nie rozstaniemy. Mówiło się o październiku 2024 ale z tego co coraz częściej słychać, będzie to jednak 2025: https://www.purepc.pl/nvidia-geforce-rtx-5000-nastepca-architektury-ada-lovelace-zadebiutuje-na-rynku-dopiero-w-2025-roku.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #662 dnia: Czerwca 30, 2023, 12:59:45 »
Ciekawe na ile ta informacja ma na celu polepszenie wyników sprzedaży serii 4xxx, która sprzedaje się raczej słabo (na pewno poniżej oczekiwań), z uwagi na wysokie ceny i bardzo słaby przyrost wydajności w stosunku do poprzednich serii (na poziomie 4060-4070, jeśli nie bierze się pod uwagę doczepionych fejk-klatek). Kupowanie czegokolwiek poniżej 4070Ti w większości przypadków nie ma sensu, chyba że ktoś robi upgrade z naprawdę przedpotopowych rzeczy. Więc tak już sobie myślałem, że jednak może dociągnę ze spokojem do 5xxx. Ostatecznie mam multum gier, których nadal nie ruszyłem, a które moja aktualna karta obsłuży bez problemu na max detalach i do DCS też mi na razie wystarcza. Ale jeśli teraz mówimy o 2025 a nie 2024... Przyznam, że trochę uleciało zapału z tego planu. Więc pytanie czy to nie jakieś gierki psychologiczne ze strony Pana Kurtki.

Z drugiej strony NVidia robi teraz pierdyliardy dolarów ze swoich akcji z uwagi na hype związany z "Ej-Aj" i zaraz okaże się, że będzie miała wyrąbane na graczy, tak jak w czasach gorączki crypto.

Gdybym tylko miał monitor i TV też z freesync, a nie tylko z G-Sync, ehhh... :cry:

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #663 dnia: Czerwca 30, 2023, 20:07:17 »
Też się zastanawiałem nad 4070 ti, ale chyba lepszym rozwiązaniem byłaby nawet używana 3080 ti.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #665 dnia: Września 05, 2024, 16:51:45 »
Zapotrzebowanie na drogi prad bedzie sporo wieksze, nawet +150W przy 5090. Ponoc 5080 za to w obecnej wydajnosci bedzie lepsza od 4090 o 10% (tylko): https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5090-reportedly-targets-600w-rtx-5080-aims-for-400w-with-10-performance-increase-over-rtx-4090.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #666 dnia: Października 19, 2024, 09:48:31 »
Od premiery 50xx NVidia app bedzie juz obowiazkowe (zdaje sie): https://videocardz.com/newz/nvidia-app-to-officially-launch-with-geforce-rtx-50-series. Generalnie premiery serii 50xx styczen, ale do sprzedazy w PL trafi pewnie w lutym.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #667 dnia: Października 19, 2024, 11:51:58 »
Chodzi o aplikację GeForce Experience?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #668 dnia: Października 19, 2024, 14:20:07 »
Chodzi o aplikację GeForce Experience?

Ta będzie całkowicie wycofana, zastąpi ją nowa NVidia App, która jest teraz w fazie beta.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #669 dnia: Października 20, 2024, 12:25:18 »
Ale ona chyba nie ma teraz remote playing, jak GeForce Experience teraz. No chyba, że to po prostu Nvidia ShadowPlay to ogarnia, a ja nie widzę...

Przez lata broniłem się przed GeForce Experience aż do momentu rozpoczęcia zdalnego grania na PC.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #670 dnia: Października 20, 2024, 13:59:25 »
Ja korzystam dla nakładki. FPS, zrzuty ekranu i zapis video. No świetna funkcja filtrów Nvidia Freestyle (taki ReShade) w przypadku gier, które to obsługują. Mam nadzieję, że to wszystko będzie dalej dostępne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #671 dnia: Grudnia 10, 2024, 09:47:14 »
Przy nowych sterownikach mamy juz NVIDIA App, premieraz zatem tej nakladki stala sie faktem, GeForce Experience nie bedzie juz wspierane o nowe akrualizacje. Akurat ja w kompie stacjonarnym nie mam ani tego ani tego, instaluje tylko sterownik zawsze, ale na laptopie mam Experience, wiec ciekaw jestem czy dojdzie do jakiej automatycznej podmianki.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #672 dnia: Grudnia 10, 2024, 10:04:20 »
Tak, instalacja nvidia App automatycznie odinstaluje Experience.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #673 dnia: Grudnia 10, 2024, 10:27:15 »
A ta nakładka do nagrywania i filtrów działa normalnie dalej?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #674 dnia: Grudnia 11, 2024, 09:07:19 »
A ta nVidia App ma w końcu zdalne granie, jako i GeForce Experience miało? Da się zdalnie grać na kompie?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.