Autor Wątek: Kwarantanna  (Przeczytany 14643 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Kwarantanna
« dnia: Marca 11, 2020, 15:00:55 »
Nie, nie jestem na kwarantannie. Ale chciałbym. Mógłbym wtedy polatać sobie spokojnie i pograć w inne gry też. Myślę, że branża gier wideo może liczyć na boom wprost proporcjonalny do zastoju w innych branżach ;-). I to jako jedna z niewielu branż pozamedycznych lub tych ściśle związanych ze zwalczaniem epidemii. Nie życząc nikomu zachorowania, życzę kwarantanny :-).
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl_logos

• Gość
Odp: Kwarantanna
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 11, 2020, 16:12:27 »
Nie, nie jestem na kwarantannie. Ale chciałbym. Mógłbym wtedy polatać sobie spokojnie i pograć w inne gry też. Myślę, że branża gier wideo może liczyć na boom wprost proporcjonalny do zastoju w innych branżach ;-). I to jako jedna z niewielu branż pozamedycznych lub tych ściśle związanych ze zwalczaniem epidemii. Nie życząc nikomu zachorowania, życzę kwarantanny :-).

To sobie wyobraź, że ze względu na pozamykane uczelnie ja siedzę w domu `pod mailem i telefonem` i wiesz co.... będę grał, w grę, w Tomb Raider  :woot:.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 11, 2020, 16:57:50 »
Może w końcu poefcesimy?

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 11, 2020, 18:42:03 »
Tylko jeśli mówisz qrdl o tych nowych Tomb Raiderach, to musisz wiedzieć że tam niestety jest więcej strzelania niż tomb raiderowania. Mocno się rozczarowałem.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 11, 2020, 18:45:58 »
U mnie w pracy dużo ludzi jeździ po świecie, kolega po powrocie ma teraz 2 tygodnie "firmowej kwarantanny". :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 11, 2020, 19:19:31 »
Życie nie ma litości dla niektórych ;-) Żona jest nauczycielką, kwarantanna w domu jednak odpada. Zaraz wymyśli malowanie czy inny remont. W castoramie zapewne nie wykupują farb jak leci...
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 11, 2020, 19:29:50 »
"Dzięki" kwarantannie został pobity rekord zalogowanych użytkowników na Steam... Chiny robią swoje...
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 11, 2020, 20:53:43 »
(...) Żona jest nauczycielką, kwarantanna w domu jednak odpada. (...)

Fajnie. Ja dla odmiany mam trójkę dzieci w wieku szkolnym, każde w innej klasie. Nie będę cytował wiadomości od p. dyrektor w sprawie "zachęcania do podejmowania samodzielnej aktywności edukacyjnej", ani też wiadomości pań nauczycielek/wychowawczyń dotyczących oczekiwanego sposobu realizacji tej aktywności oraz zakresu materiału do opanowania, ćwiczeń do wypełnienia i zadań do wykonania; w skrócie podsumuję tylko iż oczekuje się ode mnie i mojej partnerki wykonywania przez okres tejże "kwarantanny" pracy trojga pełnoetatowych nauczycieli. Oczywiście do kompletu z pełnymi etatami w naszej pracy, o obowiązkach domowych których przy takiej gromadce nie brakuje nawet już nie wspominając.

Granie? Remont? Chyba psychiatryk. Albo SOR, zależy co pierwsze puści.
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 12, 2020, 14:42:06 »
Życie nie ma litości dla niektórych ;-) Żona jest nauczycielką, kwarantanna w domu jednak odpada. Zaraz wymyśli malowanie czy inny remont. W castoramie zapewne nie wykupują farb jak leci...
Bardzo dobrze, że żona wymyśli Ci zajęcie! Zajmie Ci umysł rozmyślaniem na tematy niepotrzebne :-)
307 "LWOWSKIE PUCHACZE" - Vrtual  Polish SQN

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 12, 2020, 18:01:24 »
Mógłbym wtedy polatać sobie spokojnie i pograć w inne gry też....

Jakby cała rodzinka była, to polecam Pandemic Legacy albo This War of mine.
Obie planszówki doskonale wpisują się w obecną psychozę z rolką ;).

Jakoś znajomo:

Zaczyna się prosto...

Wirus bardziej złośliwy niż inne. Nic, z czym wasz zespół nie mógłby sobie poradzić. Jednak na przełomie stycznia i lutego... Tak. Z pewnością ten rok będzie czymś, czego nie zapomnicie do końca zycia. To nie jest zwykły wirus. To nie jest zwykły rok.

Zobaczycie i doświadczycie nieprawdopodobnych rzeczy. Będziecie musieli prowadzić działania mające na celu ocalenie ludzkości przed wyginięciem. O wszystkim, co wydarzy się w tym roku, przez kolejne stulecia będzie się mówiło tylko szeptem.

Czy wasz zespół uratuje ludzkość? Czy potraficie to zrobić w ciągu 12 miesięcy? Czy umiecie stawić czoła comiesięcznym niespodziankom, komplikacjom i złudnym zwycięstwom? Czy jesteście gotowi na Pandemic Legacy?
« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2020, 18:18:30 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #10 dnia: Marca 12, 2020, 18:27:57 »
W obecnych czasach grałbym w taką:

PS.
W końcu podobno fortuny rodzą się w czasach kryzysu... ;)

« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2020, 18:42:45 wysłana przez Dako »

Dr.Hugo

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 13, 2020, 20:55:49 »
Czy można panikować?

WSZYSCY TU ZGINIEMY !

... aaa nie teraz?
ok

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 13, 2020, 20:58:20 »
GH zamknięte, ale jaja, to nie kulka :icon_kuleczka_162: to maseczka.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Dr.Hugo

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 13, 2020, 21:14:28 »
To ja biegnę instalować Quarantine :D

« Odpowiedź #14 dnia: Marca 13, 2020, 23:13:06 »
Pathologic 2 jeżeli komuś mało stresu i depresji!