Autor Wątek: Pimax Crystal  (Przeczytany 3895 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pimax Crystal
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 27, 2024, 23:51:59 »
Pimax ruszył z dość ciekawą opcją - Payment trial. Wpłacasz 200$ dostajesz gogle na próbę. Albo zwracasz po 15 dniach, albo dopłacasz różnicę i je zatrzymujesz. W przypadku zwrotu, oplata, nazwijmy ją kaucyjną, wraca do ciebie.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 21, 2024, 20:55:08 »
Pimax wchodzi z nowymi goglami Pimax Super - 12K, tylko pytanie co to uciągnie ;D.

Ja rozumiem, że niebawem premiera 5090, ale zdaje się od razu polecam brać dwie pod to. :D Druga ciekawa opcja to płatność, coś na sadzie też rat:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 21, 2024, 21:39:17 »
Pimax wchodzi z nowymi goglami Pimax Super - 12K, tylko pytanie co to uciągnie ;D.
Bo te gogle są do szachów i bierek a nie DCS-a.  ;D
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2024, 12:35:36 wysłana przez KosiMazaki »
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 22, 2024, 10:50:03 »
Chyba nie do końca rozumiem ten nowy system płatności. Na przykład, jeśli teraz chciałabym kupić Crystal Light, to aktualnie widzę cenę 700 euro, która obejmuje już przesyłkę i podatek. Czy w takim razie, aby grać w DCS, muszę jeszcze dokupić ten ich cały "Pimax Prime", czy jest to opcjonalne?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 22, 2024, 11:15:37 »
Chyba nie do końca rozumiem ten nowy system płatności. Na przykład, jeśli teraz chciałabym kupić Crystal Light, to aktualnie widzę cenę 700 euro, która obejmuje już przesyłkę i podatek. Czy w takim razie, aby grać w DCS, muszę jeszcze dokupić ten ich cały "Pimax Prime", czy jest to opcjonalne?

Tam jeszcze jest jakaś promocja, że dostajesz 15000 mil za coś do DCS. Nie zgłębiałem tematu:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Września 27, 2025, 19:02:38 »
Pimax ma zamiar wprowadzić coś takiego, ale jak zawsze, dużo marketingu, a wyjdzie to co wyjdzie ;D.
https://pimax.com/blogs/blogs/pimax-dream-air-the-world-s-smallest-full-feature-8k-vr-headset

Wygląda to ciekawie, przynajmniej na papierze (poszli w lepsze Pancake w końcu, FOV za to jak w Questach, rozdzielczość i monitorki ciekawe no i 170 gram ponoć). Wyglądem trochę przypominają mi te od Apple.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Września 27, 2025, 19:20:32 »
Te micro OLEDy mają też być w Pimaxach super.
A ponieważ przyśpieszyli i zaczynają realizować dostawy zgodnie z harmonogramem, to kto wie, może w okolicach końca/początku roku będą.
Ja już się nie mogę doczekać moich okularków, dostałem maila, że już niby kończą robić/zrobili i teraz faza testów, a jak się skończy dostanę powiadomienie o szykowaniu wysyłki. Według harmonogramu w pierwszej połowie października powinienem otrzymać (aby nie zapeszyć tfu, tfu ;)  ).
Dostanę to wpadniesz i zobaczysz :) 

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Września 28, 2025, 09:42:40 »
Jest też wersja SE tych Dream Air, gorsza rozdzielczość (ale to dalej jest ok) i lekko mniejszy FOV: https://pimax.com/pages/dream-air-se/?ref=gbc. Niby pierwsze dostawy w grudniu. Trzeba poczekać i tak na recenzje od użytkowników.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #23 dnia: Października 17, 2025, 22:35:03 »
Kupiłem Pimax Crystal Super 50PPD , obraz , kolory  mega duża różnica w porównaniu z Reverb G2. jedyny minus to "mura" czyli cos jakby ponczocha która widac na dle jasnych powierzchni typu chmury :(.
Jeśli ktoś ma ochotę potestować  zapraszam do Szczecinka :) mam DCS i MSFS 2020.

« Odpowiedź #24 dnia: Października 18, 2025, 10:43:49 »
Ooo super, napisz coś więcej, o wydajności, o ustawieniach.
Ja zamówiłem wersję 57ppd i teoretycznie niby już jest testowana przed wysłaniem, ale coś to trochę już trwa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Października 18, 2025, 10:56:06 »
Kupiłem Pimax Crystal Super 50PPD , obraz , kolory  mega duża różnica w porównaniu z Reverb G2. jedyny minus to "mura" czyli cos jakby ponczocha która widac na dle jasnych powierzchni typu chmury :(.
Jeśli ktoś ma ochotę potestować  zapraszam do Szczecinka :) mam DCS i MSFS 2020.

No nie, przesiadka z Reverba to skok w kosmos ;D. Pobaw się i daj znać jakie plusy i minusy. Jaki ustawiłeś sobie FOV przy okazji i jaką dałeś częstotliwość?

Ooo super, napisz coś więcej, o wydajności, o ustawieniach.
Ja zamówiłem wersję 57ppd i teoretycznie niby już jest testowana przed wysłaniem, ale coś to trochę już trwa.

Ta whiskey aktualna? Bo miał być wrzesień, teraz już połowa października, a ja mówiłem, że nie wcześniej niż początek listopada.  ;D ;D ;D
Generalnie ja Pimaxowi nie wierzę, w żadne słowo ;>.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #26 dnia: Października 18, 2025, 12:43:15 »
Nie siej defetyzmów ;) 
Przyjdzie, wpadniesz, potestujemy, a i płyny się znajdą ;)