Autor Wątek: 1.2 "Black Shark"  (Przeczytany 141394 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ajti

• Gość
1.2 "Black Shark"
« Odpowiedź #165 dnia: Listopada 18, 2005, 16:21:21 »
Zaraz zaraz... momencik!
Czy ten caly cfancyś będzie działał w dotychczasowych kokpitach samolotow?
Czy tylko w czajniku znanym bardziej jako czarny rekin...?

Offline Kusch

• Global Moderator
1.2 "Black Shark"
« Odpowiedź #166 dnia: Listopada 18, 2005, 23:30:20 »
Cytat: Ajti
Czy tylko w czajniku znanym bardziej jako czarny rekin...?

Raczej tylko w Akule.Obym się mylił :wink:

Na stronie http://www.lockonskins.co.uk/ można zobaczyć nowe screeny.Widać dodają do palety uzbrojenia podwieszane zasobniki strzeleckie UPK-23 (GSz-23).
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

qrdl

• Gość
Odp: 1.2 "Black Shark"
« Odpowiedź #167 dnia: Listopada 19, 2005, 16:10:29 »
Kokpit wygląda odjazdowo, jak już to kiedyś wyraziłem, przypuszczam, że ED nie próżnuje i idzie w kierunku klikanego kokpitu... ale nie to mnie martwi, martwi mnie "kwestia drzew". Pewnie część z was zwróciła uwagę, że drzewa są eteryczne, można przez nie przelatywać bez problemu, co jak mniemam, jest wynikiem ich opcjonalności, co wynika z ich zasobnożerności, głupio by było gdyby ktoś, kto ma wyłączone drzewa rozbijał się o nie, więc praktycznie ich nie ma, są jedynie efektem estetycznym. Ciekawe czy tak zostanie w 1.2, chyba nie trzeba rozwijać jakie znaczenie mają drzewa, jeśli mówimy o sposobie prowadzenia walki przez śmigłowiec... a może ja coś przeoczyłem i problem drzew zostanie rozwiązany?

pozdrawiam,
qrdl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #168 dnia: Listopada 19, 2005, 18:37:00 »
No fakt, akurat w przypadku 1.2 to że będzie można strzelać pociskami rakietowymi przez drzewa będzie lekką porażką (nawet nie mówię już o przelatywanie przez nie :( ). Zwróćcie też uwagę, że w filmie ilość FPSów jest dość mierna (kabina) czyżby zatem wymogi sprzętowe zostały jeszcze dodatkowo zwiększone w stosunku do LO:FC?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Listopada 20, 2005, 11:52:37 »
Zwróćcie też uwagę, że w filmie ilość FPSów jest dość mierna (kabina) czyżby zatem wymogi sprzętowe zostały jeszcze dodatkowo zwiększone w stosunku do LO:FC?

Rzeczywiście ilość FPS nie jest zbyt duża  :|, ale zauważ że nad LO:BS są nadal prowadzone prace, więc całkiem możliwe że kod jeszcze nie został zoptymalizowany, a także całkiem możliwe że dany filmik został nagrany na wysokich ustawieniach LO (już nawet nie mówię że BS stoi na lotnisku) więc to też mogło spowodować spadek FPS... no ale pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie.

A z filmiku najbardziej mi się podoba ten efektowny HUD  :-D... ehh już się nie mogę doczekać premiery :wink:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #170 dnia: Grudnia 02, 2005, 14:41:34 »
Jeden z modelarzy przedstawił foty swojego modelu EA-6B Prowler.ED już dawno informowało,że potrzebuje model tego samolotu,więc może zobaczymy go już w 1.2.A swoją drogą,ciekawe jak rozwiąża problem zakłócania.Będzie zakłócał wszystko,czy może dodają opcje do edytora misji.Niewątpliwie urozmaici życie stronie czerwonej ten samolot.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: Grudnia 02, 2005, 18:27:02 »
Niewątpliwie urozmaici życie stronie czerwonej ten samolot.

Takie pudło to będzie łatwy kąsek :-) Miejsc ma tyle co w autobusie i nijak nie zakłóci pestki z trzydzieski :-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #172 dnia: Grudnia 03, 2005, 09:54:14 »
Zgodnie z ostatnim newsem > http://acn.waw.pl/sturm/ 4 nowe screeny, a na LockOn.ru od wczoraj tez mamy kolejny cztropak z nowościami w postaci obrazków
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #173 dnia: Grudnia 03, 2005, 15:37:48 »
Niewątpliwie urozmaici życie stronie czerwonej ten samolot.

Takie pudło to będzie łatwy kąsek :-) Miejsc ma tyle co w autobusie i nijak nie zakłóci pestki z trzydzieski :-)
To ja radze sie wtedy rozgladac za tym F-16 i F/A-18 co z nimi zawsze współpracuje  :007:

Offline Kusch

• Global Moderator
Dlaczego nie chce mi się czekać na Hokuma
« Odpowiedź #174 dnia: Grudnia 11, 2005, 16:07:09 »
Właśnie odechciało mi się czekać na dodatek 1.2,a to za sprawą artykułu Pana Butowskiego.Zacytuję fragment z NTW nr12/2005.
"Siły powietrzne rosji uzytkuja obecnie ok 5 egzemplarzy Ka-50.Planuje sie dokonczenie budowy jeszcze 3 egzemplarzy,ktore znajduja sie w zakladach produkcyjnych w Arsienjewie,po czym produkcja Ka-50 nie bedzie juz kontynuowana."

Jakoś przelatywały mi informacje jakoby siły pow. rosji dysponowały półkiem śmigłowców tego typu w liczbie kilkudziesięciu egzemplarzy.

Nie lepiej było inaczej siły i czas spożytkować? Chyba się zamrożę w 1.1 do czasu następcy LO  :008:

pawel

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: Grudnia 11, 2005, 16:44:42 »
Właśnie odechciało mi się czekać na dodatek 1.2,a to za sprawą artykułu Pana Butowskiego.Zacytuję fragment z NTW nr12/2005.
"Siły powietrzne rosji uzytkuja obecnie ok 5 egzemplarzy Ka-50.Planuje sie dokonczenie budowy jeszcze 3 egzemplarzy,ktore znajduja sie w zakladach produkcyjnych w Arsienjewie,po czym produkcja Ka-50 nie bedzie juz kontynuowana."

Jakoś przelatywały mi informacje jakoby siły pow. rosji dysponowały półkiem śmigłowców tego typu w liczbie kilkudziesięciu egzemplarzy.

Nie lepiej było inaczej siły i czas spożytkować? Chyba się zamrożę w 1.1 do czasu następcy LO  :008:

A ja na przykład o tym wiedziałem :001:, tyle że moja wiedza też nie był zbyt dokładna. Byłem pewien , że jest ich więcej niż 5 , ale nie więcej niż 10.
  Jak dla mnie cały kLOCeK jest mocno "fantasy", co nie przeszkadza mu być fajnym simem.

Paweł
'VIPER'

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Grudnia 11, 2005, 19:17:52 »
Panowie, czemu się dziwicie? Postęp technologii w dzisiejszych czasach jest tak ogromny, że jeżeli od pomysłu/projektu do produkcji seryjnej mija więcej niż 10 lat, to projekt jeszcze przed wyprodukowaniem jest przestarzały.
Zapomnieliście co się stało z pięknym Commanche?

Koniec, nie ma wojny, nawet tej zimnej, nikomu nie spieszy się z produkcją, poza tym trochę brak pieniędzy, zwłaszcza ruskim i tyle. Kraje, w których gdzieś tam jeszcze jest gorąco wewnątrz, raczej nie należą do bogatych i nikt Kh-50 nie będzie kupował, po co? Chyba tylko dla robienia dobrego wrażenia i to też wystarczy im jedna, dwie sztuki.

Takie jest moje zdanie i kto podziela je choć w pewnym zakresie proszę o przesłanie dobrowolnego datku w postaci 1-go (jednego - nie więcej!) grosza na rzecz Radia Maryja. Ofiarodawcom szczerze Dziękuję.

:021:

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Grudnia 11, 2005, 19:54:24 »
Mnie to szlak trafia ,że nie robią żadnego samolotu który startował by z lotniskowca po stronie zachodniej. Mogli by chociaż dac F14.Mogł bym   polatac tam nawet jako radio operator .Sam nie wiem pisze jak desperat ,ale przydał by się nawet przestarzały  F4
pozdrawiam

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #178 dnia: Grudnia 11, 2005, 20:06:11 »
Będę wredny i napisze tak:

Gdyby mieli robić zachodni system lotniskowca to by musieli nauczyć się poprawnej angielskiej terminologii, a potem przeczytać dosłownie tysiące stron manuali do wszelkiego rodzaju sprzętu, od instrukcji obsługi samolotów, które zwykle zajmują prawie 1000 stron i to bez rozdziału o uzbrojeniu, sensorach i ECM - bo te są tajne, potem taki np podręcznik LSO - który liczy sobie 220 stron, podręcznik obsługi i serwisowania katapult parowych itp. itd.

A tak klepią sobie sim w którym jest rosyjski lotniskowiec, który tak na prawdę to 11 miesięcy w roku stoi w suchym doku na naprawach, a o samych samolotach to więcej wiedzą piloci zachodni niż rosyjscy na nich latający.

I popatrzcie na F-15, który w grze jest zlepkiem różnych modernizacji mający cechy zwykłego bazowego F-15C, jak i modernizacji MSIP II i do tego jak widać niekompletnej i pominięto MSIP I i... wymieniać się już po prostu nie chce.

Ktoś jeszcze ma jakieś złudzenia ?  :021:

pawel

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Grudnia 11, 2005, 21:09:55 »
Ktoś jeszcze ma jakieś złudzenia ?  :021:
NIE!!!
Żadnych. Falcon4.0 rulezzzzz :027:

Paweł
'VIPER'