Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 195159 razy)

KaKa

• Gość
Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #675 dnia: Sierpnia 11, 2006, 15:27:10 »
ja też się pisze... chociaż ze względu na to że ostatnio jakoś nie do końca słowny jestem to proszę mnie dopisać jako rezerwę... no może nie rezerwę ale daje 80%, że  się w sobotę zjawie

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #676 dnia: Sierpnia 11, 2006, 17:50:41 »
Będę jak zawsze :D (w sumie nie wiem po co to piszę ;) )

@Edelmann:
Taka mała propozycja: Jako że ostatnio po naszych nalotach zostało sporo złomu na ziemi, a chłopaki od eskorty strasznie się nudzili, proponuję dać trochę więcej maszyn AI (lub lepszych i lepiej je uzbroić) i może trochę więcej jednostek przeciwlotniczych (może chłopy z rurami pochowani w krzakach  :121:).
PS: Ostatnio prawie wszyscy wrócili do domku cali, a wcześniej było ciekawiej  :021:
DCS/FSX/AC/pCARS

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #677 dnia: Sierpnia 11, 2006, 18:38:28 »
Wrzućcie mnie między AI to nie będziecie się nudzić możecie przecież udostępnić dla mnie takiego F4 i wstawić kokpit od fF-15 i będzie super  :021: hihi
Bo na F-15 w waszych misjach nie mam co liczyć
pozdrawiam
Maverickdan

« Odpowiedź #678 dnia: Sierpnia 11, 2006, 20:44:20 »
ojj, bez cudów mnie tutaj!!! A może F117 z kokpitem od F-15 ;D. :118: 
Tutaj jest wojna a nie koncert życzeń :P

A tak na poważnie.
Do misji przewidziano 3 pary. Dwie pary MiG 29 (grupa szturmowa) i jedna para Su 27 (grupa..hmmm. SEAD???- szczegóły w briefie)-no i tu Mav obejmiesz dowództwo-zorganizuj koniecznie skrzydłowego na Flankera.
Proszę o dalsze zgłoszenia i przejrzenie PW(dla uczestników lotu)

Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

menek

• Gość
« Odpowiedź #679 dnia: Sierpnia 11, 2006, 23:08:55 »
ja sie zgłaszm dobrowolnie jako skrzydlowy cudownej maszynki jaką jest SU 27

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #680 dnia: Sierpnia 12, 2006, 14:14:26 »
Dobra ludzie, komp naprawiony wszystko dziala, w Lock'a moge smigac, kiedy jakies loty?
Od razu mowie ze dla mnie su27 ew su33

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #681 dnia: Sierpnia 12, 2006, 18:11:59 »
Z powodu, że Menek zgłosił się do służby i że jego doświadczenie na SU27 jest ogromne sądzę że dowództwo nad grupą SU27 powinien objąć on.
pozdrawiam
Maverickdan

« Odpowiedź #682 dnia: Sierpnia 12, 2006, 18:37:45 »
witam:
Z posiadanej przez mnie wiedzy(potwierdzenia na PW i ogólnie na forum) wnioskuję iż dziś na misję stawią się :

Balcer
IQ85
Tracerx
m_ost
Ed-znaczy ja
menek
maverick

Prawdopodobnie stawią się:
Ka , Eskel

Stąd tak:
nA Migi wsiadają :

Edelmann
IQ85

Balcer
Tracerx

Most
KaKa (jak będzie)

Su27:
Menek d-ca
MAverick

więcej osób i będzie ciężko- (sieć). Mimo to zapasowe maszyny będą stały na pasie.
Kto nie dostał jeszcze briefu?
Będzie w misji, jak coś.

Zbiórka po 20 tej.

Eskel

• Gość
« Odpowiedź #683 dnia: Sierpnia 12, 2006, 23:43:25 »
Dzisiaj bylo calkiem spoko, tyle ze za dlugo nie polatalem i w zasadzie zniszczylem tylko 1 samolot....- swoj :(( No ale ogolnie lubie ten duch druzyny i to jak mnie Balcer pociesza ze moze jutro bedzie lepiej, jakas misja szkoleniowa itp a Edelman, ze jak skonczymy wojenke to pocwiczymy. No ale ja nie naleze do tych co sie tak szybko zniechecaja, bo w koncu i startowac potrafie i nawet owiewke zamknac , choc parokrotnie omal nie zdazylo mi sie leciec w kabriolecie (skleroza).
Dzisiaj ciekawe bylo to ze lecac wedlug lini kursu nie trafilem na ani jedna wroga jednostke mimo ze chlopaki krzyczeli ze jak to nie jest goraca ( spojrzaken na zegary, u mnie gazy wylotowe w normie). Zastanowil mnie ten fakt i podejrzewam, iz  wrogie jednostki domyslily sie kto nadlatuje i wycofaly sie wprost na chlopakow (byc moze spadajacy samolot w pelnym uzbrojeniu i z paliwem na full moze zrobic wiecej szkody niz pojedyncza bombka).Nie daje mi jednak spokoju pytanie - skad wrogowie mogli to wszystko wiedziec? czyzby miedzy nami byla wtyka....?? Zastanowmy sie zatem, kto najdluzej utrzymal sie w powietrzu???

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #684 dnia: Sierpnia 13, 2006, 00:02:46 »
No ale ja nie naleze do tych co sie tak szybko zniechecaja, bo w koncu i startowac potrafie i nawet owiewke zamknac , choc parokrotnie omal nie zdazylo mi sie leciec w kabriolecie (skleroza).

Nie przejmuj się, za czasów kiedy zdarzyło mi się odbyć kilka wspólnych lotów z samym, jedynym, niepowtarzalnym Boskim Logosem i spółką, uchodziłem w tej wesołej gromadce za niepoprawnego miłośnika wietrzenia kabiny :D I oczywiście bez bicia przyznam się iż zdarzało mi się w całym zamieszaniu zainkasować między innymi przynajmniej 1 teamkill na każdej takiej imprezie :D Liczą się chęci, a potknięcia i wypadki losowe na ogół zostają w rodzinie :021:

« Odpowiedź #685 dnia: Sierpnia 13, 2006, 10:21:52 »
Dokładnie, nie ma co sie dołować , ja osobiście nalezę do tych którzy mają więcej do nauki niż posiadanej wiedzy a wczorajszy lot pokazał że można być wirtuozem w swojej maszynie  (mówię np o Menku , który zdejmował Hawki z działka ....), sam osobiście i tak jestem dumny że udało mi się przelecieć przez "małą dolinę śmierci" w Kaukazie i ominąć znaczną ilość rakiet ..do czasu aż moją nadpsutą maszynę wyjęły jakieś Igły albo inne dziadostwo.

Uważam że w taki sposób lata się  dość przyjemnie, mam nadzieję że loty będą coraz bardziej regularne.
 Przy okazji chciałbym poprosić kogoś chętnego i bardziej qmatego ode mnie w tematyce lotniczej o pomoc w robieniu w misji do dalszej kampanii- więcej "rąk do pracy" (a właściwie palców) oznacza że misje będą bardziej realistyczne, bardziej ciekawe,  w większym stopniu będzie można dobierać scenariusz na kolejny wirtualny dzień w zależności od poczynań pilotów po każdym locie bojowym, poza tym pomogło by to w sprawniejszej organizacji tychże lotów . Słowem, byłoby o wiele lepiej.
O terminie kolejnej misji będzie niedługo- wstępna propozycja to czwartek 20-ta , a kolejna misja sobota też około 20 tej.

Pozdrawiam

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #686 dnia: Sierpnia 13, 2006, 12:35:36 »

Przy okazji chciałbym poprosić kogoś chętnego i bardziej qmatego ode mnie w tematyce lotniczej o pomoc w robieniu w misji do dalszej kampanii- więcej "rąk do pracy" (a właściwie palców) oznacza że misje będą bardziej realistyczne, bardziej ciekawe...

Moim skromnym zdaniem zwiekszyc realizm lotow (a w zasadzie nie samego lotu ale przygotowan) mozna poprzez wprowadzenie "zdjec satelitarnych" obiektow (pojazdow, budynkow, lotnisk etc.) ktore maja zostac w dany dzien zniszczone. Kiedys bodajrze Menek przygotowal taka wlasnie misje do ktorej oprocz bifu byly dolaczone zdjecia imitujace satelitarne (zrobione w Lock'u na externalach z duzej wysokosci). Mozna tak przygotowana odprawe umiescic na krotki czas (przed misja) na jakims serwerze (moge pomoc - mam serwer). Smiem sadzic ze dla eskadry szturmowo-bombardujacej bedzie to bardzo fajna sprawa.

P.S.

Nie biore regularnie udzialu w lotach gdyz mam bardzo duzo pracy. Mozna jendak sie do mnie odzywac w sprawie pomocy w tworzeniu misji. Jesli tylko czas pozwoli to pomoge.

Eskel

• Gość
« Odpowiedź #687 dnia: Sierpnia 13, 2006, 12:55:09 »
Mysle ze w czwartek sie wyrwe... ale sobota raczej odpada- wyjazd do Szczecina. Moge nawet postawic serwer mysle ze nie bedzie tak zle grajac nawet w 7 czy 8 osob, wczoraj nikt nie narzekal, no moze oprocz anomalii na samym poczatku przed wczytywaniem.

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #688 dnia: Sierpnia 13, 2006, 14:48:42 »
Znajdzie sie miejsce dla mnie na serverze?

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #689 dnia: Sierpnia 13, 2006, 15:21:03 »
To może znajdzie się miejsce i dla mnie ?  :001: Ja bym się pisał na sobotę. Z góry uprzedzam, że jestem początkujący i opanowany mam najlepiej krąg nadlotniskowy  :003: No i wiem jak strzelać do celów latających, bo do naziemnych raczej na razie nie strzelam.
Mam jeszcze pytanie - korzystacie podczas lotów z komunikatora głosowego ? Jest on wymagany ?