Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 172085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Emo

• Gość
Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #300 dnia: Grudnia 11, 2005, 08:13:34 »
No to Panowie dziś jak to napisał kolega wyżej 'fiksacja lotniska Red' czyli kopiemy rowy po prostu łopaty w ręke (czytaj MK84 MK20 itp ) i do roboty, do roboty  :021:

« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2005, 08:17:05 wysłana przez Emo »

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #301 dnia: Grudnia 11, 2005, 09:33:16 »
Ja tez zainteresowany jestem przeprowadzeniem prac archeologicznych - postaram sie byc z lopata na czas.

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #302 dnia: Grudnia 11, 2005, 09:40:44 »
Wszystko to wiem, ale wystarczyło, że nie wiedziałem o 'beamingu' + brak k. wzrokowego i fuunny_man zrobił mnie, jak chciał.

Wiem, że zdradzam swoją pozycję, ale myślałem, że jak już go namierzę, to jest mój, ale j.w. - straciłem namiar, straciłem go z przedniej półsfery, a wtedy (tak jak mówiłem w czasie walki) jedyna nadzieja w tym, że albo przeleci mi przed nosem, albo będzie puszczał flary w momencie, kiedy będę w tamtą stronę patrzył :005:

2 ciekawe sprawy:

1. Raz udało mi się Go usłyszeć za sobą (no bo gdzie niby miał być, skoro Go nie widać, nie?), zanim go zobaczyłem!

2. Złapałem go kilka razy na radar, ale może ze 3 razy udało mi się utrzymać namiar, albo złapać znowu w ostatniej chwili. Nie wiem, co robił później, ale więcej namiaru nie ujrzałem (może raz)... Chodzi o to, że kilka razy użył ECM i to naprawdę UŁATWIŁO mi sprawę! Kontakt był na średnim/dużym dystasie, ale "walczyliśmy" na R-73 / działko, więc albo funny nie robi wszystkiego tak idealnie, jak mi się wcześniej wydawało, albo znowu się nudził i nie chciał patrzeć, jak ZNOWU przelatuję koło niego i dalej ochoczo przeczesuję resztę Kaukazu :001:

Następna kwestia jest taka, że chciałbym na wstępie obejrzeć jakiegoś tracka z walki w MP, jeszcze zanim zacznę z kimś gadać. Może nie mam doświadczenia, ale głupi nie jestem - po tracku zorientuję się, co robię nie tak, a czego nie robię w ogóle. Nie przypominam sobie, żeby Ironhand albo inny trackmaster miał jakieś przydatne tracki w tym temacie.

Czy w ogóle da się nagrywać tracki z MP??? Sam bym to zrobił, gdyby się dało. Przy najbliższej okazji...

No i kiedy wreszcie pojawią się modyfikacje tracków LO 1.1 > LO 1.11???
Jest tam kilka filmików, które bym sobie obejrzał, ale zainstalowałem patcha, zanim zdązyłem to zrobić.

Pytanie do FUNNY_MANA:
Miałeś w końcu ten Realistic G-effect włączony, czy nie? (ja mam)
Dlaczego podczas lotów na Twoim serwerze zakres ruchów głowy pilota był mniejszy niż na innym?

ort był. Mazak
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2005, 13:02:19 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #303 dnia: Grudnia 11, 2005, 10:44:23 »
Bucic, przyczytaj Ten artykuł, wiele rzeczy w nim zawartych na pewno już wiesz, ale moze znajdziesz coś nowego.

Na serwerze QRDLa panuja duże ograniczenia w zasadach walki (ROE), nie stosuje się tam np rakiet średniego zasięgu, więc polecam przed lotami zapoznac się blisko z Suką, bo ta wyposażona w R-73 będzie najprostrzą maszyną tam - mającą największy zasięg, radzę też przypomniec sobie wszystkie zasaday walki energetycznej z czasów 2WŚ i stosowac je. Sosujemy też zasadę, że nie latamy powyżej 25000 stóp (8000m) z powodu pojawiania się na tych wysokościach smugi kondensacyjnej za naszym samolotem, która ułatwia tylko roz(g)rywkę naszym przeciwnikom.

O przycisku wyłaczającym model lotu (K) radzę zapomniec na razie ;)

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #304 dnia: Grudnia 11, 2005, 10:51:17 »
Poczytam, poczytam, dzięki.

Klawisz K wyłącza ogranicznik kąta natarcia, a nie model lotu :001:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #305 dnia: Grudnia 11, 2005, 11:03:01 »
Klawisz K wyłącza ogranicznik kąta natarcia, a nie model lotu :001:
Na jedno wychodzi  :003:

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #306 dnia: Grudnia 11, 2005, 11:17:06 »
To piloci na pokazach "wyłaczają model lotu" i prawa fizyki już ich nie obowiązują, tak?  :003:

To dlatego to wygląda tak niesamowicie :002:

Ochoo, czuję w kościach, ze niedługo będę miał nowe pytanie...

Co do artykułu - czytałem go juz wcześniej, ale na tyle wcześniej, że zdążyłem zapomnieć o "beamingu". Nie zapomniałbym, gdybym nie pomyślał, że manewr jest skuteczny w rzeczywistości, a w LO raczej średnio. A jednak!

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #307 dnia: Grudnia 11, 2005, 11:24:32 »
1. Raz udało mi się Go usłyszeć za sobą (no bo gdzie niby miał być, skoro Go nie widać, nie?), zanim go zobaczyłem!
Udalo Ci sie mnie uslyszec bo wchodzilem Ci na lewe skrzydlo jak do formacji - zastanawialem sie czy dam rade Ci pomachcac z kokpitu  :002:

2. Złapałem go kilka razy na radar, ale może ze 3 razy udało mi się utrzymać namiar, albo złapać znowu w ostatniej chwili. Nie wiem, co robił później, ale więcej namiaru nie ujrzałem (może raz)... Chodzi o to, że kilka razy użył ECM i to naprawdę UŁATWIŁO mi sprawę!

Pewnie ze mnie zlapales! Nie jestem jakis "lepszy" jak poswieciles w dobra strone a ja lecialem na odkrytym terenie to mnie miales na radarze. ECM uzywalem w czasie kiedy mialem na sobie Twojego lock'a. Raz tylko gdy zapowiedzialem ze chce abys mnie znalazl uzylem go w innym celu! Nie ma tu zadnej zagadki jak chodzi o to co robilem gdy juz miales mnie zalokowanego: ECM on na chwilke zebys nie widzial w ktora strone robie zwrot, pozniej ECM off w jakis pobliski kanal sie pakowalem, wylatywalem zupelnie nie tam gdzie sie tego spodziewales i juz widzialem Twoje swiecace otworki (to teraz jest takie proste dla mnie, uwierz ze nie bylo jak dotad i nadal nie jest za kazdym razem).

Kontakt był na średnim/dużym dystasie, ale "walczyliśmy" na R-73 / działko, więc albo funny nie robi wszystkiego tak idealnie, jak mi się wcześniej wydawało, albo znowu się nudził i nie chciał patrzeć, jak ZNOWU przelatuję koło niego i dalej ochoczo przeczesuję resztę Kaukazu :001:

Bucic pewnie ze NIE robie wszystkiego idealnie - tez sie dopiero ucze! Pisanie ze podczas wczorajszych lotow kontakt byl na srednim/DUZYM dystansie jest przsadzone na pewno w slowie"duzym" a i z tym srednim bym polemizowal. Aby ubic kogos z R-60 naprawde nie mozna byc na duzym dystansie! Tobie moglo sie tak wydawac poniewaz swieciles radarem i kiedy mnie znajdowales to bylem kolo swojego lotniska ale sama walka toczyla sie na MALYM dystansie.
Nie nudzila mnie gra z Toba! Gdyby tak bylo to bym nie gral. Ja tez dostawalem takie lekcje na poczatku i one mnie bardzo wiele nauczyly i nigdy nie mysalem ze Qrdl'a nudzi gra ze mna mimo ze byla identyczna d otego co wczoraj mialo miejsce miedzy Toba a mna!

Pytanie do FUNNY_MANA:
Miałeś w końcu ten Realistic G-effect włączony, czy nie? (ja mam)
Dlaczego podczas lotów na Twoim serwerze zakres ruchów głowy pilota był mniejszy niż na innym?

Pamietaj ze kiedy wchodzisz na serwer multiplayer w LockOn to WSZYSCY(lacznie z tym co zaklada serwer)maja takie same ustawienia!!! Ja mam w zasadzie wszystko ustawione tak aby bylo jak najbardziej realistycznie wiec i G-Effect jest na real i padlock wylaczony i nie jest istotne z jakimi opcjami na swoim komputerze podlaczasz sie do serwera bo i tak przejmiesz jego ustawienia!!...Co do ruchow glowy nie wiem jak to jest na innych serwerach - wydaje mi sie ze jest podobnie(ja nigdy nie zauwazylem roznicy)

był ort. Mazak
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2005, 13:14:08 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #308 dnia: Grudnia 11, 2005, 16:45:48 »
Udalo Ci sie mnie uslyszec bo wchodzilem Ci na lewe skrzydlo jak do formacji - zastanawialem sie czy dam rade Ci pomachcac z kokpitu  002
Tak czy siak usłyszałem Cię zanim zobaczyłem i to mi chwały nie przynosi :001:

ECM uzywalem w czasie kiedy mialem na sobie Twojego lock'a.
Przynajmniej raz namierzyłem cię właśnie dzięki temu, że włączyłeś ECM.

Kontakt był na średnim/dużym dystasie,

Kontakt, a nie walka. Napisałem, że walka była na R-73 czyli wiadomo jaki dystans :003:

Pamietaj ze kiedy wchodzisz na serwer multiplayer w LockOn to WSZYSCY(lacznie z tym co zaklada serwer)maja takie same ustawienia!!!
Trzeba było tak od razu :001:

: Grudzień 11, 2005, 11:02:25
To jak, psujemy coś dzisiaj?
Mam już mikrofon i zainstalowanego TeamSpeak'a. Nic więcej nie robiłem...

Muszę jeszcze odwrócić działanie grzyba (rozglądanie), żeby było zgodne z osiami drążka.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #309 dnia: Grudnia 11, 2005, 17:41:40 »
Za pozno,latanie juz skonczone z powodu braku przeciwnika po stronie blue.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #310 dnia: Grudnia 11, 2005, 17:47:11 »
Właśnie Bucic, ze 2x napisali koledzy, że trzeba czytać opisy gg. U mnie stało przez pół dnia jak byk, że dziś "Fisiobicie", ale mało chętnych, może coś jeszcze później się wykombinuje.

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #311 dnia: Grudnia 11, 2005, 17:47:28 »
No to kiepsko :005:
Miały być informacje w opisach gg, dodałem kilku ważnych kolesi z forum i nic.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #312 dnia: Grudnia 11, 2005, 17:48:14 »
Jak ??? Funny musiał iść, ale ja tylko reset robiłem! Wracam, Serva nie ma :(. Wieczorem chłopaki pewnie będą, więc może powtórka...

Bucic, opis na GaGa Qrdla był nonstopa.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #313 dnia: Grudnia 11, 2005, 18:05:01 »
Z przykrością muszę stwierdzić, że mój nr gg na Forum był błednie podany! Ja w nim nie grzebałem, a przed zmianą skryptu Forum było ok... teraz jest już OK. Dla formalności podam też tutaj!
2250882
tak więc Bucic mógł nie widzieć!

pozdrawiam,
qrdl

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #314 dnia: Grudnia 11, 2005, 19:12:36 »
Kurcze polatał bym ,ale nie dam rady a widzę że się dzieje. Mam nadzieje że nie długo do łącze do was jako cel :002:
pozdrawiam