Witam wszystkich serdecznie.
Mam irytujący mnie problem przy użyciu bomb LGB. Laser zapalony, cel Locked, wysokość lotu 12000 ft szybkość 350, lot dokładnie poziomy (bez choćby chwilowego przesłaniania promienia lasera), wskażnik aktywności lasera miga przez ostatnie 8 sekund
a bomba spada jak MK84 czasami o kilkaset stóp od celu. Na kilkadziesiąt prób raz udało mi się trafić chyba przez przypadek. Jedyna rzecz którą wtedy być może zrobiłem to użycie
klawisza Cage/Uncage (U) co wg dokumentacji ma sens w przypadku Maverick'a a nie LGB.
Na wszystkich symulatorach jakimi "latałem" użycie LGB było łatwizną. Pewnie robie jakiś dziecinny błąd, ale zaczynam mieć dość. W kampani we wszystkich misjach niszczenia małych mostów muszę używać zwykłych MK (czasami retailed) oczywiście z małej wysokości bo specjalnie nieprzepadam za nalotem dywanowym, zaś marnotrawienie Maverick AGM65G na zdemontowanie "kładki na strumyku" jest jak dla mnie nie do przyjęcia.
Będę wdzięczny zawszelką pomoc.
PS. Czy nie macie może wrażenia że zasięg rażenia odłamków MK84 jest ciut za mały. Zrzuciłem takie coś z ~1000 ft przy 450 kn i nic mi się nie stało !!!
(F4 AF + patch 1.0.13).