Autor Wątek: Red Orchestra (wątek wydzielony)  (Przeczytany 68065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Red Orchestra (wątek wydzielony)
« Odpowiedź #120 dnia: Października 31, 2006, 18:13:00 »
krew mnie zalewa jak mnie jakiś palant stuknie nie wiadomo skąd
Heh. Qrdl grałeś dzisiaj koło 17.00 jako "boski_logos"?
Bo chyba raz Cię "stuknąłem" w ten sposób. :banan

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Października 31, 2006, 18:15:15 »
Niewykluczone  :021:
Proszę nie brać tego "palanta" do siebie, napisałem tak, żeby oddać stan moich nerwów po tym jak padam na podłogę :))
A poza tym łatwo mnie puknąć, bo biegnę zawsze na pierwszą linię, tak jakoś mam od grania w FC  :banan

pozdrawiam,
qrdl

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #122 dnia: Października 31, 2006, 18:28:13 »
Trenować strzelania nie mam czasu, dlatego RO traktuję jedynie jako symulator czołgu (jeśli FS'a nazywacie symulatorem lotu, to RO jest uber symulatorem czołgu). Oczekiwałem czegoś więcej jeżeli chodzi o część piechotną, niestety nie pomyślano o wymuszeniu współpracy piechoty z panzerami.

O rany, różne wątki w jednym zdaniu i jeszcze rozbite, ale myślę, że wiadomo o co chodzi.

Czy ktoś da mi frajdę taką dawało mi ET?? Ekhm... nie, nie o to chodziło :)
Czy ktoś zrobi strzelankę która da mi tyle frajdy co ET?? Niech gracze będą po prostu połączeni ze sobą na podstawowych szczeblach... niestety RO poległo na tym polu, różna broń nie wspiera się nawzajem.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #123 dnia: Października 31, 2006, 20:06:38 »
Dla zainteresowanych link z 2 trailerami z przyszłego patcha.
http://www.gamershell.com/news/33936.html
"Stare Miasto, Stare Miasto,
Wiernie Ciebie będziem strzec,
Mamy rozkaz Cię utrzymać,
Albo w gruzach Twoich lec."

musk

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Października 31, 2006, 23:57:45 »
Grywam już od dłuższego czasu w RO i zupełnie sie nie moge zgodzić ze zdaniem że nie ma wspólpracy pomiędzy różnymi rodzajami broni... albo inaczej, ta strona która tej wspólpracy nie wykazuje jest skazana na porażkę. Sam najchętniej biegam z panzerfaustem albo satchelem, rzadziej z MG albo Karem, generalnie polowanie na biedne bezbronne t-34 to moje ulubione zajęcie, bez obstawy piechoty stają się bardzo smacznym kąskiem dla dobrego tank huntera. Tak samo współpraca pomiędzyróżnymi rodzajami broni jest bardzo fajnie zrobiona, herr Major_Koenig, znany na tym forum pod innym nickiem może sie wypowie, jak skuteczny jest duet stosstrupe i MG schutze. Radzieccy pepeszmani nie mieli zbyt wiele do powiedzenia kiedy we dwóch zdobywaliśmy korytarze:)
Z pojazdów pancernych najbardziej przypadł mi do serca stug III, zobaczymy jak tam nowa czwóreczka będzie się sprawowała.
Mój nick w RO: CMHQ_Musk

Offline Rolam

« Odpowiedź #125 dnia: Listopada 01, 2006, 12:31:41 »
Nowy patch już jest, i wczoraj sobie nieco w niego postukałem... powiem tak: lament czerwonych jaki się zaczął na serwerach po tym patchu przypomina UBIkacjowe OLEG FIX DIZ PLIZ. :D trygrys odzyskał pancerz i 88 w końcu to 88 a nie wiatrówka od pana Marcina z telezakupów, :karpik PIVH z lepsiejszym działem i dodatkowym pancerzem się rzekłbym sprawdza. Penetracja pancerza w końcu zależy od kąta pod jakim pocisk trafi w pancerz,typu pocisku itp. Ale kąty widać najbardziej i na dużych odległościach pocisk lecący łukiem potrafi przebić pancerz górny wieży, albo wejść pod takim kątem że Tetka nie ma szans. T35/85 już nie gwarantuje GOD MODE. Teraz czerwoni albo muszą "kupą mości panowie" albo taktyką czołgami jeździć...  Dobra wiadomość dla Majora_Koniga: MG mam mniejszy rozrzut i pozwala w końcu na b. skuteczny ostrzał ... kekekekeke... to tyle jeśli chodzi o pierwsze wrażenia... 
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #126 dnia: Listopada 01, 2006, 13:13:49 »
No po krótkim zapoznaniu się z patchem postanowiłem dołaczyć do akcji znicz. Tetki płoneły, a ja sobie wesoło śpiewałem po browarku :D. Tak to był udany bezpieczny weekend ;)

Dzisiaj testuję MGerata :D
« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2006, 17:38:48 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #127 dnia: Listopada 02, 2006, 17:26:48 »
Jeśliby Herr Mazak zechciał czasem zagrać arię smyczkową w duecie na owe MG- Gerate to ja chętnie! Raz już takie harce z Muskiem próbowaliśmy. Po prostu odjazd!
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #128 dnia: Listopada 02, 2006, 17:41:46 »
Z checią, wszak grę z muskiem i resztą załogi wspominam mile. A Teraz dodatkowo MG stało się celniejsze ,to i bardziej skuteczny jestem, aczkolwiek dalej kufaje potrafią okopać się na betonie tudzież z drugiego końca mapy ściagnąć z Pepszy :D. Ogółem chyba się wciągnąłem...

Ps. To wszystko Rolama wina  :118:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

musk

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Listopada 02, 2006, 18:03:15 »
Herr Rolam ma u nas nowy nick - RO-Lama :D To wiele tłumaczy, hehehehe

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #130 dnia: Listopada 02, 2006, 18:37:15 »
Na jakich serwerach gracie? Może się kiedyś przyłączę- lubię wymachiwać MG. Na Asterze zero luda, co się stało?

Grywam już od dłuższego czasu w RO i zupełnie sie nie moge zgodzić ze zdaniem że nie ma wspólpracy pomiędzy różnymi rodzajami broni... albo inaczej, ta strona która tej wspólpracy nie wykazuje jest skazana na porażkę. Sam najchętniej biegam z panzerfaustem albo satchelem, rzadziej z MG albo Karem, generalnie polowanie na biedne bezbronne t-34 to moje ulubione zajęcie, bez obstawy piechoty stają się bardzo smacznym kąskiem dla dobrego tank huntera.
No dobra, ale na ilu mapach tak jest? Jednej? :D

Herr Rolam ma u nas nowy nick - RO-Lama :D To wiele tłumaczy, hehehehe
Mi się zdaje, czy wyraz "lama" jest uważany za obraźliwy?
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

musk

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Listopada 02, 2006, 19:00:11 »
Eee, nie chodzi o mapy, tylko o gre większą bandą, rzadko mi się zdaża grać w pojedynkę w RO, zawsze siedzimy większą bandą na TS CMHQ, albo na ventlu u Mazaka i wtedy koordynacja jest jak najbardziej mozliwa. :004:

P.S. Mam dziwne, zupełnie niepodparte argumentami wrażenie, ze Rolam sie nie obrazi  :118:

« Odpowiedź #132 dnia: Listopada 02, 2006, 19:01:27 »
Wszakże "Lama" słowo postrzegane jako okreśłenie fajtłapy ma gdzieś korzenie w świecie pasjonatów serii Iłka i owszem chyba do chwili obecnej przylgnęło jako określenie pewnego "stopnia wtajemniczenia" w grach. Czy obraźliwe? Spoko , nie ma czym się przejmować. Granie online to totalny wyścig zbrojeń. Grasz jednego dnia z kolesiem , który nie wie o co chodzi w grze i nie wie , co się wokół niego dzieje. Po kilku dniach swojej nieobecności w grze wskakujesz z nim na serwer i jesteś w szoku , jak klient wymiata. W dodatku coraz częściej używa wspomnianego określenia wobec innych graczy(ale nie każdy). Wtedy sam się czujesz jak lama. Nie ma wszakże się czym przejmować. Po prostu z własnego doświadczenia prezentując 4 DAN w lamerstwie w świecie wszystkich sieciowych rozgrywek wiem ,że czym masz mniejsze obycie, tym większą czerpiesz radość z gry. To tak jak w małżeństwie- zaraz po ślubie wybranka jest wcieleniem anioła i wszystkim co najlepsze, zachwycasz się każdym detalem swojej połówki. Po kilku latach żona staje się "zabugowana" , a jeszcze dalej potrzebny byłby jakiś patch. Po prostu życie. 
Co do tego gdzie gramy- najlepiej wpisać sobie do "znajmomych" nicki ludzi z którymi chce się grać, no i oczywiście trzeba  by było najlepej się gdzieś zakotwiczyć na jednym komunikatorze żeby się normalnie dogadać jakoś. :002:

JA osobiście jestem za tym aby kiedyś z dużym wyprzedzeniem skrzyknać się , ale większą grupą , na jakimś serwerze , najlepiej pustym nieuczęszczanym i umówić się z podziałęm na grupy i podziałęm zadań. Chodzi o to że jak wchodzi się gdziekolwiek na serwer publiczny , to zlepek różnych ludzi powoduje sytuację ,że gra ogranicza się do wzajemnego "wytłukiwania się" , nic więcej, pomimo jakichś tam wyznaczonych celó na mapie. POwiedzmy pierwszy przykład jaki przychodzi mi do łba. Mapa Odessy - każdy chyba pamięta. POWiedzmy ,że jedna część okopuje się na znanej wieży i pilnuje ją. Są snajperzy, są KM iści i tak dalej. Czyli po prostu w z góry ustalonym  miejscu czeka ekipa jednej ze stron i pilnuje obiektu. Druga grupa organizuje się po drugiej stronie mapy i ma za zadanie podejść,  wyeliminować przeciwnika i zająć wieżę. Sądzę że wtedy taka zabawa wymusiłaby podział ról, obranie ścisłej taktyki - operatorzy MG i snajperzy byliby pilnowani przez strzeców i tak dalej. To oczywiście tylko jeden z przykładów na ubarwienie rozgrywki no i taki mój pomysł  :020:.

P.S.
Rolam , kolega nasz i bojownik o poważnym obliczu i mężnym sercu obrazić się nie obrazi. Ba! Jeszcze flaszkę postawi.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Listopada 02, 2006, 19:27:06 »
Kusicie, kusicie, może też sobie kupie :) Co prawda dla mnie 30zł to jedzenie na pól tygodnia, ale nie byłbym pierwszym głodnym studentem ;)

« Odpowiedź #134 dnia: Listopada 02, 2006, 19:31:03 »
O Staaaaryy! To byłby dopiero czadzior.! Normalnie masz w tej sytuacji dodatkową symulację niedojadającego sołdata  gdzieś na froncie albo w ostrzeliwanym mieście. Weź to pod uwagę.  :020: