Autor Wątek: Red Orchestra (wątek wydzielony)  (Przeczytany 67933 razy)

mmaruda

• Gość
Odp: Red Orchestra (wątek wydzielony)
« Odpowiedź #435 dnia: Stycznia 16, 2011, 17:35:07 »
Są już wrażenia z gameplayu, całkiem możliwe, że to będzie najlepszy shooter ever made (zwłaszcza, że wszystkie strzelarki są ostatnio chałturą):

http://www.pcgamer.com/2011/01/11/red-orchestra-2-heroes-of-stalingrad-preview/

« Odpowiedź #436 dnia: Stycznia 17, 2011, 13:51:45 »
bo to jest najlepszy shooter:) , zwłaszcza Ro1, natomiast Ro2 będzie "kropką nad i" :)

Pisownia! Syr.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2011, 13:52:20 wysłana przez Syringe »
307 "LWOWSKIE PUCHACZE" - Vrtual  Polish SQN

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #437 dnia: Stycznia 17, 2011, 14:48:08 »
Bardziej był niż jest, mało kto w to gra już (RO1). Jak nie trafisz na ustawkę, to jest raptem kilka serwerów, na których ktoś gra. Ja mam dodatkowo jakiś niefart, bo zawsze jak już znajdę jakiś z sensownym pingiem to są tam same boty. Ale fakt, to chyba najbardziej realistyczny shooter jaki powstał. Pamiętam, że zachwycałem się takimi smaczkami jak to, ze z MG34 można strzelać z biodra (że nie ma to sensu to już inna sprawa), a z MG42 już nie. Nawet rykoszety były! Druga część za to mieć realistyczną balistykę, opad pocisku i inne bajery. Póki co ląduje na szczycie mojej listy "do nabycia".

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #438 dnia: Stycznia 17, 2011, 15:52:45 »
Cóż, po ostatnich wieściach o produkcji tej i innych "szczelanek" drugowojennych (inne mnie nie interesują), RO 2 pozostał samotnie na liście zakupowej, już nie jako pozycja z cyklu must have, ale w ogóle, jako jedyna która przedstawia sobą wartość by poświęcać na nią czas.
Nie ma też kompletnie widoków na najbliższe kilka lat konkurencyjnych gier. Ba, wydaje się że IIWŚ jest chyba passe jeżeli chodzi o FPS, a szkoda.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #439 dnia: Stycznia 18, 2011, 00:47:54 »
Był przesyt na rynku już parę lat temu i wszyscy poszli w modern wellfare, ale tego też już jest przesyt. Cieszy mnie, że ma być też mod z Wietnamem do RO2, bo może będzie to pierwsza udana produkcja traktująca o tym konflikcie (Vietcong był jeszcze w miarę, podobnie jak Men of Valor, ale obie gry były niedopracowane). Szykuje się też jakiś Pacyfik i to też budzi nadzieje, bo dobrej gry traktującej o II wojnie w tym rejonie też jeszcze nie było.

W każdym razie sytuacja na rynku ma się tak:

- Duke Nukem Forever - nagle ucichło, raczej nie wyjdzie, albo go wypuszczą tak na odwal się i zawiedzie oczekiwania - nic odkrywczego się tutaj nie da pokazać tak czy inaczej.
- Bulletstorm - brak dethmatchu + steam + Live + brak dema = Epic Fail :D
- Bafflefield/Call of Booty/Model of Homer - te serie zaczynają przypominać produkcyjniaki City Interactive

Red Orchestra 2 zwyczajnie pozamiata. Nie pobije rekordów sprzedarzy, nie będzie reklamowana w TV, ale ludzie będą grać w to przez parę lat i biorąc pod uwagę, że powyższe tytuły przyciagną do siebie motłoch, to możemy się spodziewać sim-shootera na wysokim poziomie wykonania, relizmu i grywalności. Hell yeah!!!

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #440 dnia: Stycznia 28, 2011, 00:09:42 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #441 dnia: Lutego 16, 2011, 13:41:31 »
Bardzo ale to bardzo ciekawy wywiad z jednym z twórców:
http://www.ag.ru/articles/interviews/red_orchestra_2_heroes_of_stalingrad/5237
wiem że po rosyjsku, ale trza się uczyć kurna języków  :118: - musicie sobie radzić nie mam czasu niestety tłumaczyć, może wam translator pomoże.
A warto, bo gościu opowiada rzeczy szokujące. Otóz wojacy będą postaciami z krwi i kości. Dosłownie. będzie zaimplementowany kościec i organy wewnętrzne. Możesz dostać kulą w klatkę piersiową która przejdzie na wylot i nie uszkodzi serca czy innych istotnych organów. Będziesz żył i cos tam jeszcze możesz zdziałać, kiedyś po prostu postrzał w jakikolwiek obszar klatki pier. powodował zaliczenie zgonu. W przypadku postrzału w np. nogę kula może uszkodzić kość (żle) lub tylko mięsień (lepiej), ranny może założyć opaskę uciskową i jeszcze funkcjonować jako tako. Podobne zasady będą rządzić pojazdami które również będą miały wyodrębnione mechanizmy i do nich przypisane uszkodzenia - silnik, zbiornik paliwa. Czyli strzał nie musi od razu kończyć istnienia pojazdu ale np. będziesz unieruchomiony ale strzelać będzie można innym razem pójdziesz w powietrze bo amunicja wybuchnie. będzie fajnie. Twórcy również duży nacisk położyli na wykorzystywanie osłon wszeklkiego rodzaju i nowych sposobów na wychylanie się zza nich. Niestety czekamy do III kwartału tego roku, ale jest na co.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #442 dnia: Lutego 16, 2011, 19:33:32 »
Wszystko pięknie, tylko ten Stg to chyba wehikułem czasu został dosłany do oddziałów. Być może się mylę.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #443 dnia: Lutego 16, 2011, 19:53:11 »
To nie jest Stg 44, to jest:
http://www.modelguns.co.uk/mkb42(h).htm
sam trafiłem na axis forum gdy szukałem co to jest bo pierwszy raz na oczy ujrzałem i oto nawet znalazł sie w dyskusji o RO 2 :):
http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=71&t=169949
wynika z tego że nie było go w czasie Stalingradu.

« Odpowiedź #444 dnia: Marca 12, 2011, 20:01:14 »
"Stare Miasto, Stare Miasto,
Wiernie Ciebie będziem strzec,
Mamy rozkaz Cię utrzymać,
Albo w gruzach Twoich lec."

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #445 dnia: Marca 12, 2011, 20:11:16 »
Robi wrażenie. Nie grałem w RO kilka lat ale widzę, że RO2 kupię na pewno, z nowym PC w zestawie. ;)
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #446 dnia: Marca 12, 2011, 20:46:38 »
Będzie dobrze, fajna wymiana lufy w MG, tylko czemu gołymi rączkami przecież były specjalne rekawice :). Trochę sztucznie wygląda jak kilka ciał leży w tej samej pozie i wszyscy biegna w taki sam sposób.  Wydaje mi się że trochę za szybko z mausera strzelał gościu, czyżby zrezygnowali  z przycisku przeładowania? Czekam z niecierpliwością na III Q.

« Odpowiedź #447 dnia: Marca 18, 2011, 22:52:18 »
Ciekawie wygląda granie z MG, czołgi też zapowiadają się obiecująco. Jeśli chodzi o ciała i ich pozycje to ja bym się tym zbytnio nie przejmował. Gra jest dopiero w fazie alfa. Beta dużo rzeczy zmieni.

Do obejrzenia kolejne wideo z tegorocznego GDC. Można zobaczyć kilka wersji HUDa.

http://multiplayer.it/video/red-orchestra-heroes-of-stalingrad-per-pc/red-orchestra-heroes-of-stalingrad-videoanteprima-gdc-2011.lo/
"Stare Miasto, Stare Miasto,
Wiernie Ciebie będziem strzec,
Mamy rozkaz Cię utrzymać,
Albo w gruzach Twoich lec."

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #448 dnia: Marca 18, 2011, 23:35:15 »
03:10 ruinki z Danzig? :)
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #449 dnia: Marca 24, 2011, 17:31:04 »
Trochę martwi mnie to, że na filmikach wygląda to tak jakby kary i mośki przeładowywały się automatycznie po strzale. Bardzo podobała mi sie konieczność ręcznego przeładowania po strzale w pierwszym RO.