Autor Wątek: Red Orchestra (wątek wydzielony)  (Przeczytany 67860 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
Odp: Red Orchestra (wątek wydzielony)
« Odpowiedź #480 dnia: Sierpnia 05, 2011, 17:37:12 »
Panowie, o co chodzi z wersją Deluxe i "Day 1 Unlock of the Elite Assault Weapons (MKb 42(H) and AVT-40) and Semi Auto Sniper Weapons (SVT-40 and G 41(W)"? To w RO2 będzie się kupować broń?
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #481 dnia: Sierpnia 05, 2011, 18:40:45 »
Nie wszystkie bronie będą dostępne od samego początku gry dla danej klasy. Im wyższa ranga tym większy dostęp do broni. Kupując wersję Deluxe będą odblokowane wymienione giwery. Szał  :121:
"Stare Miasto, Stare Miasto,
Wiernie Ciebie będziem strzec,
Mamy rozkaz Cię utrzymać,
Albo w gruzach Twoich lec."

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #482 dnia: Sierpnia 05, 2011, 19:01:49 »
Ja bym chciał żeby mi 2x w miesiącu pensję wypłacali.... choćby w tym, bo wakacyjne miesiące są strasznie piwo-żłopne.
Ech.... takie rzeczy to kiedyś tylko w Erze robili.....

Offline Sherman

• *
« Odpowiedź #483 dnia: Sierpnia 05, 2011, 19:32:40 »
Nie wszystkie bronie będą dostępne od samego początku gry dla danej klasy. Im wyższa ranga tym większy dostęp do broni. Kupując wersję Deluxe będą odblokowane wymienione giwery. Szał  :121:
Chyba dżołk :002:

Z czołgami będzie tak samo? Wiadomo coś o dystrybucji pudełkowej? Ktoś to będzie wydawać w Polsce?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #484 dnia: Sierpnia 05, 2011, 19:47:19 »
A ja myślę że będzie tak jak w Stalingradzie: po kupieniu gry i zalogowaniu sie pierwszy raz na serwer będziemy mieli tylko łódkę nabojową z piecioma kulami i na czacie gry bedziemy musieli znaleźć kogoś z Mauserem. U Niemców każdy dostanie po parze walonek na zimę, ale uwaga!, tylko prawych lub tylko lewych i też trzeba znaleźć kogoś na wyminaę z tym samym numerem. Bez tego nie wchodzisz od razu giniesz na respie. Chyba że kupisz to w sklepie firmowym. Płatność paypal lub kartą.
Powodzenia towariszczi und kameraden. Witamy w nowoczesnych grach.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #485 dnia: Sierpnia 05, 2011, 19:52:41 »
Sherman, tak, będzie wersja pudełkowa wydana przez Cenegę - http://muve.pl/pages/search?query=red+orchestra+2

Zaglądasz czasem na stare, poczciwe ro.pl? Na głównej sporo wiadomości się pojawiło po ostatnich targach w Czechach.

Offline Sherman

• *
« Odpowiedź #486 dnia: Sierpnia 05, 2011, 23:02:17 »
No właśnie ostatnio nie zaglądałem.

Eh.. jednak cena jedynki to był niepowtarzalny fenomen :) aczkolwiek 80zł to i tak nie jest źle w porównaniu z cenami na Steam.

I przepraszam co, zwykłego sparingu nie będzie można rozegrać do czasu aż wszyscy poodblokują sobie bronie? lol...

A jak tam mapy? Ja kojarzę tylko tereny zurbanizowane niestety.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #487 dnia: Sierpnia 06, 2011, 20:31:03 »
Stalingrad sugeruję MOUT all the way. Wybaczcie Francuski.

Co do broni, to myślę, że bajery z edycji full wypas nie będą psuły zabawy. Stare dobre bolt action nawet w Call of Duty (tym pierwszym) ownuje powtarzalne, więc raczej bym się nie martwił.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #489 dnia: Sierpnia 07, 2011, 17:11:20 »
Mirosław Baka w "Red Orchestra 2: Bohaterowie Stalingradu" zagra generała Friedricha Paulusa, dowódcę 6. Armii niemieckiej.

Czyli być może miałem rację, że te 2500 linii po polsku/angielsku usłyszymy w kampanii, a na polu bitwy żołnierze będą mówić w ojczystych językach...

« Odpowiedź #490 dnia: Sierpnia 08, 2011, 17:40:41 »
Sherman, grać będzie można. Po prostu będzie taki Kaukaz, każdy, albo prawie każdy będzie latał z K98 i łupał aby wbić rangę, a tym samym zdobyć możliwość założenia bagnetu. A wszystko po to aby w późniejszym czasie przesiąść się na Mkb ;)

Jeśli chodzi o mapy to zarówno tereny zabudowane jak i te bardziej odkryte. Będzie remake Danziga. Jest też mapka podobna do Fallen of Heroes. Na start 10 mapek - tutaj możesz zobaczyć jak każda będzie z grubsza wyglądać.

Wiadomość z dzisiaj: premiera przesunięta. Znaleźli trochę błędów, które chcą usunąć. Na razie data premiery to 13 września.

« Odpowiedź #491 dnia: Sierpnia 23, 2011, 22:20:33 »

« Odpowiedź #492 dnia: Sierpnia 30, 2011, 11:10:07 »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #493 dnia: Sierpnia 31, 2011, 18:21:12 »
Dziś ruszyła beta dla preorderowców. Ostani raz coś kupuję przed premierą. Nie wiem co goście z Tripwire robili przez ostatnie kilka lat, ale mogli sobie darować. Na początek grafa - jeśli ktoś mi powie, że to giera z tego roku, to mu się zaśmieję w twarz, wygląda to co najwyżej jak nieco podpicowana stara Orchestra, w dodatku niektórym ludziom na dość mocnym sprzęcie chodzi wolno (nie wiadomo czemu). Modele postaci i tekstury są natomiast po prostu brzydkie. Dalej problemy z serwerami, trzeba jakieś pliki zassać i do steama wpakować, żeby poszło. Po pół dnia rypania się z tym chłamem udało mi się wreszcie pograć... Zadowolony nie jestem.

Jeśli ktoś liczy na jakąś nową jakoś, to się przeliczy. To ta sama gra z paroma bajerami, które w dodatku są z tyłka. Na pierwszy ogień idzie system osłon i chowania się. Jak jesteśmy przy murku pojawia się ikonka, że wciskając ctrl można się schować, czasem działa, czasem nie - nie wiem czemu. Jak już zadziała, to kolejnym problemem jest to, że wychylamy się prawym przyciskiem, który automatycznie celuje nam przez iron sights. Guzik jest togglem! Nie można modulować sobie poziomu wychylenia, zerknąć na chwilkę, czy nawet płynnie jakoś operować bronią. Zaczym więc odklikamy i schowamy się znów dostajemy heada ze snajpy. I teraz uwaga! Na respa idzie czekać 2.5 minuty!!! Do czasu jak się nie doczekałem, mecz się skończył, bo Ruskie wygrali. Jestem po jakiejś godzinie tego kampfestu i mam ochotę komuś przyłożyć. Widziałem gości biegających z DP po budynku jak w CoDzie, i kamperów z mauserami, których nie idzie trafić. Na jednego cwaniaka, który stał nieruchomo wywaliłem 2 magi z mosina i nic. Przez kilka meczów dowiedziałem się, że udało mi się zabić 3 osoby. To bardzo ciekawe, bo strzelałem do całej masy osób, ale rękę dam sobie uciąć, że nikogo nie trafiłem, a przynajmniej nie zaobserwowałem u siebie efektów tego strzelania. Zakładam, że to mogą być lagi, ale nie da się tego sprawdzić, bo w statsach podaje, że ping wszyscy maja 0. Może i skumałbym jak w to grać, ale 2.5 minuty i potem kolejna mapa. Mam niemiłe skojarzenia z Crysisem 2 - mecz się kończy nim dowiem się o co tu chodzi. Do tego dochodzą jeszcze jakieś CTD tak w menu głównie i lagująca przeglądarka serwów.

Jeśli ktokolwiek zastanawia się nad preorderem, to niech da sobie spokój. Ja wiem, że to wciąż beta, ale do premiery zostało "two weeks" i jako fani ruskich simów "be sure" wiemy ile można przez ten czas naprawić.

PS Wspominałem już, że to wciąż ta sama gra, bez innowacji (poza zepsutym cover systemem)?

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #494 dnia: Września 01, 2011, 13:59:18 »
Tego się własnie obawiałem...dzięki Mmaruda. Podaruję sobie na jakiś czas.