Myślę, że z czasem to będzie solidny tytuł, ale nie czarujmy się ta beta to w zasadzie demo i nie wierzę, że za te 2 tygodnie będzie bezproblemowy start. Dziś już mnie krew zalała na maksa, bo z niewyjaśnionych powodów przestał działać dźwięk, a jak wiadomo bez tego grać się nie da. Miałem napisać o tych problemach na forum developerów, ale widziałem już sporo postów, które o tym wspominają - niestety wątki giną w tłumie innych z pochwałami. Nie wiem, może to nie jest tytuł dla mnie (chociaż w starą Orchestrę grałem od czasu jak była modem do UT, nie za często, ale grałem i nie narzekałem).
Pociski pistoletowe... nie wiem, nie strzelałem z klamki, nie jeździłem też żadnym pojazdem (bo ich nie ma!?). Mosin i Kar są albo niecelne, albo są jakieś lagi, ewentualnie problemy z detekcją trafień. Granaty latają IMHO nieco za daleko, ale nie jestem ekspertem.
Naszła mnie też taka refleksja, że gry multi idą w zdecydowanie złym kierunku. Brakuje przemyślenia, odpowiednich testów rozgrywki i przede wszystkim jakiejś oryginalności. W marcu miałem dostęp do bety Gears of War 3 i pomimo, że w Gearsy zawsze byłem noga, szybko i bezproblemowo ogarnąłem temat i do ostatniego dnia cisnąłem jak szalony. Epic natomiast betę zakończył i dał sobie parę miesięcy na dokończenie gry i dopracowanie tytułu (który i tak w fazie bety był super dopieszczony). Inne firmy natomiast robią grę i mamią graczy betą, wcześniejszymi dostępami itp, żeby zgarnąć hajs na preorderach za grę, której jeszcze nie skończyli. Obawiam się, że z Battlefieldem 3 będzie podobnie. Jeśli ktoś chce grać w multi w dobry tytuł na PC, to myślę, że warto poczekać na nowego Couter Strike'a - stary 1.6 i tak jest bardziej grywalny niż cokolwiek co wyszło po nim na pieca, a Valve jak widać ogłosił premierę na 2012, zaś beta ma się rozpocząć w październiku.