Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443046 razy)

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1875 dnia: Marca 10, 2009, 10:26:31 »
Ustaw sobie w Controls:

WideView  - najdalszy widok
NormalView - normalny
GunsightView - zbliżenie do celownika

ToogleGunsight typowe oko przy celowniku , np. w samolotach w których
na początku widać tylko pół celownika. Dodatkowo , niektóre latadła mają klapkę przeciwko słońcu. (oryginalnie ctrlD)

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #1876 dnia: Marca 10, 2009, 14:48:59 »
A ja też mam problem...
Jak ustawić grafikę ( configa ) dla uzyskania jak najlepszej widzialności kontaktów? Chodzi mi głównie o max. odległość z jakiej można dostrzec kontakt i widzialność na tle ziemi.

Mores

• Gość
« Odpowiedź #1877 dnia: Marca 11, 2009, 14:08:10 »
Witam, jako nowy forumowicz po piersze(pierwsze) chciałbym sie z Wami przywitac.
Jednocześnie prosiłbym o wyjasnienie kilku nurtujących mnie pytan.
Oczekuje na dniach dostawy pudełka z grą w polskiej wer. językowej IŁ2 1946 jak i JOYSTICK SAITEK AVIATOR.
Kwestia instalacji itp. mysle ze sobie poradze, ale jak wyglada sprawa konfiguracji/ustawienia, czy instrukcja w pudełku krok po kroku ułatwi mi to?
Czy jest cos na co musze zwrócic uwagę szczególnie. Jakies kruczki itp.
Druga sprawa to wyzej wspomniany joystik, i tu podobne pytanie czy trzeba byc wybitnie uzdolnionym czy konfiguracja/kalibracja i inne funkcje osobie czującej co i jak ale bez doswiadczenia sprawi problem?
Bede wdzieczny za wszelkie info.
Pzdr
« Ostatnia zmiana: Marca 11, 2009, 14:28:13 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #1878 dnia: Marca 11, 2009, 17:11:05 »
Mores

Dlaczego się martwisz na zapas? Na pewno dasz redę, a jeśli nie, to wszystko masz na tym forum podane na tacy. Tylko trzeba poszukać. Albo poprosić innych kolegów o pomoc - tylko może konkretnie z opisem problemu.

S!
Ralu
HL-EKG_Ralu

Michciu

• Gość
« Odpowiedź #1879 dnia: Marca 11, 2009, 17:56:50 »
Witam. Mam taki oto problem. Kiedy nacisnę klawisz m i pojawi się mapka, nie wyświetla mi się jej górna część. Wygląda to w ten sposób: http://www.speedshare.us/pic.php?file=il%202%20mapa459082.jpg
Czy jest to może spowodowane tym, że mam 22 calowy monitor? Z góry dziękuje za odpowiedź.

« Odpowiedź #1880 dnia: Marca 11, 2009, 18:43:04 »
Najedź kursorem na mapke , kliknij razem ppm i lpm , przestaw mapke w dowolna część ekranu .

Michciu

• Gość
« Odpowiedź #1881 dnia: Marca 11, 2009, 18:53:28 »
Dziękuje bardzo za szybką odpowiedź.  :001:

« Odpowiedź #1882 dnia: Marca 12, 2009, 19:10:40 »
Mam problem , mialem vira , robilem format , czyscilem dyski do zera , na nowo zainstalowalem ilka 1946 , teraz nie mogę grać ponieważ pojawia sie taki problem

żadna mapa się nie wgrywa .
Gra podobno oryginalna , zakupiona na Allegro . Wcześniej nie miałem takich problemów . O co "kaman" ?

« Odpowiedź #1883 dnia: Marca 13, 2009, 08:56:23 »
Problem rozwiązany , winą były sterowniki do mojego radka , zainstalowalem starsze i gra działa poprawnie .

« Odpowiedź #1884 dnia: Marca 14, 2009, 03:56:50 »
Witam!
    Piszę w tym wątku, ponieważ nie bardzo wiedziałem gdzie się przykleić...( w razie czego- mam jeszcze dwa niepodziurawione kolana )
    Otóż mam problem z dźwiękiem w iłku po reinstalce systemu. W grze mam dziwny tubalny pogłos, jak bym siedział w plastikowej rurze. sytuacja się poprawia w przypadku otwarcia owiewki w samolocie , który ma taką opcję. Wiem, że dla poprawnego zilustrowania problemu potrzeba kilku istotnych danych na temat mojego sprzętu... Tak. Tylko , będąc noobem w te klocki, nie bardzo wiem co mógłbym tu naskrobać. Postaram się zacząć coś dukać. Zainstalowałem sobie everesta ( niestety triala) i mam 30 dni na dowiadywanie się jakim ustrojstwem dysponuję :banan.
   No więc:
-Typ procesora   AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
-Nazwa kodowa   Venice S939
- karta dźwiękowa zintegrowana Realtek AC'97 Audio for VIA (R) Audio Controler (nie jestem pewien, czy to jest karta, czy tylko nazwa drivera... wybaczcie)
- I pewnie ważna płyta główna ( moim zdaniem , ta nieszczęsna moja, dzięki której podkręcanie procka to tylko mrzonka :015:)
Soltek SL-K8T-939FL / K8TPro-939.
- system - Microsoft Windows XP Home Edition
   Jeżeli do zdiagnozowania mojego problemu potrzebne będą jeszcze jakieś dane, to dostarczę ( tylko łopatologicznie muszę wiedzieć jakie) oczywiście.
     A!!!! Może jeszcze ważna rzecz. Używam moda AAA+ostatni pacz.
  Pozdrawiam. I jeżeli za bardzo nabruździłem w tym wątku, to proszę moderatorów o usunięcie tego postu. Spróbuję w innym dziale :003:.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1885 dnia: Marca 14, 2009, 09:40:56 »
Witam!
    Piszę w tym wątku, ponieważ nie bardzo wiedziałem gdzie się przykleić...( w razie czego- mam jeszcze dwa niepodziurawione kolana )
    Otóż mam problem z dźwiękiem w iłku po reinstalce systemu. W grze mam dziwny tubalny pogłos, jak bym siedział w plastikowej rurze. sytuacja się poprawia w przypadku otwarcia owiewki w samolocie , który ma taką opcję. Wiem, że dla poprawnego zilustrowania problemu potrzeba kilku istotnych danych na temat mojego sprzętu... Tak. Tylko , będąc noobem w te klocki, nie bardzo wiem co mógłbym tu naskrobać. Postaram się zacząć coś dukać. Zainstalowałem sobie everesta ( niestety triala) i mam 30 dni na dowiadywanie się jakim ustrojstwem dysponuję :banan.
   No więc:
-Typ procesora   AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
-Nazwa kodowa   Venice S939
- karta dźwiękowa zintegrowana Realtek AC'97 Audio for VIA (R) Audio Controler (nie jestem pewien, czy to jest karta, czy tylko nazwa drivera... wybaczcie)
- I pewnie ważna płyta główna ( moim zdaniem , ta nieszczęsna moja, dzięki której podkręcanie procka to tylko mrzonka :015:)
Soltek SL-K8T-939FL / K8TPro-939.
- system - Microsoft Windows XP Home Edition
   Jeżeli do zdiagnozowania mojego problemu potrzebne będą jeszcze jakieś dane, to dostarczę ( tylko łopatologicznie muszę wiedzieć jakie) oczywiście.
     A!!!! Może jeszcze ważna rzecz. Używam moda AAA+ostatni pacz.
  Pozdrawiam. I jeżeli za bardzo nabruździłem w tym wątku, to proszę moderatorów o usunięcie tego postu. Spróbuję w innym dziale :003:.

Hey.

Aby dowiedzieć się jaki masz sprzęt wpisz w polu "Uruchom" (Pasek Start komputera) polecenie "dxdiag".

Rozwiązanie problemu (prawdopodobne):
Mam taką samą zintegrowaną karte dzwiękową.
Uruchom mixer czyli ustawienia dzwieków  tej karty. Nie są to standartowe ustawienia samej windy tylko powinien Ci się uruchomić taki mały programik "Rack" (czy jakoś tak - piszę z pracy nie pamiętam teraz) - taka niebieska ikona przypominająca pająka :002:
Tam masz mozliwości ustawienia róznych profili dzwiekowych - może masz coś włączone (hall, church albo life).
Drugi sposób rozwiązania problemu (również prawdopodobny) - wejdz do ustawień dziękowych iłka i zmień wszystko na "default" albo na najniższe wartości i wyłącz taką opcję jak "Enable Extensions".

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #1886 dnia: Marca 14, 2009, 12:13:32 »
Ja po formacie  nie mam jakichkolwiek dźwięków w Ile.
dxdiag nie wykazał żadnych problemów ,dźwięk w innych grach działa prawidłowo.
Pomyślałem ze to może wina Sound Mod Packa ale po jego wyłączeniu nadal nie było dźwięku.
Zmieniałem także ustawienia w samej grze, bez powodzenia.
Gdzie wiec tkwi problem ?

« Odpowiedź #1887 dnia: Marca 14, 2009, 17:59:28 »
Dzięki Ramm  :001:
Wcześniej sprawdziłem już to o czym Mówiłeś, oprócz wyłączenia f-cji "Enable Extensions". Na to nie wpadłem   :003:.

Ja po formacie  nie mam jakichkolwiek dźwięków w Ile.
dxdiag nie wykazał żadnych problemów ,dźwięk w innych grach działa prawidłowo.
Pomyślałem ze to może wina Sound Mod Packa ale po jego wyłączeniu nadal nie było dźwięku.
Zmieniałem także ustawienia w samej grze, bez powodzenia.
Gdzie wiec tkwi problem ?

Sprawdź, czy w głównym setupie, w zakładce "dźwięk", nie Masz czasem odznaczone "bez dźwięku". U mnie jest f-cja "dopasuj" i dźwięk jest, tylko z w\w problemami  :001:.
  pozdr

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #1888 dnia: Marca 14, 2009, 19:26:37 »
Rzeczywiście, grzebanie w setupie pomogło, dzięki.

« Odpowiedź #1889 dnia: Marca 14, 2009, 23:13:23 »
Jeszcze raz dzięki Ramm!! :karpik Właśnie sprawdziłem i pomogło wyłączenie "Enable Extensions"  :banan :banan :banan !! Ale dziwne jest to, że przed formatem brykałem na włączonym i było git ...
  pozdr